3.10.2017

Haftanın Kalemleri


Merhaba,
Haftanın kalemleri fikrini sevgili blogger Mürekkep Faresi'nden görüp Instagram'da paylaşmaya başlamıştım (şu anki hesabı toprakci_'da paylaşım yapıyor). Arada aklıma geldikçe Instagram'da paylaşıyorum ama hazır bloga tamamen geri dönmüş hissederken kendimi burada da düzenli bir şekilde paylaşayım istedim.

Bu başlıkta o hafta kullanmak istediğiniz, kalem kutunuzda bulunan kalemlerinizi paylaşıyorsunuz. Eğer benim gibi çok fazla kaleminiz varsa her hafta değişiklikler yapabilir, yeni, farklı kalemler de deneyebilirsiniz. Dolma kalem severler için de renk renk farklı mürekkepler deneme fırsatı yaratabilir.

Bakalım bu haftanın kalemleri neler?


Görmüş olduğunuz üzere bu hafta kullanmış olduğum kalem kutuya sığmayacak derecede kalem seçmeyi başarmışım =D Bunun başlıca nedeni içlerinde çok yeni kalemler olması. Bu kalem kutuyu birkaç sene önce H&M'den almıştım, H&M'in kalem kutularına ve hatta kalem kutu olabilen makyaj çantalarına bayılıyorum, zaten markayı çok seviyorum genel olarak. Küçük ama 6-8 kalem alabiliyor duruma göre. Evde çok fazla kalemim ve kalem kutum var ama ben yine bir kalem kutu arayışındayım, nedense hep böyle oluyor, şu aralar aklımda bir kalem kutu var ve bana evdekilerin hiç biri işime yaramıyor gibi geliyor. Aklımdaki de şu;


Açıkçası bana biraz pahalı geliyor ve evde onca kalem kutu varken almamalıyım diyorum ama bir yandan da şekli, rengi ve materyali de beni al diyor =D hatta yanında takım diğer ürünlerimi de al diyor =D 2 senedir bakıp bakıp almıyorum, şimdi zam da gelmiş çok sinir bozucu =D 


Haftanın kalemleri konusuna geri dönecek olursak; baştan sona bu hafta için seçtiklerim şunlar:

  • Tombow Mono silgi
  • Legami kurşun kalem
  • Staedtller Tradition 
  • Stabilo Pencil 160
  • Faber Castell Albrecht Dürer Kaltgrau II, Cold Grey II
  • Stabile Pen 68 Açık Gri
  • Stabilo Point 88 Fine Açık Gri ve Gri
  • Paper Mate Ink Joy Gel 0.7 Koyu Mavi ve Kahverengi
  • Faber Castell Colour Grip Açık Kahverengi ve Koyu Kahverengi
  • Zebra Sarasa Viridian 0.7 ve Blue Black 0.7
  • Pilot Frixion Colours Pink


Bazı renkelrin isimleri kalemlerde yer almıyor o nedenle kendim isimlendirdim. Eğer benim gibi bir kırtasiye severseniz böyle şeylere öenm veriyorsunuz demektir; renklerin isimlerini kalem üzerinde görmek beni mutlu ediyor. Yoksa araştırıyorum ve öğrenmeye çalışıyorum kimi zaman. Mesela Blue Black; böyle siyahlı karışımlar var nasıl hoşuma gidiyor. Uni Ball'da ---black şeklince renklendirmeler çok var; istediğim bir seri var ama çok pahalı o nedenle öncelikle elimdeki kalemelr bitsin istiyorum.

Elimdeki kalemleri bitirmenin önemini gün geçtikçe daha iyi anlamaya başladım; mesela Zebra Sarasa'lar kimi zaman çizik çizik yazıyor ve daha sonra kuruyorlar. Uniball Signoları asla bitirmeyi başaramadım hep kuruyorlar! Zebra Sarasa renk çeşitliliğini ve markayı seviyorum ama H&S Kırtasiye hesabında Yeliz hanım sayesinde tanıdığım Paper Mate Ink Joy markası kesinlikle denediğim en harika jel kalem. Kuruma yapar mı yapmaz mı şimdilik bilmiyorum ama çok beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim, bir yerlerde görürseniz mutlaka deneyin.



Son olarak kısaca renkli kurşun kalem boyaları nasıl kullandığımı da söyleyeyim; aslında üniversite yıllarından kalma bir alışkanlık. Beşiktaş'ta Kabalcı'ya gidip böyle tek tek satılan Derwent gibi markalardan bu kalemlerden alır, kitaplarımda bir nevi highlighter olarak alt çizmek için kullanırdım. Yine renklerin isimlerine bakmaya bayılırdım, farklı, değişik renkler seçerdim. Burada da son zamanlarda aldıklarımı görüyorsunuz. Sonbaharın gelmesiyle kahverengi, soğuk gri gibi renkler daha da hoşuma gitmeye başladı.



Siz son zamanlarda hangi kalemleri kalem kutunuzda bulundurmayı seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler.


6 yorum:

  1. Ben iki ayrı kalem kutu taşıyorum ilkinde dolma kalemlerim diğerinde ise mekanik, tükenmez, kurşun, jel tarzı kalemlerim,cetvelim, silgim filan oluyor.Arada çalışmalarıma göre içerik değişiyor.Kalem kutu alma sorunu bende de var maalesef bunun için de ideal kalem kutuyu henüz bulamadığımı düşünerek kendimi teselli ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kalem kutu hiç taşımadım ama aslında çok güzel olabilir, zaten dolma kalem gibi kıymetliler için ayrı bir kalem kutu taşımak daha mantıklı =) İdeal kalem kutuyu ben de henüz bulamadım sanırım =D

      Sil
  2. Bir kaç aydır Faber Castell Fine Pen 0,4 serisi renklerini topluyorum. İnternette görünen renklerinin dışında olanları da bulmak benim için güzel oldu. Gold'una hayran kaldım diyebilirim.

    Kalem konusunda imrendiğim birisin. Kıskanıyorum seni :D

    Tüm kalemlerini sadece güzellikler için kullanırsın umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hepimiz güzel günlerde kullanalım. O serinin farklı renkleri olduğunu bilmiyordum, bir ara çok severek kullanıyordum ben de. Böyle bir kalem serisine takıp zamanla bütün renkleri almak çok keyifli oluyor =)

      Sil
  3. Çok hoş bir yazı olmuş. Son zamanlarda pek kalem almıyorum ama şu an Bratislava'da 2 ay yaşayacakken üniversitedeki odam için bakabilirim sanıyorum, size çok özendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir mekan için yeni kırtasiye ürünleri seçmek çok keyifli olur bence de=)

      Sil