7.07.2013

Edebiyattan Pek Anlamam - Kenneth C. Davis & Jenny Davis


Edebiyattan Pek Anlamam Kenneth C. Davis ve Jenny Davis tarafından yazılmış NTV Yayınları'ndan 2011 yılında çıkan bir kitap. Türü için en uygunu sanırım bir referans kitabı demek olacaktır ama bundan öte çok da eğlenceli bir yanı olan farklı bir referans kitabı Edebiyattan Pek Anlamam.

Yaklaşık olarak Şubat ayından beri kaç güzel kitap elimde süründü beni hem buradan hem de instagram'dan takip edenler görmüştür. Elime bir o kitabı aldım, bir bu kitabı ama hiçbirini bitiremedim. Suç kitaplarda değildi tabii daha önce burada da yazdığım üzere yoğun geçen günler ve bunun verdiği bazı sıkıntılar okumama engel oldu ne yazık ki. Ama çok şükür bunu da atlattım ve zevkle, keyifle tekrar okumaya başladığım kitap Edebiyattan Pek Anlamam oldu. 

Kitabın türü evet referans niteliğinde; yazarlar, kitaplar, kitap türleri vb. birçok mevzuya kısa kısa değiniyor kitap ama işin en eğlenceli kısmı her konunun altında sizi küçük bir sınava tabi tutması. Mesela Oscar Wilde'la ilgili bölüm şöyle:


İşte gördüğünüz gibi burada kısa ama özlü ve ilgi çekici bir anlatım mevcut. Siz bunu okuduktan sonra ise hemen altında şöyle mini bir sınav yer alıyor:


Bu soruları cevapladıktan sonra hemen arka sayfadan cevapları kontrol edebiliyorsunuz. İşte bu kısım beni inanılmaz eğlendirdi. Sanki "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasında yarışmak gibi eğlenceli ve keyifliydi =)

Kitapta birçok tanıdık yazar, kitap vardı ama yeni tanıdığım, adını duymadığım ve çok başarılı olduklarını öğrendiğim yazarlar da çıktı karşıma. Birçok yerin altını çizdim, notlar aldım, bildiklerimi, bilmediklerimi herşeyi yazdım diyebilirim. Bu kitap bana ileride de çok lazım olacak keyif dolu bir referans olacak.

İnanın okuma isteği, şevki hani o bir an önce boş vaktim olsa da kitabımı elime alsam dediğiniz anlar var ya onları kaybetmek çok kötü bir durum... Bunu yaşadığım için üzgünüm ama atlattığım için çok mutluyum ve umarım bir daha tekrarlanmaz ve umarım siz sevgili okumayı seven dostalrımın hiçbirinizin başına gelmez=) 

Tekrar okuma aşkımı kazanmak ve böyle harika bir kitapla, keyifle devam etmek beni çok mutlu etti. Biliyorsunuz ki her kitap herkese göre olmayabilir. Bu kitap sadece önemli, eğlenceli noktalara değiniyor, büyük bir referans kitabı değil. Bu bakımdan eğer almayı düşünürseniz mutlaka bir inceleyin derim ben;)

Yaklaşık 2 sene önce Tüyap Kitap Fuarı'ndan almıştım ben (her kitabın bir zamanı varmış;) ) ve o dönemde indirimli almıştım ama şu an benim elimdeki kitabın üzerinde 15 TL yazıyor, bilginize;)

Beni çok heyecanlandıran, uzun zaman kitapçılarda arayıp zor bulduğum biraz da mesleki bir kitaba başlayacağım şimdi, o nedenle çok heyecanlıyım; yakında öğrenirsiniz;)



Bu arada bu kitaba benzer, bildiğiniz, sevdiğiniz kitap önerileriniz varsa mutlaka yazın;)

Sevgiler,





25 yorum:

  1. Merak ettim bu kitabı mutlaka almalıyım :)

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettim,öyle bir anlatmışsın kiii :)

    YanıtlaSil
  3. Geri dönmek kitaplara, ayrı bir keyif oluyor, tıkanıp kalmak zor :)Bazen o zamanlar için çok kızıyoum kendime bazen de iyi ki olmuş diyorum , hoş geldin:)

    YanıtlaSil
  4. Listemde bu kitap çok da merak ediyordum yazın çok iyi oldu demek hemen almak lazım. Bu sene ben de böyleyim çok ağır okuyorum mesela şimdi okuduğum kitap Rüzgarın Adı şahane bir fantastik ama gitmiyor blogu ise çok boşladım bir kaç gün önce yeni bir yazı yazabildim. Bu kitaba tam benzer mi bilmiyorum ama benim okuduğum bir kitap vardı çok hoşuma gitmişti Kayıp Kitaplar Kitabı
    http://thalassapolis-neokudum.blogspot.com/2010/08/stuart-kelly-kayp-kitaplar-kitab.html sanırım hoşuna gider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki oluyor öyle zamanlar, sen de hemen atlatırsın umarım. Kayıp Kitaplar Kitabı'nı da hemen not aldım;)

      Sil
  5. Kitap çok ilginç sanırım daha doğrusu anlattığınız kadarıyla sıradışı gibi görünüyor. Okunacaklar listesine dahil edeceğim ben de.Bu arada blogunuza yeni geldim ve gerçekten çok renkli. Zevkle takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Umarım sizin de hoşunuza gider bu kitap ;)

      Sil
  6. Bayılıyorum paylaşımlarınıza ve kitap da listeme eklendi :) Umarım bende sizin gibi bir blog olabilirim. Daha çok çok başındayım galiba ama inşallah :) Bol okumalaar.

    YanıtlaSil
  7. Uzun zamandır blog takibi yapamıyordum. Yeniden güncel okumalara başladım ve tesadüfen bu yazıya denk geldim. İlgi çekici bir kitap gerçekten. Alıp okumak için sabırsızlanıyorum :)

    http://mustafacihandemir.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, teşekkür ederim, iyi ramazanlar;)

    YanıtlaSil
  9. paylasimlarını cok seviyorumm hep oku sen canimm :))

    YanıtlaSil
  10. Paylaşımlarınız gerçekten çok güzel. Bende bloğuma beklerim :) http://nurhilalonur.blogspot.com/
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Merak ettim bu kitabı şimdi, bu güzel paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Güngör,
    Ben sana swap-bot hakkında bir şey danışmak istiyorum. Oraya bugün yeni üye oldum. Sitedeki pek çok takas ptt ile düz posta yoluyla gidebiliyor ama bazı takaslar çok fazla ürün barındırdığı için ya da özel bir kutuda gönderilmesi gerektiği için kargoyla gönderilmesi gerekiyor sanırım. Senin hiç böyle büyük bir swap yaptığın oldu mu? Büyük kutularda gönderilmesi gereken takaslar için tercih ettiğin uygun fiyatlı bir gönderim şekli var mı? Yardımcı olursan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ah biliyor musun ben swap-bot hakkında ayrıntılı bir yazı yazacaktım tamamen aklımdan çıkmış, iyi oldu hatırlamış oldum;) Ben kargo olarak göndermedim, hep havalı zarfları tercih ettim, en büyük boylarıyla epey birşey yollanabiliyor. PTT ile yolladım hep, tartıyorlar ona göre bir fiyat çıkıyor. Eğer büyük kutu gönderirsen eminim pahalıya gelir, UPS ile yollanabilir ama PTT de uygun olabilir, onlara yollayacağın paketin boyutuna ve gideceği ülkeye göre fiyat sorabilirsin;)

      Sil
  13. Teşekkürler :) En büyük boy şişme paketleri kabul ediyorlarsa o da iyiymiş. Ben bu ay beş swap'e katıldım. Umarım iyi bir başlangıç olur benim için. :) Hadi bakalım hayırlısı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu kabul ediyorlar, büyük kolaylık oluyor. Umarım çok güzel paketler alırsın;))

      Sil