20.02.2011

MISS POTTER-Bir Aşk Masalı






Orijinal ismi: Miss Potter
Yazar: Richard Maltby, Jr
Çeviren:Volkan Yalçıntoklu
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları
Tür: Romantik, Genç Edebiyat,
Sayfa sayısı:246

Tanıtım Yazısı:  Miss Potter, kitabın hayatımı değiştirdi. Sen... Benim İçin... Çok Önemli Biri Oldun.'

Miss Potter'ın günlük hayatın monotonluğundan ve sınırlayıcılığından tek kaçış yolu olağanüstü hayal gücü ve çizim yeteneğiydi. Çocuklar için yazdığı kitapların yayınlanmasıyla; hayatında ilk defa başarı, bağımsızlık ve onun için en umulmadık şey olan aşkla tanışarak yepyeni bir dünyaya adım attı.
Richard Maltby, Jr Miss Potter'ı önce, başrolünde Renée Zellweger ve Ewan McGregor'un oynadığı bir filmin senaryosu olarak yazdı. Yazar, Beatrix Potter'ın aşk, yaratıcılık ve başarıyla şekillenen yaşamöyküsünü en iyi şekilde romana aktarmak için, senaryonun akışını tarihsel gerçeklikler ve yaratıcı yorumlarla zenginleştirdi. 


Kapak Tasarımı: Çok hoş ve kesinlikle kütüphanede bu kitabı seçmemde büyük bir öneme sahip. Renée Zellweger'ın güzel yüzü kitap kapağını süslüyor ve onu görür görmez kitabın filmi olduğunu da anladım ve daha bir dikkatimi çekti.


Yorumum: Dediğim gibi Renée Zellweger'ın yüzünü görünce kapakta kitap dikkatimi çekti ve elime alıp konusunu da okuyunca ben bu kitabı kesinlikle okumalıyım dedim. Beatrix Potter'ı bir yazar olarak tanımıyordum ama bu kitabı okuyunca yazdığı ve aynı zamanda resmettiği çocuk kitaplarını okuma isteği uyandı içimde. İnternette şöyle bir araştırınca kitaplarının kapaklarını, o yumuşak çizgilerle resmettiği meşhur Tavşan Peter'ı gördüm ve gerçekten ne kadar başarılı dedim.

Mıss Potter'ın hayatına dair ince ayrıntıları, onun duygularını ve yaşamının sırlarını okuduğumuz bu roman gerçekten çok etkileyici. Ben filmini de edindim ama filmi izlemeden yorum yapmak istedim çünkü sıcağı sıcağına, kafamda şekillenen dünya ile yazmak daha keyifli.

Miss Potter yalnız ama mutlu uzun yıllar geçirmiş ta ki bir adama (isim vermiyorum) aşık olana kadar da bu yanlızlığı onu hiç üzmemiş. Bu evrede yaşadıkları okuyup şahit olmanızı dileyeceğim "bir aşk masalı" gerçekten de. Ben okurken çok etkilendim, kitabı elimden bırakmak istemedim. Richard Maltby,Jr'ın kalemi çok hafif, insanı sıkmadan, eğlenceli bir dille anlatıyor Beatrix Potter'ın yaşamındaki gizemleri.


Eğer siz de bir yazarın gizemli, eğlenceli ve "bir aşk masalı" ile süslü dünyasına adım atmak isterseniz, mutlaka Miss Potter'ı okuyun derim. Benim içinse sırada filmi var =)


Puanlama: 





2 yorum:

  1. Aa! Kitabi oldugunu bilmiyodum ben
    Direkt filmi izledim o da daha yeni
    Boyle harika biseyi nasil bu kadar gec farkettim hayret
    Filmden sonra suluboya alip resim yapasin geldi mi
    Herseye heves ediyim zaten ben :))))

    YanıtlaSil
  2. Ama gerçekten benim de canım resim yapmak istedi, bu hikayeden sonra Miss Potter'a özenmemek imkansız=))

    YanıtlaSil