4.02.2016

En Güzel Öykünü Yaz - Christopher Edge



EN GÜZEL ÖYKÜNÜ YAZ, İngiliz yazar Christopher Edge tarafından, Oxford danışmanlığında hazırlanmış, özellikle İngiltere'de büyük ilgi görmüş çocuklar için bir yazım rehberi ve dilimize Domingo yayınevi tarafından kazandırıldı.


Daha önce de blogumda yazma üzerine yazılmış, ilham veren çeşitli kitapları paylaşmış ve bu tarz kitapları okumayı ne kadar çok sevdiğimi söylemiştim. İster yetişkin, ister çocuk kitapları olsun bu tarz kitapları okumak hem çok keyifli hem de ilham verici oluyor.



En Güzel Öykünü Yaz'ın eğlenceli dili ve sevimli illüstrasyonları tam çocuklara uygun nitelikte ama benim gibi çocuk kitapları okumayı seven yetişkinlerdenseniz siz de bu kitaba eminim bayılacaksınız. Oldukça geniş bir içeriğe sahip olan bu rehber kitap aynı zamanda çocukları dili nasıl daha etkili biçimde kullanacaklarına dair ipuçları da veriyor; dilbilgisi, ilham verici ayrıntılar gibi önemli noktalara da değiniyor.


Sanırım bu en sevdiğim sayfalardan biri olacak =))


Kitabın içindeki küçük ayrıntılara, yazım diline, püf noktalarına ve başarılı illüstrasyonlara bayıldım. Hem kendim hem de ileride çocuğumla birlikte keyifle okuyacağıma eminim =)


Son olarak kitabın tanıtımını ve diğer ayrıntıları aşağıya not düşüyorum ve bir çay alıp kitabımı okumaya başlıyorum ;)

Tanıtım Yazısı: Evet, yapabilirsin!
İşte en iyi öykünü yazmak için ihtiyacın olan HER ŞEY!

Öykünün konusunu seç: Beklediğin ilham bir türlü gelmiyor mu? Rüyalarından kopya çekmeye ne dersin?
Etkileyici karakterler yarat: En kötüler bile her zaman kötü olmayabilir. Hatır sormak için her gün babaannesini arayan zalim bir çete lideri kulağa nasıl geliyor?
Büyüleyici kelimeler kullan: Hatta dilersen kendi kelimelerini yarat.
Ve okuru sersemletecek bir sonla noktayı koy: Harika öyküler harika sonlara ihtiyaç duyar.

Yaratıcılığını parlatacak öneriler, ilham verici fikirler, yazarken kesinlikle uzak durman gereken tuzaklar. Hemen şimdi kalemi eline alıp yazmaya başlaman için gereken her şey bu harika alet çantasında.

İngiltere’de Oxford tarafından basılan ve sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük beğenisini toplayan En Güzel Öykünü Yaz, yakın zamanda pek çok dile çevrilecek.

Yayınevi : DOMINGO YAYINEVİ
Yazar : Christopher Edge
Çeviri : Sumru Ağıryürüyen
Sayfa : 128 syf, renkli kuşe baskı
Fiyat : 24 TL
Baskı : Ocak 2016
ISBN : 978 605 4729 61 6



6 yorum:

  1. Çok eğlenceli gözüküyor :) Su anda almaya karar verdim galiba :) Çocuk kitabı olması çok da önemli değil bence.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloğunuzu beğenerek ilgiyle takip ediyorum. Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Çeyizlik Tığ Oya Modelleri teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Neden olmasın. Hakikaten ya neden olmadın. Çocuklar küçük ama bu kitabı şimdiden bile alabilirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, hem siz okursunuz, hem de çocuklar ileride eminim severek okurlar =)

      Sil