18.10.2014

Cumartesi: Mim'lendim =)


Çok sevdiğim, yazılarını, fotoğraflarını takip etmekten büyük keyif aldığım sevgili Kontes beni mimlemiş. Ben pek Mim yazısı yazmam, hatta daha önce yazmış mıydım hatırlamıyorum ama sevgili Kontes mimleyince ve onun güzel yazısını da okuyunca dayanamadım =) Bu arada Instagram'da da sevgili Biblio beni mimlemişti, onu da mutlaka yapacağım, biraz üşengeçlikten bir türlü fotoğraf çekip yazamadım ;)

Şimdi sorulara geçelim =)

1- Çok kitaptan oluşan seriler mi ya da tek kitaplar mı?

İkiside. Tek kitapların gönlümde yeri ayrıdır ama seri kitapları okumak da benim bir diğer çok sevdiğim aktivite olan dizi izlemeye benzediğinden =D serileri okumayı, takip etmeyi çok seviyorum. Yalnız yeni serilerde uzun süre beklemek bazen serilerden soğumama neden oluyor çünk konuyu unutabiliyor, ilk zamanki heyecanı da unutup yeni kitabı almayı erteleyebiliyorum maalesef=/

2- Sadece kadın yazarları mı yoksa erkek yazarları mı okumak?

Tabii ki ikisi de =) Yalnız bazen türe göre ayrım yapılabilir, mesela çik-lit okuyacaksam pek tabii kadın yazarları tercih ederim.

3- Kitapçıya gidip kitap almak mı, internet üzerinden kitap almak mı?

Kesinlikle kitapçıya gidip kitap almak, hatta yerel olanları çok daha fazla tercih ederim. Yerel alışverişe önem veren biriyi, mecbur kalmadıkça büyük kapitalist şirketlerden uzak kalmaya çalışıyorum ama tabii ne mümkün =/ Yalnız indirmli olsun diye interneti de tercih etmiyorum eğer aynısı yerel bir kitapçıda varsa onlar da güzel indirimler yapıyorlar ;)

4- Film olan kitapları mı dizi olan kitapları mı?

Hımm güzel soru =) Film ve dizi izlemeye bayılıyorum, hatta dizi izlemeye çok bayılıyorum =D Aslında kitapların dizi ya da film olmasını çok fazla sevmesem de ikisini de izleyebilirim eğer sevdiğim bir kitapsa ;) Mesela Pretty Little Liars ya da Harry Potter gibi ;)

5- Günde 5 sayfa okumak mı yoksa haftada 5 kitap mı?

İkisi de güzel bence =) Haftada 5 kitap okuyabilmek şahane olurdu ama zor oluyor iş güç olunca =/ O nedenle günde en az 5 sayfa diyelim =)

6- Profesyonel bir yazar olmak ya da profesyonel bir yorumcu olmak?

Bu da tam benlikmiş =) Çünkü ikisini de isterim =) Zaten mesleki olarak da istiyorum bütün bunları yapabilmeyi ama gerçek hayat zorluyor; yoksa dil edebiyat mezunu olarak ikisi de çok istediğim şeyler ;)

7- En sevdiğiniz 20 kitabı tekrar tekrar okumak mı yoksa her gün daha önce okumadığınız yeni bir kitabı okumak mı?

Yeni bir kitap okumak. Ne yazık ki ben tekrar tekrar kitap okumayı pek sevmiyorum =)

8- Kütüphanede çalışmak mı kitap satıcısı olmak mı?

Zor soru. Kütüphanede çalışmak çok keyifli olurdu ama sanırım ben tercihimi kitap satıcısından kullanacağım. Kendi kitabevim olsun aynı Mesajınız Var filmindeki gibi ;)

9- Favori türünüzden kitaplar okumak mı yoksa favori türünüz hariç diğer her türden kitaplar okumak mı?

Ben birçok türde kitap okumayı seviyorum ama belli başlı tek bir tane tür değil de birkaç sevdiğim türde sıklıkla okumayı seviyorum =)

10 - Sadece fiziksel kitap kopyalarını okumak mı yoksa sadece e-kitap okumak mı?

Bu tam şu sıralar bana sorulacak bir soru =) Çünkü yakın zamanda Kindle almayı düşünüyorum. Fiziksel kitapları çok çok seviyorum ama e-kitap okumak da çok keyifli, özellikle bol bol İngilizce kitap okuyabiliyorum =)



Çok eğlenceli oldu bu, tekrar teşekkürler sevgili Kontes <3

Şimdi gelelim mimlemeye! Çok sevdiğim bir başka harika blogger Sycorox'u mimliyorum, eğer isterse yazmak, eminim büyük bir keyifle okuruz yazısını ;)

Ve son olarak buraya kadar okuyan sevgili kitap severler, eğer sizde blogunuzda ya da burada yorum olarak yazmak isterseniz, yazdıklarınızı severek okuruz;)


8 yorum:

  1. Ayyy harika cevaplar yaaa,ellerine sağlık. :) Ben de mimlenmek isterdim. :)

    YanıtlaSil
  2. Harika cevaplar ve harika görseller. Çektiğin fotoğraflara bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel sözler için =)

      Sil
  3. Fotoğraflar harika , aynı soruları ben de cevaplamıştım. Seviyorum bu tarz mimleri.

    http://mehtapvekitap.blogspot.com/2014/08/mim-hangisini-secerdiniz.html

    Mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
  4. İnternet üzerinden kitap almak sıkıntılı olabilir mi ? Tv Arşivi

    YanıtlaSil
  5. Twitter'dan yazışmış olsak da bir de burdan yazayım ^.^ Güzel sözlerin için ve zaman ayırdığın için çok teşekkürler. Ben de senin kırtasiye aşkını pek seviyorum hihi <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de çok severek yaptım =) Kırtasiye aşkı <3 <3 =D

      Sil
  6. Selamlarrr:)
    Bu güzel blog için sana ve bloguna "Dart Ödülü" verdim.
    Bir gelip göz atsan fena olmaz :) http://partofthebook.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulu.html#more
    Sevgiler ^.^

    YanıtlaSil