30.12.2010

İlk Görüşte Aşk

Orijinal ismi: Boy Meets Girl
Yazar: Meg Cabot
Çeviren: Süeda Çavuşoğlu
Yayınevi: epsilon
Tür: Romantik Komedi
Sayfa sayısı:408

Arka Kapak Yazısı:  New York'un en büyük gazetelerinden birinde İnsan Kaynakları servisinin sevilen personeli Kate, kendi halinde, iyi niyetli ve güzel bir genç kızdır. Üniversiteden yeni mezun olan Kate, idealist bir tavırla olaylara yaklaşarak her zaman hayattaki en önemli şeyin insanlara yardım etmek olduğunu düşünür. Ancak hayat, üniversite sıralarındaki kadar masum değildir. Dışarıda hırs, kötü niyet, rekabet ve yıpranmak da hayata dâhildir.

Amy ise Kate'in bu saflığından yararlanmak isteyen fırsatçı bir kadın olarak ailesini bile Kate ile kıyaslamaya başlar. Evlenmek istediği kişiyi de kandırmakta usta olan Amy'nin hayata karşı yaşadığı bu hoşnutsuzluğunu ortaya çıkarmaya çalışan Kate, içinden çıkamayacağı bir oyunun içinde bulur kendisini...

Kapak Tasarımı: Orjinal yurtdışı yayınının kitap kapağına göre epsilon çok daha harika bir kitap kapağı seçmiş. Zaten bu kitabı ilk gördüğümde kapağından etkilenmiş ve evet bu benim seveceğim türde bir kitap diye de düşünmüştüm, açıkçası epsilon yanıltmadı beni.

Yorumum: İlk Görüşte Aşk Meg Cabot'ın "Boy" serisinin bir parçası ancak ben daha önce başka bir kitabını okumamıştım, duyduğuma göre bundan bir önceki kitabı "The Boy Next Door" epey meşhurmuş. Doğrusu bu kitabı okuduktan sonra diğer kitaplarını da kesinlikle edinmem gerektiğini düşündüm. Bu kitaba gelecek olursak, arka kapak yazısından da okuduğunuz üzere kitap Kate Mackenzi'in hikayesini anlatıyor bizlere ancak bunu çok farklı bir yapıda ve dilde yapıyor. Kitap tamamen e-posta yazışmaları, online yazışmalar, mektuplar, günlükler, notlar..vb. yollarla ilerliyor. Öyleki kitaptaki bazı notlar yemek tarifleri de içeriyor; dillere destan ahçı Ida'nın yemek tariflerini cidden denemeyi düşünüyorum=)

Ben kitabı elime aldığım andan itibaren bırakmakta çok zorlandım açıkçası, çok keyifli ve eğlenceli bir romantik komedi bu. Kitap farklı bir yapıda ilerlemesine rağmen karakterlere alışmak ve konuya kendinizi kaptırmak hiç de zor olmuyor. Bu türü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.

Puanım:



3 yorum:

  1. Tam keyif almak için okunacak türden bir kitaptı.. :)

    YanıtlaSil
  2. @tersimpiçtir gerçekten öyle;)

    YanıtlaSil
  3. Sanırım lise çağlarımda okumuş ve yazılış tarzını çok beğenmiştim, değişik gelmişti. Hatta acaba böyle yazılmış başka kitaplar var mıdır diye araştırmış Lauren Myracle - Çevrimiçi Aşk ve Sonra Görüşürüz kitaplarını bulmuş, okumuştum. İlk Görüşte Aşk kadar keyif aldım diyemem ama bulduklarımla yetinmiştim. Gençlik işte :)

    YanıtlaSil