30.03.2011

Paranormal - Kiersten White

Orijinal ismi: Paranormalcy
Yazar: Kiersten White
Çeviren: Barış Emre Alkım
Yayınevi: DEX
Tür: Fantastik, Genç Edebiyat
Sayfa sayısı: 285
 
Tanıtım Yazısı: Evie her zaman normal, sıradan bir genç kız olduğunu düşünmüştür. Gerçi Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı için doğaüstü yaratık avlıyor, en yakın arkadaşı bir denizkızı, erkek arkadaşı doğaüstü bir yaratık, şimdi bir biçim değiştirene aşık olmak üzere ve yeryüzünde paranormal yaratıkların o büyüleyici dış görünüşlerinin arkasında yatan bütün çirkinlikleri görme yeteneğine sahip nadir insanlardan biri ama... Olsun, o normal bir genç kız olduğunu düşünüyor.

Ancak Evie şimdi tüm paranormal yaratıkların yok oluşunu haber veren korkutucu bir kehanetin tam ortasında yer alıyor. 

 
Kapak Tasarımı: Öncelikle DEX Yayınevi'ne orjinal kapağa sadık kaldıkları için teşekkür ediyorum. Kitap kapağını daha ilk gördüğümde çok sevmiştim, kitabı okuyunca da çok uyumlu ve anlamlı buldum. Gerçekten dört dörtlük bir kapak tasarımına sahip Paranormal.


Yorumum: Paranormal sabırsızlıkla beklediğim bir kitaptı ve yeni kurulan ve kesinlikle gelecek vadettiğini düşündüğüm DEX Yayınevi'nden bu kitabın çıkacağını öğrendiğimde çok sevinmiştim, sonrasında eğer blogumu takip ediyorsanız Kitap Günlüğü'nde nasıl kitap çıkar çıkmaz aldığımdan bahsetmiştim. Ancak okumam biraz zaman aldı, çünkü okuyacağım kitapları sıraya koyuyorum ve sabırsızlıkla bu kitaba ulaşmayı bekledim :P Sonunda okudum ve ne kadar mutlu olduğumu, umduğumdan çok daha iyisini bulduğumu ifade etmekte cidden zorlanıyorum.


Kiersten White yalın bir dille hedef kitleye ulaşıyor. Paranormal Genç Edebiyat (Young Adult) dediğimiz türde bir kitap. Bir ara Genç Edebiyat'ın günümüzdeki öneminden ve popülerliğinden bahsetmek istiyorum bir yazımda zira bu alanda gerçekten çok başarılı işler ortaya çıkıyor son zamanlarda ve inanılmaz bir yükseliş yaşıyor bu janr. Dediğim gibi hedef kitle gençler olsa da bu türü okumayı seven kişiler için aslında bir yaş sınırlaması koymak mümkün değil. Nitekim yazım tekniği açısından Genç Edebiyat'ta zaten gençler ve yetişkinler için hedef alınmış. Paranormal da bu janrın en iyi örneklerinden bir tanesi. Yazım tekniği, yalın dili, kendini çok çabuk sevdirmeyi başaran ve kendinizi onların yerine koymaktan geri alamadığınız muhteşem karakterleri ve akıcı hikayesiyle kesinlikle başdöndürücü bir roman. Üstelik de bir serinin ilk kitabı bu, ee daha ne istenir ki?


Fantastik kurgunun popülerliği her gün yeni bir kurt adam, vampir.. vs. hikayesinin ortaya çıkmasına neden oluyor ancak içlerinden başarıyla sıyrılanlar kalıcı bir yer ediniyor. Paranormal da daha şimdiden bu yeri edinmiş durumda ki hakediyor da zaten. 


Ben kitabı okurken önceden de söylediğim gibi çok keyif aldım; Evie sempatik bir karakter, onun yerine kendinizi koymak hiç de zor olmuyor. Diğer karakterler de en az onun kadar sevilesi, onların başlarına gelenlerden kolaylıkla etkilenebiliyorsunuz. Çok akıcı ve sürükleyici bir roman olduğu için kısa sürede bitirmek de mümkün Paranormal'i. 


Bu arada serinin ikinci kitabının kapak tasarımı da geçtiğimiz günlerde yayımlandı ve ben açıkçası yine gönlümü kaptırdım! 








Umarım DEX Yayınevi ikinci kitabı da orjinal kapağı ile bizlere sunar ve onlara bir kez daha bu harika kitabı bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum!

Puanlama: 

 



9 yorum:

  1. O kadar güzel anlatıyorsun ki, canı çekiyor insanın :))

    Ben de şu sıralar senin gibi hızımı alamayıp yığdım yeni kitapları. Çok güzeller ama; yerim onları :)

    Bu arada kitapyurdu'nda sepetim 2000 liraya yaklaştı, bir çoğu senin önerdiklerin. Ayda ortalama 100 liralık kitapyurdu alışverişi yaptığım düşünülürse, vay halime :) Sanırım batmak üzereyim :) Acilen ödünç verdiği kitapları geri istemeyen bir kütüphane bulmam lazım. Evladımı veriyormuşum gibi geliyor yahu :)

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada... Etiketlerini yorumumun üzerinden alır mısın lütfen ? :)))

    YanıtlaSil
  3. Kitap almayı çok seviyorum, daha almak istediğim bir sürü kitap var ama elbette önce elimdekileri bitirmeliyim; "ödünç verdiği kitapları geri istemeyen bir kütüphane" fikri de iyiymiş doğrusu;))
    Bu arada güzel yorumların için teşekkürler Ceren; etiket önerini de dikkate alacağım;)

    YanıtlaSil
  4. Yine ben :)

    Bir kaç saat önce başladım, şu an 113. sayfadayım. Güzel ilerleyen bir kitap.

    Bu arada; Lend'le işler iyi gidecek mi ? :)) Merak ettim yahu, kalbi kırılmaz umarım kızcağızın :)

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Evet kitap çok rahat ilerliyor, beğenmene çok sevindim;) Lend"le işler... dur spoiler verip herşeyi mahvetmeyeyim şimdi=) en iyisi kendin gör;)

    YanıtlaSil
  6. Gözlerime kibrit çöpü soktum, azmettim 4-5 saatte bitirdim, senin de dediğin gibi umduğumdan fazlasını buldum. Umarım uzun upuzun bir seri olur :)

    YanıtlaSil
  7. Beğenmene çok sevindim Ceren;)

    YanıtlaSil
  8. bayyıldımmmm!! Supernaturally'yi okumak için canımı verirdm!!! (işin şakası tabii ki)

    YanıtlaSil
  9. kendmi evie flan sndımokurken. annem ne buluon şunda dio. ama ben 2. hatta daha fazla olmasını istiorm. göz kapayıp açana kdar okrum walla!
    bu arada biiiiip! lend'e bnde aşık oldum snırm
    :D

    YanıtlaSil