25.03.2013

Kitap Alışverişi



Bir kitapkurdu'nun kitap okumak kadar sevdiği bir şey varsa o da kitap alışverişi yapmak değil midir? Birçok kişi böyle söylüyor ve açıkçası ben de onlara katılıyorum. Ancak kitap alışverişi yapmak da kişiden kişiye değişiyor; kimisi okudukça kitap alır, kimisi her kitapçıya gidişinde, kimisi her internete girişinde... ve belki de daha da artırabiliriz bu örnekleri. Bana gelince ben sık sık kitap alanlardanım, özellikle kitapçılara ya da sahaflara uğradığımda dayanamıyorum ve hiç aklımda olmayan kitapları alıyorum. Ya da kitapçılar indirim yaptığında dayanamıyorum, kitap almamam gerekse de o indirimleri kaçırmamam gerektiğini düşünüyorum ve sonuç: torbalar elimde çıkıyorum :) Bu tabii ki hem keseye zarar hem de okuma alışkanlığıma. Özellikle okunacak kitapların sayısının artması sıkıntı yaratıyor, okunacaklar biriktikçe birikiyor ama ben kitap almaya devam ediyorum =) 

En güzeli, en sevdiğim aylık kitap alışverişi yapmak =) O ay okunacakları alıp, okuyup daha sonra bir daha ki ay için okuma listesi hazırlamak ve alışveriş yapmak. Ne yazık ki ben bunu uygulayamıyorum çünkü bu kitap alışverişi tutkum sayesinde elimde okunacak bir sürü kitap var.

Daha önceleri video çekiyordum, blogumu takip edenler bilir; yaptığım kitap alışverişlerini, okumayı düşündüklerimi paylaşıyordum. Özellikle bu videolar bana çok keyif verdiğinden de bol bol alışveriş yapmışlığım oldu =) Ama dediğim gibi elimde okunacakların kitapların birikmiş olması da bu videolardan vazgeçmeme neden oldu. Bir süre önce bahsetmiştim artık video çekmeyeceğimden; bilemiyorum bazen özlüyorum, çok keyifli bir heyecan oluyordu, belki alışveriş olarak değil de yine okuyacaklarımı paylaşmak için tekrar başlarım, ne dersiniz? ^o^

Kısacası kitap okumak kadar kitap alışverişi yapmak da çok büyük bir keyif ama işin ucunu kaçırmamak lazım. Bu nedenle ben bir süredir (kitap fuarı hariç) kitap alışverişi yapmamaya çalışıyorum. Çünkü önce elimdeki kitapları bitirmek sonra da yukarıda verdiği örnekteki gibi okudukça kitap almak istiyorum (aylık, haftalık.. gibi). Ama tabii ki bir taraftan da okunacaklar listesi her internete girdiğimde (bloglarda gezinirken, kitap sitelerine bakarken...) ya da her kitapçıya gittiğimde not aldıkça ben uzuyor =) 

Sizin kitap alışveriş alışkanlığınız nasıl?


20 yorum:

  1. Mutlaka her Cuma alırım. Huyumdur :) Her cuma ikinci el kitapçıya giderim (ikinci el dediğime bakmayın yepyeni kitaplardan oluşan koca bir kitapçı) bol bol bakarım ve büyük bir indirimle güzel bir kitap alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci el kitapçıları pek seviyorum ben de, şahane kitaplar buluyorum hatta bazen kitaplarımdan bazılarını götürüp karşılığında başka kitaplar alıyorum, çok keyifli ;)

      Sil
  2. ben son dönemlerde tezimi yazdığımdan eskisi kadar kitap okuyamıyorum ancak alıyorum:) senede bir idefix'ten toplu alışveriş yapıyorum. benim de senin gibi bir sürü kitabım birikti okunacak. tez bitince hepsini bitirmeye dair hain planlarım var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper planlar! Ben de yaptım elimdekileri bitirmek için planlar, bakalım uygulayabilecek miyim? ;)

      Sil
  3. Ne zaman bir avm ye gitsem girerken uğramayacağım kitapçıya diyorum ama farkında bile olmadan kendimi kitapların arasında buluyorum. Ama bir nevi terapi oluyor. Aslında dediğin gibi plan program dahilinde alsak ekonomik olarak da akılcı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten terapi yanı da çok doğru :)

      Sil
  4. Ben indirime dayanamayıp alanlardanım kesinlikle. Eğer ders için bir kitap lazımsa yanına mutlaka listemdeki/aklımdaki kitaplardan bir kaçını katıyorum ve böylelikle uzun uzuun okunacaklar listesi bitmiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kitapçıya bir şey almaya gittiğimizde yanına almayı düşündüğümüz bir kitabı iliştirmemek imkansız :)

      Sil
  5. Ben de tam bir internet alışverişkoliğiyim, hatta bu uğurda kredi kartımı kapattım ama ne mümkün havale ile almaya devam ediyorum:)
    Kendime stokları eritmeden alacağım diyorum, 1-2 ay dayanıyorum ve okuduğum kitaptan daha çok kitabı yine alıyorum. Bu döngü böyle gider işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stokları eritmek ne kadar zor oluyor, bir eritsem çok mutlu olacağım ;)

      Sil
  6. Bende bir kitap almaya doyamayan "kitap almaya doyamayan kolik"lerdenim:)) Kendimi frenleyemiyorum. Bu huyuma kızıyorum ama en azından faydalı, keşke herkes bizim gibi kitap almaya doymasa, zararsız bizimkisi, bilakis faydalı diye kendimi avutuyorum.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, en azından zararlı bir alışkanlık değil ;)

      Sil
  7. Yazıyı okurken "Aaa aynı ben!" diye düşündüm :) Şu günde, şu mekanda diye kısıtlamalarım olmasa da gezerken keyif aldığım kitapçılardan alışveriş yapmayı seviyorum ben de.. İsim vermeyeyim ama kitaplara "kütük" muamelesi yapan yerlerden, çokça ticarileşmiş mekanlardan hoşlanmıyorum. İnternet zaten son yıllarda bu alışverişe bambaşka bir boyut kazandırdı. Ben bu ara kendime aylık limit belirliyorum :) Bir de 2 kütüphane üyeliğim var ama kitapları çizmeden,yanlarına not almadan okuyamayan biriy(d)im.. Kitap, kütüphaneden olunca incinmesin diye çantama koymaya korkuyorum :) -bu arada kendi kitaplarıma çok hunharca davrandığım da ortaya çıktı- :)Hazır kütüphane lafı etmişken de "Kütüphaneler Haftası" kutlu ve de mutlu olsun diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kitaplarımı çizmeyi, not almayı çok severim! Kütüphaneleri de pek severim, Kütüphane Haftası kutlu olsun :)

      Sil
  8. bende kitap almaktan buyuk keyif alanlardanim ama okunacaklar listem kabardigindan almamaya calisiyorum.nisanda izmir fuari var orayi bekliyorum.bu arada dun kibris sehitlerinde bir sahafla tanistirdi arkadasim duvarlar yerler her yer kitap dolu.ikinci eller %50 indirimli kesfettigim iyi oldu zira severim ikinci el kitaplari bir yasanmisliklari olmasi beni mutlu eder:)boyle iste benim kolikligimde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahaflar güzel mekanlar, mutlu ediyorlar insanı :)

      Sil
  9. Her hafta sonu, D&R'a gider bir kitap alırım, huyum kurusun. Şu sıralar kendime "kitap alma yasağı" koysam da, daha iki gün önce gittim yine D&R'a. Sonumuz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe kitapçıdan uzak durmak gerekiyor ama cidden uzak durmak o kadar zor ki :)

      Sil
  10. hangi kitapsever tutabiliyor ki kendini..benimde okunacak bir sürü (90 kadar!) kitabım var ama gözüm doymuyor maalesef..
    buda bizim zaafımız işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de o sayıya yakındır :) Ama gerçekten kitap söz konusu olunca gözü doymuyor insanın.

      Sil