2.08.2011

Okumayı Düşündüklerim

Hollywood - Charles Bukowski


Bukowski'nin sinema dünyasını anlattığı romanı.

"Odanın kapısı açıldı ve Jack Bledsoe yalpalayarak içeri girdi. Tanrım, genç Chinaski'ydi bu! Bendim! İçinde ince bir sızı duydum. Gençlik, orospu çocuğu, nerdesin? O genç ayyaş olmak istedim tekrar. Jack Bledsoe olmak istedim. Ama birasını yudumlayarak köşede dikilen moruktum ben." Hollywood, Charles Bukowski'nin sinema dünyasını, orada yaşananları, insan ilişkilerini anlattığı romanı.

Hollywood, Fransız yönetmen Barbet Schroeder'in 1987'de çektiği Barfly'ın çekim öyküsünü, buna paralel olarak da Hollywood'un renkli dünyasını, bu sinema çevresinde yaşananları ve farklı insan ilişkilerini anlatır. Barfly filminin senaryosunu Charles Bukowski yazmış ve filmde bar müdavimlerinden birini oynamıştı. Senaryoda alkole boğulmuş olarak sürdürdüğü kendi depresif hayatından bir kesiti yansıttığı için de "Barfly" yarı-otobiyografik bir film sayılmaktadır. Filmde Mickey Rourke'un canlandırdığı ayyaş, Charles Bukowski'nin alter-egosu olan Henry Chinaski dir. "Hollywood" romanında Charles Bukowski Hollywood'un renkli dünyasından, filmin oyuncuları Mickey Rourke ve Faye Dunaway'den yönetmen Jean-Luc Godard'a, Norman Mailer'dan Sean Penn'e kadar onlarca ünlüden bilinmeyen yönleriyle söz eder.

Yazar:Charles Bukowski
Çevirmen:Avi Pardo
Sayfa Sayısı: 192
Dili: Türkçe
Yayınevi: Parantez


Uyanış - Lisa McMann


On yedi yaşındaki Janie artık başkalarının düşlerinin içine çekilmekten sıkılmıştır. Özellikle de saçma sapan çılgın seks düşlerinden ve kâbuslardan... Olanlardan hiç kimseye söz edemezdi çünkü ona inanmazlardı, daha da kötüsü aklını yitirdiğini düşünürlerdi.
Yani Janie bıçak sırtında yaşıyordu, istemediği bir yeteneğe sahipti ve onu kontrol edemiyordu. Günün birinde onu iliklerine dek donduran korkunç bir kâbusun içine düşmüştü. Janie yalnızca sapkın bir ruhun yaptıklarına tanık olmakla kalmayıp ona yardımcı da oluyordu...

Yazar:Lisa McMann
Çevirmen:Zeliha İyidoğan Babayiğit
Sayfa Sayısı: 192
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder