18.03.2015

Yeni Kitaplar: The 100 ve The 100 21. Gün


Beni Instagram'dan takip edenler şu sıralar Tüyap Bursa Kitap Fuarı olduğunu ve benim oraya daha ilk günden gittiğimi görmüşlerdir =) Burada fuarla ilgili düşüncelerimi ve neler aldığımı paylaşacağım pek tabii ama fuara bir kez daha gidebilmeyi o kadar çok istiyorum ki; bu paylaşımı haftaya yapmayı planlıyorum ;) Tabii bu süre içersinde blogda diğer yeni kitaplarımı paylaşmaktan kendimi alıkoyamadım =)

Her zaman dediğim gibi young adult/YA veya genç yetişkin dediğimiz türde kitaplar okumayı çok seviyorum. Ülkemizde de yayınevleri bu türde kitapları bol bol yayımlıyorlar ve bazı yayınevleri de özellikle bu türe eğiliyor; işte bunlardan bir tanesi de GO Kitap. Benim kendileriyle tanışmam biraz geç oldu ama klasik ama çok doğru olan bir deyimle geç olsun güç olmasın =) Cidden bu yayınevini keşfetmek beni çok mutlu etti. Ancak bundan sonra büyük bir ilgiyle kendilerini takip edeceğim kesin ;)


The 100 serinin ilk kitabı ve The 100 21. Gün de çok yeni çıkmış olan 2. kitap. The 100'ı daha önce duymuştum ama sanırım daha iyi tanımam aynı isimdeki dizinin çıkışıyla oldu. Ben diziyi izlemedim, belki okuduktan sonra ama şu an kitaplar için fazlasıyla heyecanlanıyorum =D Neden heyecanlanıyorsun derseniz ve kitaplar hakkında bir fikriniz yoksa altta yer alan ilk kitabın tanıtım yazısını okuyabilirsiniz ;)

THE 100 - Kass Morgan (GO Kitap)

Onlar Yalancı, Onlar Hırsız, Onlar Asi, Onlar Kahraman Onlar İnsanlığın Kaderini Belirleyecek 100 Genç...

Yaşanan nükleer felaket dünyanın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünya'nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür. Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevi vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünya'ya gönderilecektir. Koloninin geleceği, onların elindedir.

100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünya'da hayatta kalmaya çalışmalıdır. Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)

İkinci kitabın tanıtım yazısı için tıklayın!

Distopya benim çok sevdiğim bir tür, iyi işlendiğinde harika hikayeler çıkıyor ortaya ve böylelikle su gibi akıp gidiyor hikaye okurken =) İçinizde mutlaka benden önce okumuş olanlar vardır; ben şimdi her iki kitaba da sahip olmuşken okumak için sabırsızlanıyorum bu seriyi =)

Eğer okuduysanız görüşlerinizi ipucu vermeden (spoiler) paylaşırsanız çok mutlu olurum ;)

Sevgiler,




3 yorum:

  1. Açlık Oyunları serisi hariç hiç okumadım Distopya tarzında. Hepsini not ettim yeni şeyler okumak her zaman güzeldir ^^

    YanıtlaSil
  2. 1. kitap aksiyonun daha az olduğu ikinci kitap ise bir solukta okuyacak olduğunuz boool aksiyonlu mükemmel kirap :)

    YanıtlaSil
  3. Serinin ilk kitabıda çok güzeldi.

    YanıtlaSil