1.10.2017

Ekim 2017



Yıllık Okuma Planı

2017 Reading Challenge

2017 Reading Challenge
RenkliKitap has read 15 books toward her goal of 120 books.
hide

Goodreads'te bu sene okuma hedefimi 120 kitap olarak belirlemiştim. Açıkçası bu hedefe ulaşamayacağımı en başından beri biliyordum ama o zaman da söylediğim gibi önemli olan beni mutlu ve motive edecek bir hedef koymuş olmam. Her sene yılın ilk günü bu hedefi koymaya ve başkalarının hedeflerini de görmeye bayılıyorum. Bu sene minik bir bebekle bence yine de iyi iş çıkardım =D Nedenim belli ve ne olursa olsun bu yoğunlukta birşeyler okumuş olmaktan çok mutluyum. Şimdi hedefimi güncelliyorum ve daha mantıklı bir yere çekmeye çalışacağım; ayda 1 kitap bile bitirebilsem şu an benim için çok iyi; minik kızım yürümeye başladığı ve her gördüğü şeyi ağzına atmaya çalıştığı için devamlı bir koşuşturmaca var =D ve bana kalan kısıtlı zamana 5 kitap koyup hedefimi 20 yapıyorum =) Geçebilirsem ne ala =D

Aylık Okuma Planı


Sonbahara girdiğimizden beri havaların da serinlemesiyle içim kıpır kıpır, birçok şey okumak, izlemek, yapmak istiyorum. Bu sonbahar için aslında yalnızca Yüzüklerin Efendisi'ni okuyup bitireyim diye düşünmüştüm ama çok az kitap okumaya vaktim olduğundan kitaplar elimde sürünebiliyor, o nedenle cesaret edemedim bu fikre. Aynı nedenden ötürü Taht Oyunları'nın ikinci kitabına devam edip etmeme konusunda da kararsız kaldım. O yüzden şöyle düşündüm; kendime kitaplıktan bu görmüş olduğunuz kitapları seçtim ve öncelikle oldukça sürükleyici ama başlayıp yarım bıratığım Elric Ruh Hırsızı'nı ilk okuyacağım kitap, Londra Bilmek İstediğiniz Her Şey (daha önce okumuştum, blogda yazısı var) ikinci kitabım olarak seçtim.

Kitaplığımda ne yazık ki başlayıp, yarım bıraktığım (sevmediğimden değil) çok kitap var, bu listede de onlardan birkaçını görüyorsunuz. Yarım kitaba da geri dönmek çok zor oluyor, nasıl bir açgözlülükse devamlı yeni kitap okumak istiyorum. Neyse kısacası yarımları bitirmeye çaba göstereceğim önümüzdeki günlerde.

Kraken ise daha önce okuduğum bir kitap değil, onu da baktım diğerlerine konsantre olamıyorum elimde yepyeni, ilgi çekici bir kitap da olsun diyerek listeye ekledim.

Bu ay öncelikli 2 kitabım var, diğerlerinden de okuyabilirsem çok güzel olur. Bir de benim ders çalışır gibi zaman zaman okuduğum kurgu dışı kitaplarım var, onları bir kerede okuyup bitirmediğim için aylık listelere dahil etmiyorum. Dergi olarak da önceliğim SabitFikir ve bir de bu aralar cuma günleri Hürriyet'in KitapSanat ekini okuyorum, onun dışında görüp beğendiğim bir dergi olursa alırım. Bir de arada çizgi romanlar alıyorum, onlar çok kısa sürede okunuyor, önceden belirlediğim yok şimdilik ama ay sonunda okuduğum olursa paylaşacağım.



Şu Anda Ne Okuyorum?


Bu Ay İzlemeyi Düşündüklerim


Son zamanlarda  izlediğim tek dizi The Office. Yıllardır izlesem mi diye düşünüp en sonunda başladığım ve Seinfeld'den sonra bayılarak izlediğim en harika komedi dizisi oldu diyebilirim. Karakterlere, hikayeye, oyunculuklara ve kurguya bayıldım. Şu an 5. sezondayım, bu ay da muhtemelen yalnızca dizi olarak The Office'e devam ederim.

Film olarak şu an için bir planım yok; Minions'ı çok seviyorum belki son filmlerini izleyeceğim, bir de eski romantik filmlere bakabilirim; Mesajınız Var gibi =)

***

Ekim 2017 planlarım böyle. Siz de benim gibi sonbahar için heyecanlı mısınız? =) Bu ayki okuma hedefleriniz neler? Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler.






8 yorum:

  1. Eylül ayı benim için bir ara geçiş gibiydi. Eylülden beri elimde sürünen Gurur ve Önyargı'yı bitirmek ilk hedefim. Çok fazla dizi ve film hatta kitap planlaması yapmıyorum çünkü yarından itibaren üni sınavına hazırlık kursuna başlayacağım ve önceliğim o. Umarım planladığın gibi hedefine ulaşabilirsin. Güzel ve keyifli bir sonbahar geçirmen dileğiyle, sevgiyle kal.. 😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sizin için de keyifli bir sonbahar olsun. Sevgiler.

      Sil
  2. Sonbahar en sevdiğim mevsim ama eylülden sonbahar tadı alamadım. Hem çok sıcaktı hem de çok hızlı geldi geçti. Ekim daha güzel ve dolu geçer umarım. Yüzüklerin Efendisi'ni bu yıl bitmeden okumak istiyorum.

    The Office eşimin en sevdiği dizilerden. Birkaç kere bitirmiş diziyi. Ben de izlemek istiyorum. Hatta bu aralar bir komedi dizisi izlemek güzel olurdu.

    Hedeflerine ulaştığın bir sonbahar diliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler; The Office'i kesinlikle tavsiye ederim, eminim çok eğleneceksiniz. Eylül'den bend e birşey anlamadım, Bursa'da hava çok bunaltıcıydı =( Artık umarım böyle serin bir sonbahar geçiririz.

      Sil
  3. the office'i geçtiğimiz günlerde duydum ben de.Güzel bir diziye benziyor.Keyifli okumalar bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gerçekten çok güzel ve eğlenceli bir dizi =)

      Sil
  4. Ekim, kasım aylarında üniversitede çalışmak üzere Slovvakya'nın başkenti Bratislava'dayım. Yapacağım tez gereği çok fazla okuma yapıyorum ama teknik konular tabii. Gelirken Sis ve Öfke Sarayını aldım bu ay bitirebilirsem ve beğenirsem gelecek aya annemden ikinci kitabını isteyeceğim getirmesi için. Burada kitap okumaya zaman bulamıyorum pek, bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin şimdiden, 2 ay için bile olsa farklı bir ülkede olmak çok keyifli olmalı. Umarım keyifli okumalar da yaparsınız bol bol =)

      Sil