5.03.2015

Yeni Kitaplar


Instagram'da epey oldu paylaştım ama bloga yazmak bir türlü mümkün olmadı; Kitapyurdu geçen ay hem bazı kitaplarda indirim yapmıştı hem de kargo 20TL'den sonra bedavaydı ve benim de içimde kitap alma isteği olduğundan hemen bu fırsatı değerlendireyim dedim =) 

Ben online alışverişi pek mecbur kalmadıkça, ya da birşeyi çok fazla istemedikçe yapmıyorum; o nedenle çok fazla kitap alışverişi yapmam hatta kitapçıya gitmeyi çok daha fazla seviyorum ;) O nedenle herkes farklı websiteleriyle edindiği tecrübelerden ötürü farklı yorumlar yaptı Kitapyurdu'yla ilgili ama bence böyle durumlarda kendi tecrübelerimizi edinmek en iyisi. Benim tecrübem ise şöyle oldu; öncelikle kitaplar sitede hemen teslim olarak gözüküyordu, ben alışverişi Cumartesi akşamı ya da pazar günü yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam o nedenle tam tahmin ettiğim gibi Pazartesi kargoya verildi ve Salı günü elime geçti =) Yani mutlu olduğum güzel bir alışveriş oldu ;) Paketten kitapayracı ya da broşür gibi birşeyler çıkabilirdi, tek eksiklik olarak görebileceğim yanı budur ;)

Gelelim kitaplara; o kadar isteyerek ve o kadar büyük bir hevesle aldım ki anlatamam =) Siyah Buz'un yazarını tanıyorum ama diğer yazarın başka bir kitabını okumamıştım onunla ilk buluşmamız oldu. Kitaplarla ilgili yapılan yorumları okumadım, çünkü spoiler içerikli yani ne olup bittiğini anlatan yorumları okuyunca okuma hevesim kalmıyor ve bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Kendim okuyup görmeyi istiyorum; yalnız sevdiğim bloggerların yazılarını tabii ki okuyacağım ama kitapları bitirdikten sonra ;))


İlk olarak Yetenek'e başladım; aslında bu diğer kitaptan daha tercih ettiğim bir tür olan fantastik türde bir kitap ve şimdilik 70 sayfa okuyabildim. Young adult ya da genç yetişkin dediğimiz türde kitap okumayı çok seviyorum; bir süredir farklı kitaplar okuduğum için kaçırdığım bir sürü kitap var şimdilerde kitap fuarı yaklaştığı için listeler yapıyorum bir de tabii yeni çıkan çıkacak olan bu türde çok şahane kitaplar var, o kadar heyecanlıyım ki! =D


Bu türde okumanın en güzel yanı da kitapların çok akıcı olması, hikayeyi de sevdiyseniz kitap akıp gidiyor ve büyük bir haz alıyorsunuz okumaktan =) Yetenek de öyle bir kitap oldu benim için; gayet akıcı ve keyifli, konusunu da çok sevdim =) Yalnız her zamanki gibi iş yaşantım o kadar yoğun ki, şu sıralar özellikle çok yorulduğumdan bazı günler kitabı elime bile alamıyorum =( Bu duruma çok üzülüyorum; çünkü aklım kitapta kalıyor ve hikayenin devamını öğrenebilmek için sabırsızlanıyorum =) Bir okuma programı yapmaya kesinlikle çok ihtiyacım var ;)


Şu gördüğünüz keyif fotoğrafları ne yazık ki hafta içi öyle uzun uzun yapılamıyor, iş çok =) Ama zaman yaratmak da mühim tabii; mesela şimdi burada nokta koyup ben bir yarım saat kitabımı okuyayım ;)

Siz neler okuyorsunuz?

Sevgiler,


8 yorum:

  1. Son zamanlarda bir türlü kitap almaya gidecek vaktim olmadığı için bir türlü kitap okuyamadım.

    Ama en kısa zamanda şu kitaplardan birini okumayı düşünüyorum;
    -Can Dostum
    -Canım Köpeğim

    veya bulursam "bloggerler" ile ilgili bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. İnternet üzerinden ilk alışverişimi kitapyurdundan yapmıştım çok uzun yıllar önce. Sonra teslimat sıkıntıları v.s. başlayınca bir süre okuokuyu kullandım, alışveriş listemi bir anda sıfırlamalarından sonra, D&R'dan almaya başladım.

    Kitapyurdu geçtiğimiz sene silkinip üzerindeki ölü toprağını atmaya karar verdi sanırım, sancılı bir süreçle de olsa sitesini yeniledi, dediğin gibi kargolarını daha elverişli hale getirdi, başka bir site kullanmaz oldum. Bir ara babil.com dan alışveriş yapacaktım ama sitedeki teknik sorunlar yüzünden alışverişimi tamamlayamadım defalarca uğraşmama rağmen.

    Sonuç olarak, kitapyurdu ne zaman ulaşsam muhakkak mail veya telefonla cevap veren ve kargo firmasının semtimdeki şubesinin saçma davranışlarını bile çözecek kadar ilgili, avantajlı bir site benim için. En son biriken puanlarımla hediye kitap olarak Tutunamayanlar'ı aldım, şimdi onu bekliyorum. <3

    Yazın çok aydınlatıcı olmuş Güngör'cüm, özellikle kitap alırken ne kadar bekleyeceğini bilmek adına, kaç günde teslim edileceğine bakmak çok önemli. Söz verdikleri tarihte göndermediklerini görmedim bu yenilenmeden sonra. Paketlerde eşe dosta dağıtacak kadar bol miktarda ayraç da oluyor, minik ön okuma kitapları v.s. hoş ayrıntılar ekliyorlar genellikle, bazen atladıkları da olmuyor değil. :)

    Keyifli okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Biblio =) Ben de mutlu oldum bu alışverişimden, daha sonra internetten alışveriş yapmam gerektiğinde yine Kitapyurdu'na bakarım diye düşünüyorum ;)

      Sil
  3. kitapyurdundan genel olarak memnunum, hızlı olmasa da eksiksiz gönderileri oluyor, d&r 'da bence çok iyi, okuoku'dan ne yazık ki hiç alışveriş yapmadım ama denmek lazım diye düşünüyorum zira bütün kitap alışverişlerimi netten yapıyorum , görsellerin , kitapların harika görünmekte bu arada , keyifle oku inş...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bende okuduğum kitapları yorumluyorum. Desteklerseniz sevinirim :) http://themirrorofmybrain.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Kitaplarınız hayırlı olsun Güngör Abla ^^ Siyah Buz'u bugün bitirdim, harikaydı :3 Umarım siz de beğenirsiniz. Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil