25.10.2015

Kırtasiye: Mor Kalemlerim


Mor benim çok seviyorum diyebileceğim bir renk olmasa da gördüğünüz üzere yine de epey bir mor kaleme sahipmişim. Bunlar sık kullandığım kalemleri koyduğum kalemliğin içindekiler ama eminim çalışma odamda daha birkaç mor renkli kalemim daha vardır =) Burada aslında 2 renk "pembe" olarak geçiyor ama biraz mora/lilaya yakın pembe olduklarından onları da aynı kategoriye soktum ben =)


Faber Castellani bu uçlu kalemlerinden bir süredir istiyordum; hem benim çok sevdiğim bir model ve kalitede hem de renk skalası çok geniş olduğundan hoşuma gidiyordu. Ancak mor rengini almayı değil de farklı bir rengini istiyordum; beyaz, pembe veya turkuaz. Gittiğim bir süpermarkette paketli ve yanında uç hediyeli olarak üstelik de indirimli satıldığını görünce almaya karar verdim ama ne yazık ki yalnızca mor rengi vardı =) Yine de performans olarak çok memnun kaldığım bir kalem diyebilirim; yıllar önce üniversite sınavına girdiğimde siyah renk benzer çok sevdiğim bir kalemim vardı ( o zamanlar sınavlarda kendi kalemlerimizi kullanabiliyorduk), ama o kalem Faber Castell miydi çok net hatırlayamıyorum.

Stabilolarımı zaten çok severek kullanıyorum, sevdiğim birçok rengi mevcut. Çeşitli yerlerde çeşitli fiyatlarda satılıyorlar tek kötü yanı o; ucuza da bulabildiğim oldu, iki katı fiyatına da. Uni-ball kalemleri yıllardır kullanırım, alırken denemek ve iyi yazdığından emin olmak çok önemli ve kısa sürede bitirmek lazım, uzun dönemde maalesef kuruma yapıyorlar ve yazmıyorlar.

Zebra Sarasa Clip kalemler bence performans açısından çok kaliteli, yine onlarda da uzun vadede iyi yazmamaya başlayanlar oldu ama sık kullanım açısından gerçekten çok iyiler.

Faber Castell Broadpen kalın uçlu harika bir kalem. Renk skalasını da çok seviyorum ve çok severek kullanıyorum.

Son olarak Pilot Frixion Highlighter yani fosforlu kalemin pastel rengi, hafifliği çok hoşuma gitti. Zebra Mildliner'lardan istiyorum ne zamandır ama onlara benzer olduklarını görünce bunları bir denemek istedim ve gayet memnun kaldım. Yalnız frixion kalemler silinebilir özelliğiyle meşhur olsalar da bu benim onları seçmem için bir ayrıcalık değil. Silinebilir kalemler gündelik hayatta büyük kolaylıklar sağlıyor ve Pilot bu açıdan epey başarılı, demek istediğim benim için çok gerekli değiller. Bir de ne yalan söyleyeyim üstlerindeki şekiller fazla süslü duruyor, çok hoşuma gitmiyor =)


Sık kullandığım kalemlerin yer aldığı kalemlikte olmalarından ötürü hepsinin performansından memnunum diyebilirim. Dediğim gibi mor rengi çok sık tercih etmesem de renkleri sevdiğimden tabii ki kalemliğimde bu renk de bolca yer alıyor.

Sizin bu kalemlerden kullandıklarınız var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler,


9 yorum:

  1. Ay çok hoşlar bunlar daaa *.* Şu ilk olan uçlu kalemi arkadaşım 2 yıldır filan kullanıyor. Kendisi çok çalışkan ve bunların bir de 0.5 olanı var ve onlar daha rahat yazıyor 0.7'ye göre. Arkadaşım bir keresinde bana da kullandırtmıştı, Faber'in en uygun ve en iyi kaliteli kalemlerinden :) Stabilo da gerçekten ince uçlu renkli kalemler için gerçekten çok iyi bir marka. Sadece ince uçlu bir kalemleri arkadaşlarıma kullandırtmaya ben çok korkarım çünkü herkes çok sert bastırıp da ucunu kırıyor. Bu yüzden çoğu zaman kalın uçlu kalemlerden kullanıyorum ben :)

    YanıtlaSil
  2. Unibalları orta okuldan beri kullanamıyorum :). o yıllarda takmıştım gerçi, sürekli alıyordum ama sonra bıraktım. Kurumasa da ucu bozuluyordu ve yazmamaya başlıyordu. Bana uygun değiller, tam yazarken çıt ediyor ve bir daha yazmıyor, ucunda birşeyi kırıyorum sanırım :).

    Diğerleri harika uçlu kalemi Rotring Tikky'ler kaybolduktan sonra kullanmaya başlamıştım, senelerce kullandım :)

    YanıtlaSil
  3. Ay harikalar bayılıyorum kalemlere

    YanıtlaSil
  4. Kalemlerin cok guzel gule gule kullanin hepsini. Bazen guzel kalemler defterler gordukce siz geliyorsunuz aklima
    tam renkli kitaplik diyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Güngör abla kalemlerin.. bence çalışma masanı falan çekip bize göstersen keşke. Nicedir o hayak ettiğim renk cümbüşü gerçek mi merak ediyorum. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli olduğu birgün paylaşmaya çalışırım ;)

      Sil
  6. Sondaki kendi silgisi olanın mavisi var bende onu kullanmayı çok seviyorum:)
    Notlarımı onunla çiziyorum genelde

    YanıtlaSil
  7. Bayıldım ya! Zebra Sarasa'nın pembesi var bende. Moru da çok güzelmiş.:) Hatta Faber Castell'in kalın uçlu kaleminin de pembesi var. :D Sanırım bendekiler bunların hep pembesi. ^^

    YanıtlaSil