9.09.2011

Yaz ve Şehir


Orijinal ismi: Summer and the City
Yazar: Candace Bushnell
Çeviren: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur
Yayınevi: Artemis  
Tür: Çik-lit, Genç Edebiyat,
Seri: İkinci Kitap 
Sayfa sayısı: 441



Tanıtım Yazısı: Yaz, New York'un en büyülü zamandır!
Ve Carrie de bu şehirdeki her şeye aşık. Etrafındaki uçuk karakterlere, vintage kıyafetler satan butiklere, çılgın partilere ve ayaklarını yerden kesen o çekici adama. En harikası da nihayet gerçek bir yazarlık kursunda, hayallerini gerçekleştirmeye doğru ilk adımlarını atıyor.
Carrie Günlükleri'nin devamı niteliğindeki bu macerada Carrie'nin Büyük Elma'da yolunu bulmayı öğrenişine şahit oluyoruz. Samantha Jones'un deyişiyle, bir Kasaba Serçesi'nden her zaman olmak istediği o insana dönüşüyor Carrie. Ama geçmişiyle geleceğini uzlaştırmak hiç kolay değil ve o da, New York'un hayalinden çok daha zor bir aşk olduğunu fark etmekte gecikmiyor.
Candace Bushnell, zekası ve ışıltılı mizah anlayışıyla, Carrie'nin Samantha ve Miranda'yla tanışmasının, küçük bir kasaba kızından New York'un en unutulmaz ikonlarından Carrie Bradshaw'a dönüşmesinin karşı konulmaz hikayesini anlatıyor.

Kapak Tasarımı: Pembe benim en sevdiğim renklerden biri, görünce aşık oldum zaten bu kapağa=)) Yalnız tek eleştireceğim yanı "Summer and the City" yani orijinal başlığın Türkçe başlıktan daha büyük olması. Bana göre Türkçe baskısında başlıklar tam tersi şekilde yazılmış olmalıydı.

Yorumum: Daha önce ilk kitap hakkında yorumumu Carrie Günlükleri başlığı altında yapmıştım.  Carrie Günlükleri Sex and The City'den öncesini anlatıyor ve bizi Carrie'nin gençlik yıllarına götürüyor. Bu ikinci kitapta Carrie'nin ilk yazarlık deneyimine ve adım adım şimdiki konumuna nasıl ulaştığına şahit oluyoruz. Ben Sex and the City dizisini çok severim ve bu kitabı okumak tanıdığım bildiğim karakterlerin geçmişine şahit olmak çok keyifliydi benim için. Kitabı çok kısa bir sürede okudum ve elimden bırakamadım. Carrie Bradshaw'u daha yakından tanıdığım ve yolunda başındaki bir yazarın duygularını paylaştığım için çok mutluyum. Bazı yönlerden kendimle benzerlikler bulduğum için okumak çok keyifliydi. Yazarlık hakkındaki düşünceleri, hevesleri, hırsları.. o kadar tanıdık ki...

Candace Bushnell'e bu romanı okuduktan sonra bir kez daha hayran kaldım. Karakterleri ve hikayeyi kurgulamaktaki becerisi takdir edilesi gerçekten de. Bu arada yazar yayıneviyle 2 kitap için daha anlaşma yapmış, henüz karar veremediğini söylese de bu kitaplar Carrie Günlükleri serisinin devamı olabilirmiş. Bence olmalı da, çünkü öyle bir yerde kaldık ki şimdi bndan sonra ne olacak merak ediyor insan=)

Puanlama:  





2 yorum:

  1. peki türkçesi varmı varsa nereden aldın?

    YanıtlaSil
  2. peki türkçesi varmı varsa nereden aldın?

    YanıtlaSil