30.04.2013

The Perks of Being a Wallflower / Saksı Olmanın Faydaları



Birçok kitapseverin hevesle ve heyecanla Türkçe olarak eline almayı beklediği The Perks of Being a Wallflower / Saksı Olmanın Faydaları Feniks Yayınları'ndan çıkıyor. Bu gece birkaç defa daha karşıma çıkınca kitap kapağı yazmadan edemedim ve hemen Feniks Yayınları'nın sayfasında ben de bir yorumda bulundum. Aslında böyle yorumları blogumda yapmayı tercih ediyorum ama benden önce yorum yapan kişi o kadar güzel dile getirmiş ki düşüncelerimi ben de yazmadan edemedim =/ Aslında aynen buraya kopyalayayım oradaki yorumumu:
" Maalesef ben de söylenenlere katılıyorum. Birçok kitap sever için kitapların içeriği kadar kitap kapakları da önem taşır ki çoğu kitap kurdu koleksiyoner olmuştur bu uğurda.Önemli bir başarı kazanmış bir yapıtın daha başarılı bir tasarımla dilimize kazandırılmasını beklerdim ben de."
İşte aynen böyle dedim =/ Üzgünüm, belki katılmayabilirsiniz ama kitap kapakları benim için önemli. İçeriği ne kadar sevsem de para verip elime aldığım bir güzelliğe hayran olmayı beklemem ve onu çok sevmem de doğal bana göre. Bir kitabın içeriğinin zenginliği kadar dış güzelliği de ona değer katıyor. Bana göre özen gösterilmiş kitap kapakları aynı zamanda o kitaba verilen değerin de bir göstergesi.

Sonuç olarak yukarıda paylaştığım kapağı hiç beğenmedim - ki ben zaten fotoğraf kapaklardan hoşlanmasam da bu kitabın orjinal fotoğraflı kapağı da daha güzel. Ama benim tercihim aşağıdaki muhteşem kapak tasarımı olurdu.


Düzeltme: "Çıkacak" demişim ama çıkmış zaten kitap (D&R) =/


3 yorum:

  1. ismi zaten kötüydü, kapak skandal olmuş resmen

    YanıtlaSil
  2. Çok daha güzel örnekleri varken neden ısrarla bu kapağı seçtiler anlayamıyorum. Ki bu kitapla ilgili biraz işin içine girme şansına da sahip olmuştum, daha güzel örneği vardı. Hiç beğenmedim ve görüyorum ki kimse beğenmemiş. Okuyucuyu dikkate daha doğrusu kaale almaya ne zaman başlayacaklar çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil