20.04.2017

Kırtasiye: Kırmızı Moleskine


Moleskine denince aklıma eskiden siyah ve kırmızı olanları gelirdi, şimdi pek tabii Moleskine'in de çeşit çeşit renkleri, sınırlı üretim defterleri mevcut ama klasik olanlar bu renklerdi. Benim de il Moleskine'im siyah çizgisiz sert kapaklı olanlardan. Epey oldu sık sık uğradığım bir kırtasiyede rafları yenilemeden önce elindeki ürünleri epeydir üzerinde olan fiyattan satıyordu ben de hiç aklımda yokken kırmızı kırmızı diye tutturdum  ve bu sert kapaklı, çizgili kırmızı Moleskine benim oldu. Aslında alırken o avantajlı fiyatların kısa bir süreliğine olduğunu bilmiyordum, keşke bir kaç tane daha alsaydım dedim.


Bu defteri kendi alanımla ilgili çalışmalar yapmak için kullanmayı planlıyordum ve hatta başladım. Peki neden Moleskine, açıkçası bu defter markasının tarihini, çeşitlerini, özenli tasarımlarını, misyonunu, çeşitlerini herşeyini seviyorum. Farklı markalarda, çeşitli fiyatlarda da defterlerim var ama bazen kendinize belli bir ürün çeşidini daha yakın hissedersiniz ya benim için o açıdan bu defterlere her sahip oluşum ayrı bir mutluluk sebebi oluyor. Çok severek de birçok çeşidini kullanmaktayım bu ara.


Bir ara da hiç aklımda olmadan şu cep boyutundaki sarı renk Moleskine'i almıştım, sarı pek öncelikli bir renk değildir benim için ama ona bayılıyorum. O defter de devamlı elimin altında, çantamda yanımda. Belki daha sonra toplu bir Moleskine paylaşımı yaparım, neler varmış görürüz.

Sizin favori defterleriniz var mı, neler yazıyorsunuz?


5 yorum:

  1. favori defterimiz olmaz mı :) yeni başladım ben de gittiğim yerlerden bilet, çiçek, yediğim yerlerden peçete vs toplayıp 3 boyutlu günlük gibi bir şey yapmaya çalışıyorum. travellers notebook gibi, benim tarafımdan bir daha yorumlanmışıçç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir fikir, çok seviyorum o tarz defterleri :)

      Sil
  2. Ne güzel fotoğraflar olmuş Güngör'cüm, açıkçası ben moleskineci değilim, süslü püslü defter kapaklarını seviyorum, Paperblanks bu konuda favorim bir de Peter Pauper, genelde okuduğum kitaplardan notlar alıyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Eren :) Ben onları da çok beğeniyorum açıkçası :D Peter Pauper kullandım ama Paperblanks henüz denemedim, özellikle ünlü kişilere ait serilerini çok beğeniyorum :)

      Sil
  3. miyakit favori olmaya aday defterlerden ama insanın herhangi bir defteri alıp planner için allayıp pullayıp sonra onu en kıymetlisi haline getirmesi gibisi de yok :D

    YanıtlaSil