3.10.2014

YA Okumaya Geri Dönüş ^o^

Sizi bilmem ama ben dönem dönem farklı türlerde kitap okumayı seviyorum. Bir bakarsınız klasikler, bir bakarsınızdaha hafif çik-lit dediğimiz türde romanlar ya da daha farklı yazınlar. Aslında temelde kesinlikle okumam dediğim ve kendime göre dönüp dolaşıp çok severek okuduğum belirli türler var. Çeşitliliği seviyorum sanırım =)

Sanırım uzun süredir genç yetişkin türünde romanlar okumadım. YA - Young Adult ya da genç yetişkin türü adı üstünde belirli bir yaş kitlesine hitap eden ve kendi içinde de farklı türler barındıran okuması kolay ve keyifli bir tür. Ben blog yazmaya ilk başladığım dönemlerde daha fazla okuyordum sanırım. Ülkemizde de birçok yayınevi popüler genç yetişkin kitaplarını yayımlıyorlar ve bu gerçekten çok güzel. Gençler bu kitaplara bayılıyorlar; özellikle bu türde seri kitapların çok oluşu gençlerin kendi aralarında fan grupları oluşturmasına, kitaplar hakkında sohbet etmesine ve bu sayede sosyalleşmesinde de neden oluyor. Okuma oranını artırması da bir gerçek ki ben insanların dilediğince istediği yazını okumasından büyük bir mutluluk duyduğumdan gençlere okuma alışkanlığı kazandıran bu türü de seviyorum.

Peki gençler okur da biz okumaz mıyız =D Okuruz pek tabii; tür ne olursa olsun, ister çocuk, ister genç kitabı olsun farketmez, ilgimi çeken her kitabı okurum =) En güzeli de bu değil mi? ;)

Şu sıralar tabletten kitap okuyorum, pek de seviyorum. Okunacaklar listemi aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz (biraz karanlık olsa da ;) ) 

Bu listeden öyle eğlenceli bir kitap okuyorum ki şu sıralar nasıl eğlenceli olduğunu pek yakında kitabı bitirince sizlerle paylaşacağım ;)





8 yorum:

  1. Kitap okumak için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldiko kullanıyordum ama geçenlerde UBreader yükledim onu da sevdim :)

      Sil
  2. Ben de her tür kitabı dönem dönem severek okuyabilenlerdenim , keyifli okumalar. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, size de iyi okumalar ve iyi bayramlar :)

      Sil
  3. Tabletten kitap okuma olayını bir tek ben sevemedim sanırım. Keyifli okumalar, mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
  4. Young adult iyidir,candır ya o. :) Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, size de keyifli okumalar :)

      Sil