13.03.2016

Rhodia Defterler

Son zamanlarda defterler üzerine yazıp duruyorum, böyle bir seri gibi oldu, iyi de oldu aslında =) Bugün sevdiğim birkaç yabancı kırtasiye blogunu gezerken bazı defterler gözüme takıldı. Oradan da kendimi Rhodia'lara bakarken buldum.

Klasik turuncu ve siyah renklerinin yanı sıra şimdilerde farklı renklerde defterler de çıkaran marka en çok not defterleriyle tanınıyor. Sekreter tarzı üstten kıvrılan modellerinin çizgili, kareli modellerinin yanısıra Dot-pad denilen noktalı modelleri ve defter çeşitliliğinin artmasıyla şimdilerde farklı modelleri de mevcut.

Klasik modellerin de kendi içinde farklı versiyonları mevcut; uzun, kısa, kare tipi çeşit çeşit boyuta sahip Rhodia defterlerin en önemli yanı bana göre kullanışlı tasarımının yanı sıra çok iyi bir kağıt kalitesine sahip oluşu. Doğrusu not defterlerine yazıp da o kağıdı koparmak içimi acıtmıyor değil =) 


Sonradan çıkardıkları bu renkli, farklı modellerini de çok beğeniyorum. Özellikle beyaz olan Rhodia Ice serisi favorim. Ice serisinin not defteri dışında farklı modelleri de mevcut. Aşağıdaki Side stapled dedikleri modellerinden gördüğüm yerde almak istiyorum =)

Bir de böyle iç cebe sahip deri kılıfları var renk renk. Böyle klasik markaların farklı, kullanışlı ürünler çıkarması çok hoşuma gidiyor.

Bugün bu yazıyı yazmamdaki asıl sebep aslında Rhodia'nın bu rengarenk Rhodiarama defterleri. Aslında yumuşak deri kapaklı olanlar da güzel ama bunların sert, lastikli çeşit çeşit renkteki kapakları çok hoşuma gidiyor. Yaklaşık 14 farklı renge sahip bu defterlerin A5 ve A6 boyutları ve çizgisiz ve çizgili modelleri mevcut. 


Renkler o kadar güzel ki insan hepsini almak istiyor =) Ama sanırım en beğendiğim Iris ve Lilac renkleri oldu. (Buradan bakabilirsiniz renklere). 

Ben şu ana kadar büyük D&R mağazalarında görüp aldım Rhodia not defterlerini. Sanırım bu beğendiğim Rhodiarama modellerini de görmüştüm ama A5 boyutunda istediğim için ona denk gelmediğimden almadım. Ülkemizde farklı kırtasiyelerde mevcut olması lazım bu markanın.

http://www.rhodiapads.com'da daha birçok farklı modelini inceleyebilirsiniz.

Siz Rhodia defterleri kullanıyor musunuz?

Sevgiler,


*Bütün resimler http://www.rhodiapads.com'dan alınmıştır. / All photos are taken from http://www.rhodiapads.com.

10 yorum:

  1. Rhodia not defterlerinden en son paylaştığınız resim çok hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim =)

      Sil
  2. Canım deli gibi defter alıp hiçbirine yazmaya kıyamamak istedi :))

    YanıtlaSil
  3. Sürekli kullandığım defterleri görmek çok hoş oldu:) Benim denemediğim pek modeli kalmadı sanırım.Dolma kalem kullandığımdan uygun fiyatlı ve iyi kalitede defterler olduğu için herkese de elimden geldiğince öneriyorum. Türkiye'de de artık neredeyse bütün modelleri mevcut. Distribütörlüğünü Esmo firması aldı ve satış ağı da genişledi. Yani sadece D&R la sınırlı değil artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'da çok fazla yerde yok ne yazık ki ama farklı yerlerde de karşıma çıkar umarım =)

      Sil
  4. Bu defterleri ilk gördüğümde içimden, bu ne böyle kartonu kağıtlara zımbalayıp defter mi yapmışlar? olmuştu :) Ama defteri elime alıp da kağıda dokununca tüm fikrim değişti :D O zamandan beri çok severek kullanıyorum kendilerini. Ben bir tek klasik modeline rastlamıştım ama diğerleri de çok güzel görünüyor :)

    Ama keşke bulmak daha kolay olsa! D&R'larda kocaman standı vardı eskiden, geçen gün gittiğimde onu da kaldırmışlar. Sitelerinde hala biraz seçenek kalmış ama, onlar da tükenene kadar oradan idare edebiliriz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kağıt kalitesi çok iyi olduğu için kullanmak çok keyifli oluyor, umarım daha çok seçenek karşımıza çıkar =)

      Sil
  5. Tabi ki beni Rhodiarama ile kazandılar :).
    Ben Rhodia'nın notepad tarzı defterlerini sevmiyorum, kalem denemek için kullanışlı ama dediğin gibi yazdığım sayfayı koparmak çok hoşuma gitmiyor :).

    Evet kağıdı çok kaliteli olabilir ama ben zaten dolmakalem tutkunu değilim, Moleskine'de Stabilo ve Zebra Sarasaların arkaya geçirmesi de beni çok rahatsız etmiyor.
    Yazarkenki his daha önemli benim için, sayfadaki kayma hissi, parlaklığı ama göz yormaması. Bir de kapakları tabii ki :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kapaklar hep bizi kandırıyor =) Rhodiaramalar gerçekten tatlı gözüküyor =)

      Sil