9.12.2011

Ölüm Büyüsü - Agatha Christie


Orijinal ismi: The Pale Horse
Yazar: Agatha Christie
Çeviren: Çiğdem Öztekin
Yayınevi: Altın Kitaplar
Tür: Polisiye
Sayfa sayısı: 304

Tanıtım Yazısı: 1970'li yıllardan beri baskısı olmayan ve en çok aranan Agatha Christie kitaplarının başında yer alan bir polisiye klasiği. 

Yaşlı bir din adamı öldürülmüştür. Katil telaş içinde kurbanın ceplerini araştırır, ama aradığı şeyi Peder Gorman'ın yırtık cüppesinde bulamaz.Peki katilin aradığı nedir? Ve birkaç saat önce ölüm döşeğinde yatan kadın, pedere neler itiraf etmiştir?Kır At adlı halka açık evi yöneten ve kara büyü yaptıkları söylenen üç kadın bu soruların yanıtlarını verebilirlerdi. Belki de çözüm insan tabiatının karanlık yönlerinde yatıyordu...

"Kara büyü ile işlenen cinayetler... Dâhiyane ve çok eğlendirici."Evening Standard



Kapak Tasarımı:  Altın Kitaplar'ın Agatha Christie serisinin ortak noktası kapaklarına sıçramış kan lekeleri=) Benim çok hoşuma gidiyor bu kapaklar.


Yorumum: Ölüm Büyüsü'nü kütüphaneden edindim ve arka kapağını okuduğumda çok ilgi çekici geldi konusu. Büyü ve bilimle içiçe geçmiş gerçekten ilgi çekici bir romandı ve kesinlikle daha önce okuduğum bir Agatha Christie romanına benzemiyordu, özellikle karakterler açısından.


Farklı kişilerin  anlatımlarıyla zenginleştirilmiş, yine zekice yazılmış bir Agatha Christie romanı olan Ölüm Büyüsü'nün hikaye kurgusu, anlatım dili ve karakterler arasındaki etkileşim çok başarılıydı. Baştan sona büyük bir heyecan içinde ne nasıl olacak, bu gizemli olayların arkasında kim ya da kimler var merakla okudum bu açıdan da akıcı bir dilin nasıl yazılabileceğine en güzel örneklerden biri bence Agatha Christie romanları. Ayrıca yaratılan atmosferleri de çok seviyorum Christie romanlarında, gizemli, karanlık ve büyüleyici atmosferler.


Bu kitabın sonunda olayların özümlenmesi şok edici ve başarılıydı, doğrusu ağzım açık bakakaldım kitaba=) Yalnız bir tek olay kafama takıldı ve buna cevap bulamadım, şimdi onu yazmak istiyorum ama eğer kitabı okumadıysanız bu kırmızıyla yazacağım paragrafı okumayın;


Aklıma takılan şey kitabın başında ortaya çıkan isim listesi. Corrigan isminin sonradan Ginger olduğunu anlıyoruz ancak Ginger ve Mark bu olayı çözümlemeye karar verdiklerinde Ginger'ın da hastalanması gerçekleşiyor bu karar verme olayı sonradan gerçekleştiğine göre nasıl olurda ölen kadının listesinde Corrigan ismi vardı? Geleceği görüyor olamazlar ki? Burası bana göre biraz havada kaldı ama eğer kaçırdığım bir nokta varsa lütfen yazın=) 


Kısacası çok sevdim bu Agatha Christie romanını, okumaktan gerçekten çok keyif aldım, kesinlikle tavsiye ederim.


Puanlama:





6 yorum:

  1. Canım Christie çekti şimdi :) Hiç de elimde yok. Off biraz sabredeceğim napalım.

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettiklerimden büyü zaten hep oldum olası ilgimi çekti en kısa zamanda okumak dileği ile...

    YanıtlaSil
  3. @Kitap Delisi Gizem evet Agatha Christie keyfi bulaşıcı olabiliyor;)

    @thalassapolis umarım en kısa zamanda okursun;))

    YanıtlaSil
  4. Tanıtım için teşekkürler ama çok kıskandım!... Bir Agatha fanatiği olarak hemen bulup ukumam gerekiyor! ;) Levent Gerçek

    YanıtlaSil
  5. @Levent Gerçek evet mutlaka okumalısın;))

    YanıtlaSil
  6. agatha okumadan olmaz, bir ödülüm de vardı sana bir ara uğrar mısın bana...

    YanıtlaSil