13.09.2011

Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Roald Dahl

Orijinal ismi: Charlie and The Chocolate Factory
Yazar: Roald Dahl
Çeviren: Celâl Üster
Yayınevi: Can Çocuk  
Tür: Genç Edebiyat, Çağdaş Dünya Edebiyatı
Resimleyen: Quentin Blake

Seri: Birinci kitapSayfa sayısı: 205


Tanıtım Yazısı: "Roald Dahl", Norveçli usta bir öykücü. Birbirinden güzel kitapları dünyanın çeşitli dillerine çevrilip yayınlanmış. Bu büyük yazar, çocuklar için de pek çok kitap yazmış. "Çarli'nin Çikolata Fabrikası" onun en sevilen çocuk kitaplarından biri. Bu kitaptaki Çarli'yi çok seveceğinizi umuyoruz. Yine Can Yayınları arasında "Çarli"nin bir başka serüvenini dile getiren "Çarli'nin Büyük Cam Asansörü"nü okuyabilirsiniz. Elinizdeki bu kitapta beş küçük çocukla tanışacaksınız. Onların serüvenine siz de katılacaksınız. Çocukların hayal gücünü etkileyen bu güzel romanı büyüklerin de ilgiyle okuyacağı kanısındayız.


Kapak Tasarımı: Quentin Blake gerçekten başarılı bir iş çıkarmış, kitap kapağındaki çizim ve içindeki diğer çizimlerin de hepsi büyüleyici. Can Çocuk'un bütün kitap kapaklarını beğeniyorum zaten.


Yorumum: Çok kısa bir sürede Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nı bitirdim ve bugün kitabın kapağını kapayıp şöyle bir internete baktığımda bugünün Roald Dahl'ın doğum günü olduğunu öğrendim. Ne güzel bir tesadüf oldu bu. Bu kitap Roald Dahl'ın okuduğum ilk kitabı ve daha şimdiden Roald Dahl'ın yaratıcılığına hayran kaldım. Elimde kütüphaneden aldığım 2 kitabı daha var ki biri zaten bu kitabın devamı, onları da okumak için sabırsızlanıyorum.


Charlie'nin Çikolata Fabrikası büyüleyici bir dünya, daha bu dünyaya adımınızı atar atmaz bir daha buradan çıkmak istemiyorsunuz. Kitabın en hoşuma giden tarafı bir çağdaş dünya edebiyatı eseri olarak yalnızca çocuklara değil yetişkinlere de yönelik yazılmış olması. Bu fantastik dünyada Bay Willy Wonka ile ordan oraya koşuşturup dururken aynı zamanda ondan çok önemli dersler de alıyoruz.


Ben bu kitabı okurken çok eğlendim, Roald Dahl'a hayran kaldım ve bana ilham veren yazarlar listeme bir yenisini daha ekledim. Şimdi ikinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.


Puanlama: 



5 yorum:

  1. Kesinlikle en sevdigim kitaplardan bir tanesi :)

    YanıtlaSil
  2. Artık benim için de öyle;)

    YanıtlaSil
  3. Filmini izlemiş ve çok beğenmiştim, kitabının da çok güzel olduğu anlaşılıyor:)

    YanıtlaSil
  4. Evet gerçekten çok güzel, tavsiye ederim;))

    YanıtlaSil
  5. çok müthiş okulda yarışma düzenlendi bu kitaba katıldım umarım kazanırım

    YanıtlaSil