10.01.2011

Sevimli Küçük Yalancılar

Orijinal ismi: Pretty Little Liars
Yazar: Sara Shepard
Çeviren: Olcay Gürkan Koçak
Yayınevi: İlyada Gençlik
Tür: Romantik - Komedi - Gençlik
Seri: İlk Kitap
Kapak tasarımı: Yunus Karaaslan

Sayfa sayısı: 334




Arka kapak yazısı:  
(Sırları Olan, Gizemli, Güzel Bir Kıza Asla Güvenme...)

Herkesin bir sırrı vardır.

Büyük çerçeveli Gucci güneş gözlükleri, ütülü Poloları ile Rosewood da yaşayan her seçkin insanın bir sırrı vardı. Özellikle lise öğrencisi Spencer, Aria, Emily ve Hanna’nın. Onların en korkunç sırları, skandal yaratabilecek ve o küçük mükemmel hayatlarını mahvedebilecek bir sırdı. Ve şimdi “A” adında biri onların bu sırrını açığa çıkarmakla tehdit ediyordu…

“A” nın ise hepsini diri diri gömmeye yetecek kadar toprağı vardı. Ve onların büyük, küçük hatta çok uzun süredir gizli olan sırları bile artık gizliliğini koruyabilecek gibi görünmüyordu. Olaylar, kızlar kendi aralarından birinin sevimli küçük bir katil olabileceğini düşünmeye başladığından beri daha da kötüye dönecekti… 


Kapak Tasarımı: "Kızlar" ve "sırları" hakkında bir kitap için yüzü gözükmeyen havalı bir kızın fotoğrafı yerinde olmuş ancak benin şu yanda görmüş olduğunuz kapak tasarımı daha çok hoşuma gitti; daha anlamlı=)

Yorumum: Orjinal ismiyle "Pretty Little Liars" serisi şu son zamanlarda epey bir sükse yapmış durumda çünkü serinin oldukça iyi bir izleyici kitlesine sahip bir dizisi çekiliyor şu an Amerika'da. Zaten benim de bu seriyle tanışmam dizi sayesinde oldu. Dizi ilk sezonun yarısında mola vermişti ama geçen hafta Pazartesi günü sezon ikinci yarısıyla tekrar geri döndü. Ben kitapları tabii ki diziyi izledikten sonra okumaya başladım.


İlk kitap en iyi arkadaşları (Alison) kaybolduktan 3 sene sonra artık birbirleriyle bile konuşmayan eski "en iyi arkadaşlar" Aria, Spencer, Emily ve Hanna'nın gözünden şimdilerde ne yaptıkları, hayatlarının ne şekilde değiştiği ya da ilerlediği yönünde anlatımlarını okuyoruz. Ancak herkesin bir sırrı vardır ve bu sırların mezara gitmediğini öğrenmeleri çok geç olmuyor.

Olay örgüsü ve hikaye anlatımı karakterlerin teker teker hayatlarına girerek ve olayları onların gözünden irdeleyerek ilerliyor. Hikaye oldukça sürükleyici ve çekici, kitabı bir an bile elinizden bırakmak istemiyorsunuz.

Doğrusu diziyi izlemeden kitabı okusaydım çok daha heyecanlanabilirdim ama bazı şeyleri önceden bilmek pek iyi olmuyor=) Yine de ben sizlere hem kitapları okumanızı hem de bu muhteşem diziyi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Puanlama: 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder