22.01.2017

Ocak Hafta #3


Ne okuyorum: Bu aralar aslında elimde yarım yarım birkaç kitap olsa da The 100: 21. Gün'ü okuyorum. Dördüncü kitabın geldiğini duyunca beni bir heyecan sardı hemen uzun süredir bekleyen ikinci kitabı elime aldım. Harika bir distopya; bir felaket sonrası uzaya kaçan insanoğlu, dünyaya geri dönme kararı alır ama radyasyon seviyesi ve olası tehlikelere karşı 18 yaşındaki idama mahkum edilmiş 100 genci önden göndermek isterler. Bu gençlerin bir kısmının gözünden olaylar aktarılıyor, arada geriye dönüşler yapılıyor; oldukça sürükleyici ve her bölüm heyecanlı bir şekilde bittiği için elimden bırakamıyorum. Genç yetişkin türünü sevenlere öneririm.


SFX ve 221B ise bu ayın dergileri. SFX'in kapağında Doctor Who var ve 221B'yi görmeyen polisiye veya Sherlock sever kaldı mı? =) SFX'in orjinalini önceleri ilgimi çeken bir konu oldu mu tabletten okuyordum, Türkiye'de Aralık 2016'da ilk sayısı çıktı ve bir bilim kurgu sever olarak çok mutlu oldum. Geçen ay alamamıştım ama bu ayki sayı oldukça iyi bir başlangıç oldu, ben pek sevdim. Bir de Facebook sayfalarında bir çekilişe katılmıştım Outcast isimli harika bir çizgi roman kazandım, buradan da bir kez daha kendilerine çok teşekkür ederim.

221B'yi zaten takip ediyorum, birkaç sayısını alamadım ama onları da alacağım daha sonra. Bu ay efsanevi, arşivlik bir sayı çıkarmışlar. Ben de bir Sherlock Holmes sever olarak hemen aldım tabii =)


Ne izliyorum: Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Netflix üzerinden başladığım yeni dizi, tek kelimeyle bayıldım! Doctor Who gibi bir dizi ama daha çok şiddet sahnesi var diyebilirim. Yazar Douglas Adams'a ait bir uyarlama, oldukça ilginç bir kurgu.



2 yorum:

  1. The 100 merak ettiğim bir kitap serisi olmuştu ama genç yetişkin türü ile pek anlaşamadığım için başlamamayı tercih etmiştim. Sana iyi okumalar. ^-^

    YanıtlaSil