4.10.2016

Ekim 2016 Okumayı Planladıklarım

Sonbahar öyle bir mevsim ki insanda ister istemez battaniyeme sarılayım yağmurun sesiyle elimde bir kupa çayla birlikte kitap okuyayım hissini uyandırıyor -- ki bunu Instagram'da sonbaharın gelişini kutlayan paylaşımlarda bol bol gördük =) Ben aynı zamanda Kasım doğumlu olduğum için sanırım sonbaharı ayrı bir seviyorum belki de, yaz bitince huzur geliyor, bir mutlu oluyorum ki sormayın =) Uzun lafın kısası Ekim ayı okuma planı yaparken bile ayrı mutlu oluyorum, yağmurlu günlerde kitap okumayı hevesle bekliyorum.

Bakalım bu ay listemde neler var ;)


1. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens - Yuval Noah Harari

İnsan bazen romanlardan uzaklaşıp biraz şöyle ufku açan, öğreten, bilgi kültür birikimini genişletecek kitaplar okumak istiyor. Hayat boyu öğrenme mottosunu benimsemiş ben, romanların yanı sıra yine ilgi alanıma giren bu tarz kitapları kimi zaman tek oturuşta, kimi zaman daha uzun vadede zaman zaman açıp okumayı çok severim. Bu kitabı tek oturuşta bitirip bitiremeyeceğimi bilemiyorum ama severek okuyacağımı daha ilk sayfalardan anladım =)

2. Pamuk Prenses ve Avcı 

Milliyet Sanat 8 farklı kitap hediye etti  Eylül ayında ve tanıtımından gördüğüm kadarıyla bu ay da kitap hediye ediyor, neler olduğunu merak ediyorum. Ben de filmini merak ettiğim bu kitabı seçtim dergiyi alırken. Senaryo uyarlaması oluşundan mı bilemiyorum çok beğendim diyemem anlatımını ama yine de masal uyarlamalarına her zaman bayılırım ve hikaye fena sayılmaz ;)


3. Batman - Dark Victory

Eğer Eylül 2016 Okuduklarım yazımı okuduysanız bu çizgi romanı neden seçtiğimi biliyorsunuzdur =) The Long Halloween'in devamı olan 13 sayılık bu çizgi romanı okumak için sabırsızlanıyorum.

4. Küller Şehri (Ölümcül Oyuncaklar #2) - Cassandra Clare

Kemikler Şehri öyle bir sonla bitti ki ara vermeyip, hazır elimde ikinci kitap da varken Küller Şehri'ne başlayayım dedim. Böylelikle Küller Şehri de bu ay okunacaklar listesine girmiş oldu.

Şimdilik listem böyle. Bakalım ay sonunda bu listeye ne kadar sadık kalabildiğimi göreceğiz =D

Siz bu ay neler okumayı düşünüyorsunuz?

Sevgiler,


2 yorum:

  1. Hayvanlardan Tanrılara Sapiens son dönemlerde çok popüler. Benim de merak ettiğim bir kitap. Yorumunu okumak isterim.

    Bu sene istediğim kadar ve istediğim güzellikte kitaplar okuyamadığım için hızlanmaya karar verdim. biraz uyanıklık yapıp ince kitaplar seçerek ekim ayı için kendime 15 kitap belirledim. eğer hepsini okuyabilirsem kalan diğer iki ayda da o kadar belirleyeceğim. elimdeki okunacak kitapları azaltmak istiyorum.

    o zaman ikimize de iyi okumalar :-)

    YanıtlaSil
  2. Sapiens'i ben de çok merak ediyorum, yorumlarını bekliyoruz:) Şu an Jane Austen Kitap Kulübü'nü okuyorum, keyifli ve hafif bir kitap, ondan sonra da Kül Olmuş Gölgeler'i okuyacağım, keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil