21.08.2015

Doctor Who Trenzalore Öyküleri


Orjinal İsmi: Doctor Who: Tales of Trenzalore, The Eleventh Doctor's Last Stand 
Yazar: Justin Richards, George Mann, Paul Finch, Mark Morris
Çeviren: Ekin Odabaş
Yayınevi: İthaki Yayınları
Tür: Bilim Kurgu
Sayfa Sayısı: 216

Tanıtım Yazısı: "Yüzyıllardır buradayım, bir an olsun rahat vermediler…"

Öngörüldüğü üzere, evrenin orduları Trenzalore kapılarına dayanmıştı. Gezegenin yerle bir olmasının önünde tek bir engel vardı: Doktor. Bu pejmürde adam, dokuz yüz yıl boyunca gezegeni ve üzerindeki Noel adlı ufak kasabayı kötü niyetli güçlere karşı korumuştu.O korkunç yıllarda yaşanan olayların bir kısmı kayıtlara geçti. Ancak diğer pek çok hikâye gizemini korumayı başardı. Ta ki bugüne dek...

Bu kitapta anlatılanlar, yüzyıllar boyunca Noel'in ve sakinlerinin yüzleştiği tehlikeleri savuşturan Doktor'un öykülerinden sadece birkaçı. Bu öyküler, günün sonunda dizleri titreyen canavarların ve her şeye rağmen onlara karşı duran bir adamın son anına kadar nasıl direndiğinin şimdilik elimizdeki tek kanıtı.


Yorumum: "Yüzyıllardır buradayım, bir an olsun rahat vermediler…" diyor sevgili Doktor =) ne de güzel bir söz... Doktor Who'yu ne kadar çok sevdiğimi sanırım artık biliyorsunuz. Trenzalore Öyküleri 11. Doktor'un en önemli bölümlerinden birine atıfta bulunuyor ve bizi tekrar eski dostla buluşturuyor. Kitabı okurken devamlı 11. Doktor'un sesi, enerjisi, kıpır kıpır yerinde duramayan o sevimli halleri canlandı zihnimde.

Öykülerin her biri birbirinden güzel ve özeldi açıkçası. Okumaya başlarken aklımda "Acaba gerçekten Doctor Who izler gibi hissedecek miyim?" sorusu vardı ama sonra o soru ilk hikayeyle beraber yok oldu. Bunu gerçekten samimi olarak söylüyorum, çünkü daha önce de belirttiğim gibi bu dizi benim için çok özel ve eğer böyle hissetmeseydim, bütün keyfim kaçardı. Dizinin bana aşıladığı o güzel duyguları her hikayede bir daha yaşamak pek güzel oldu. Zaten biliyorsunuz ki dizinin başlamasına günler var, hikayeleri okumak ne kadar iyi geldi anlatamam. En çok hangi hikayeyi sevdin derseniz de Rüyalar her ne kadar tam sevdiğim bir tarzda olsa da Kurtlu Elma'yı daha fazla sevdim ben =)


Yaz tatilimi böyle harika bir kitapla geçirmiş oldum. Aslında izindeyken daha fazla kitap okurum diye düşünüyordum ama tatil olunca bir sürü şey yapmak istiyor insan ve ben de tatilimi bir kitapla geçirmiş oldum ama bu da çok sevdiğim bir kitapla olduğu için çok mutluyum. Doctor Who 11 Doctor 11 Öykü var ama onu dizi başladığı sıralarda okumak istiyorum, şimdilik araya başka kitaplar soktum.

Kısacası eğer siz de benim gibi Doctor Who hayranıysanız kesinlikle hiç düşünmeyin, okuyun derim bu kitabı Doctor Who Trenzalore Öyküleri'ni =) Hatta eğer hala okumadıysanız, benim daha önce çok severek okuduğum yine İthaki Yayınları'ndan çıkan Doctor Who Shada'yı da kesinlikle tavsiye ederim ;)

Puanım:






1 yorum:

  1. Post'u çok sevdim, bu arada aynı not defterinden bende de var:)
    Sevgiler<3

    YanıtlaSil