26.03.2016

Hafta Sonu Okuması


Geçen yaz yayımlanan bütün bölümlerini bayılarak izlediğim Orphan Black'in yeni sezonu Nisan'da geliyor ve ben de günleri sayarken dizide önemli bir yere sahip olan bir bilim kurgu klasiği Doktor Moreau'nun Adası'nı okumaya karar verdim.

Diziyi izlediğim sıralarda kitabı bulamıyordum ve çok geçmeden İthaki Yayınları bu yeni baskıyı yaptı ve ben de daha önce bahsetmiş olduğum D&R alışverişimde bu kitaba da sahip olmuş oldum.

Dili nasıldır, kendimi kaptırarak okuyabilir miyim, acaba saracak mı hikaye beni derken okumaya başlayınca enfes bir kurgunun içinde buldum kendimi. Aynı o çok sevdiğim bilim kurgu dizilerinden birini izliyor gibiyim. Vakit buldukça elime alıyorum ama rahatlıkla çok kısa sürede okunabilecek bir dile sahip Doktor Moreau'nun adası. Üniversite yıllarından sonra bir kez daha H. G. Wells'le de buluşmuş olduk, ne iyi oldu. Kendisinin daha fazla kitabını okumam gerek.



Tüyap Bursa Kitap Fuarı bu hafta sonu sona eriyor ve ben de zar zor da olsa bu sene de gitme fırsatı bulabildim, çok severek birkaç kitap aldım, umarım kısa süre içinde paylaşacağım sizlerle. Bir yandan onlara bakıp bakıp elime alsam mı diyorum ama sonra Doktor Moreau'nun Adası'nı yarım bırakırım korkusuyla şimdilik sadece onları sevmekle yetiniyorum =)

Herkese mutlu bir hafta sonu dilerim.


6 yorum:

  1. Lisedeyken ingilizce dersi için mecburi olarak ingilizce okumaya başlamış ama bitirememiştim. Ama çok iyi hatırlıyorum bayağı bir gerilmiştim okurken.Hazır yeni baskısı yapılmışken ben de tekrar okuyayım :>
    Fuar yazısını da merakla bekliyorum :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu gerginlik açısından biraz da Sineklerin Tanrısı'na benzettim kitabı. İnşallah bu hafat yazacağım fuar yazısını =)

      Sil
  2. Ben de okumadım Dr. Moreau'nun Adası'nı ama seveceğimi tahmin ediyorum:) bu arada en alttaki çerçeve içindeki "kitaplığım" resmine bayıldım, çok doğru:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Gauld illüstrasyonlarından biri, diğerleri de çok güzeldir;)

      Sil
    2. Bu arada Güngör'cüm dizi arayışım sırasında senin Orphan Black tavsiyeni dikkate aldım, şu ana kadar izlediğim en sürükleyici dizilerden biri, çok teşekkürler tavsiyen için, sevgiler:)

      Sil
    3. Ayy çok sevindim beğenmene sevgili Eren, yeni sezon bu hafta başlıyor, ben de sabırsızlıkla bekliyorum =D

      Sil