5.12.2010

Okumayı Düşündüklerim...

Sizlerle bugün kitabevlerinin sitelerinde gezerken seçtiğim ve okumayı düşündüğüm birkaç kitabı paylaşacağım. Seçtiğim kitapların hem gençlere hem de yetişkinlere hitap edecek türde kitaplar olduğunu düşünüyorum çünkü bu fantastik kitapların olay örgüsü her iki kesimin de ilgisini çekecek yönde.

Ürperti
Yazar: Maggie Stiefvater
Sayfa Sayısı: 406
Baskı Yılı: 2010

Arka Kapak: Bir Kurtadama aşık Olur Musunuz? Ürpereceksiniz...

Grace henüz küçük bir kızken kurtlar tarafından ısırılır. Fakat gri bir kurt Grace'i son anda kurtarır. Grace iyileşir ama kurtarıcısını unutmaz ve altı yıl boyunca, evlerinin arkasındaki ormanda onu izler. Aralarında büyülü bir bağ vardır, sarı gözlü kurdu görmeden yaşayamaz.

Sam'in iki yaşamı vardır: Kışları dondurucu ormanda, sürüsünün koruyuculuğunu yapan cesur bir kurt; yazları kitapçıda çalışan genç bir adam... ta ki soğuk onu tekrar bir kurda dönüştürene kadar.

Artık lise öğrencisi olan Grace sarı gözlü bir gençle tanışır. Bu genç adam onu yıllar önce ölümden kurtaran kurttur. Ancak kış yakındır. Sam, Grace'i ve hayatını kaybetme riskine rağmen insan kalmak için savaşacaktır.

40 ülkede yayımlanan Ürperti, ABA (Amerika Yayıncılar Derneği), New York Times, USA Today ve Amazon.com'un "çok satanlar listesinde"; Publishers Weekly, Glamour's, ALA (Amerika Kütüphaneler Birliği) ve Barnes & Noble'ın "En iyi gençlik kitapları" listesinde yer aldı. 2010 Midwest, SIBA 2010 ve CBC En İyi Gençlik Kitabı Ödülü'nü kazandı. Warner Bros, tarafından film hakları satın alındı.

"Ürperti büyülü bir aşk hikâyesi, sürükleyici bir macera ve insanla kurt arasındaki benzerliklerden yola çıkan eşsiz bir gerilim."
-Sunday Telegraph-

"Eğer Alacakaranlık hayranıysanız, Ürperti'ye de bayılacaksınız. Ustaca yazılmış ve iki ana karakterin gözlerinden sırayla anlatılmış kusursuz bir ilk roman."
-The Observer-

"Stiefvater kurtadamların, çok satanlar kahramanı vampirlerden çok daha seksi olduğunu hatırlatıyor."
-Booklist-

"Genç vampirlerin romantizminden sıkıldıysanız, Maggie Stiefvater'in Ürperti'si çok iyi bir seçim olacak. Fakat unutmayın Ürperti, Alacakaranlık'tan çok Zaman Yolcusu'nun Karısı'yla benzeşiyor. Kitap gerçekten de doğaüstü gerilimi klişelerden uzak yepyeni bir anlatımla sunuyor."
-Sunday Telegraph-

Montague Amca'nın Dehşet Hikayeleri

Yazar: Chris Priestley
Çevirmen: Zeynep Alpaslan
Sayfa Sayısı: 224

Arka Kapak: Edgar'ın amcası ormanın derinliklerindeki bir evde oturuyor. Edgar, ormandan geçerken köy çocuklarının ağaçların arkasına gizlenip onu izlediğinden emin, ama ne olursa olsun korktuğunu belli etmemeye kararlı.

Bir gün, Edgar'ın amcası ona bir dizi tüyler ürpertici hikâye anlatıyor. Üstelik, bütün bu hikayelerin gerçek olduğuna dair kanıtları da var: Küçük bir bez bebek, altın yaldızlı bir çerçeve, pirinçten yapılmış eski bir teleskop… Acaba Montegue Amca bütün bu lanetli eşyaları nasıl bir araya getirdi?

Fakat bu soruya cevap arayacak zaman yok. Edgar, karanlık bastırmadan önce ormandan geçip eve dönmek zorunda… ama belki de aradığı cevapları orada, ormanda bulacak.

Montague Amca'nın kendi hikâyesinin, tüm zamanların en şaşırtıcı ve en korkunç hikâyesi olduğunu keşfettiğinizde tüyleriniz diken diken olacak… 


100 Dolap
Yazar: N. D. Wilson

Sayfa Sayısı : 232

Arka Kapak: Hem ilkgençlik çağı çocukları için hem de yetişkinler için olağanüstü fantastik bir serüven…

12 yaşındaki Henry York, teyzesi ve eniştesinin evinde, üç kuziniyle birlikte kalmaktadır. Bir gece tavan arasındaki odasında uyumak üzereyken başucundaki duvarda bir takırtı duyar. Ertesi gece de aynı yerden kafasına bir sıva parçasının düşmesiyle uyanır. Sıvanın koptuğu yerde topuz biçimli iki çıkıntının belirdiğini ve bunlardan birinin yavaşça döndüğünü fark eder.

Henry, duvarın sıvasını kazıyınca hepsi çeşitli büyüklük ve biçimde doksan dokuz dolap kapağı keşfeder. Bir tanesinden yağan yağmur sesini duyar. Bir başkasında ışıklı bir oda ve ileri geri gezinen bir adam görür. Henry ve kuzeni Henrietta çok geçmeden bu kapakların başka dünyalara açılan kapılar olduğunu keşfedeceklerdir.

100 Dolap, N. D. Wilson’ın özgün bir kurguyla yarattığı fantastik serüven dizisinin ilk kitabı...  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder