22.08.2011

Okumayı Düşündüklerim

Bu hafta edebiyat ve edebiyat dünyasının tanınmış yazarlarıyla ilgili kitaplar seçtim. Kesinlikle okumam gerektiğini düşünüyorum bu kitapları.


Edebiyattan Pek Anlamam
(Tüm Zamanların En Etkili Kitap ve Yazarları Hakkında Bilmeniz Gerekenler)
Jenny Davis, Kenneth C. Davis

Homeros'tan Harry Potter'a, Chaucer'dan İlahi Komedya'ya. Tarihin en etkili edebiyat eserleri ve yazarlarına dair merak uyandırıcı bir kaynak...

Çoğumuz okumayı sever, kitapsız yaşamayız. Bunun ötesinde edebiyat hakkında konuşmaya da bayılırız.

Edebiyattan Pek Anlamam okumayı sevenleri ya ne çok şey bildikleri için gururlandıracak ya da edebi eğitimlerini tamamlamak üzere usulca kütüphane raflarına götürecek.

Dünyanın en büyük yapıtları ve yazarları hakkında bilmeniz gereken her şey Edebiyattan Pek Anlamam'da...

Yazar:Kenneth C. Davis
Yayınevi: NTV


Oscar Nasıl Wilde Oldu ...ve diğer Edebiyatçıların Okulda Öğrenemediğiniz Yaşamları



Edebiyat dünyasının klasik yazarlarının yapıtları okullarda sayısız kez tartışılmış, incelenmiştir. Ancak birer ikon haline gelen bu yazarların yaşamlarının birçok gizemli yönü okullarda konuşulmaz, araştırma kitaplarına konu olmaz.

Elliot Engel, okurların yazarların yaşamlarıyla ilgili merak ettikleri tüm soruları Oscar Nasıl Wilde Oldu'da anekdotlara dayanarak son derece akıcı bir anlatımla yanıtlıyor. Böylece aşağıdaki yazarların yapıtlarıyla yaşamları arasındaki ilişkiler açığa çıkıyor:


William Shakespeare, Jane Austen, Edgar Allan Poe, Charles Dickens, Charlotte ve Emily Brontë, Emily Dickinson, Mark Twain, George Eliot, Thomas Hardy, Oscar Wilde, D. H. Lawrence, F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Robert Frost, Geoffrey Chaucer, Robert Browning ve Elizabeth Browning, Sir Arthur Conan Doyle


"Elliot Engel büyük-büyükbabamın ve anlattığı tüm yazarların dehasını büyüleyici kitabında benzersiz bir 
ustalıkla canlandırıyor."
Cedric Charles Dickens

Yazar: Elliot Engel
Yayınevi: Sel Yayıncılık



3 yorum:

  1. Ben de çook ama çok merak ediyorum bunları! Hemen oku, hemen yaz (:

    YanıtlaSil
  2. edebiyattan pek anlamam'ı çok merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. Edebiyattan Pek Anlamam şahane bir kitap, tam da edebiyattan anlayanlar için aslında :) İçindeki sorular, ilginç bilgiler, quizler şahane. Çok eğlenceli ve eğitici bir kitap.

    YanıtlaSil