7.06.2016

Haziran Ayı Dergileri



Dergi okumayı pek severim. Çocukken, genç kızlık döneminde... babam hep güzel, ilginç dergiler alırdı. Sonraları ben de çeşit çeşit dergi almışımdır; yani kısacası internetin olmadığı gençlik döneminde en eğlenceli okumaların bir parçasıydı dergiler benim için.

Şimdilerde çok sık ve düzenli olmasa da yine ara ara bazı dergileri takip ediyorum. Benim unutulmazlarım arasında CNBC-e Dergi, Karakalem ve Bant gibi gelmiş geçmiş şahane dergiler var. Şu sıralarda SabitFikir'i çok seviyorum. Kitap dergisi olarak bir diğer sevdiğim dergi de Tempo'nun ince ama dolu Kitap eki =)

Dün markete gittiğimde Tempo'nun yeni sayısını görünce almak istedim çünkü bayadır almıyordum ve ilgimi çeken konular vardı. Sonra biraz daha bakınınca, fotoğrafta görmüş olduğunuz Yeni Fikirler: Süper Kahramanlar Özel Sayı'ya denk geldim.



Yeni Fikirler Yayıncılık daha önce dikkatimi çekmemiş, farklı tarzda bir dergi. 4 sayısı çıkmış, her sayıda bambaşka bir konuyu irdeleyen, yıllarca saklayabileceğiniz tarzda bilgi dolu bir dergi. Mesela daha önce BMW Hakkında Her Şey, Raw Hakkında Her Şey, Kahve Hakkında Her Şey gibi sayılar çıkarmış. Kahve bağımlısı olmasam da o sayıyı da okumak isterdim, çok ilginç gözüküyor =) Ama tabi bana daha çok hitap eden ve derginin dikkatimi çekmesini sağlayan sayı ise Süper Kahramanlar Özel Sayısı oldu. Henüz sadece karıştırdım ama keyifle okuyacağıma eminim =) 



Bu da Tempo'nun bu ayki Kitap eki. Tempo kültür, sanat üzerine çok güzel bir dergi, severek okuyorum ama kitap ekini ayrı çıkarıyor olmaları çok hoşuma gidiyor.


Artık internete çok kolay erişim sağlıyor olmamız ve istediğimiz hemen her bilgiye kısa yoldan ulaşabilecek olmamız güzel olsa da dergileri elimize alıp şöyle bir karıştırmak, kuşe kağıdın kokusunu almak ve o ay boyunca ya da daha uzun bir süre elimizin altında tutmak da ayrı bir keyif doğrusu.

Ama tabii ben de dijital dergiler de okuyorum; o da bir başka yazının konusu olsun ;)

Sevgiler,


7 yorum:

  1. Ben de dergi almayı seviyorum ama maalesef ki düzenli bir alışkanlığım yok. Umarım bundan sonra daha düzenli bir şekilde okuyabilirim. Yazın için de ellerine sağlık. İlham kaynağı oldu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, o zaman şimdiden keyifli okumalar dilerim =)

      Sil
  2. Eskiden Sinema, Total Film ve Empire gibi sinema dergilerini ve Cnbc-e dergisini her ay alır zevkle okurdum ama maalesef şimdi hiçbiri çıkmıyor. Düzenli takip ettiğim bir dergi yok ama süper kahramanlar özel sayısı ilgimi çekti. Denk gelirsem alacağım. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorum için ben teşekkür ederim =)

      Sil
  3. Dergileri ben de severim. Okuduklarınız pek tarzım değil ama bir ara farklı tarih dergilerine abone olmuştum. Önümüzdeki zamanda yine abone olmayı düşündüğüm bir kaç dergi var. Keyfi bambaşka gerçekten. Son yazdıklarınıza da sonuna kadar katılıyorum bu yüzden. :)
    Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
  4. Dergiler cok ilham verici geliyor bana, marketteki en cekici reyon.
    Eger daha once dikkatinizi cekmediyse Roman karakterleri dergisini siddetle tavsiye ederim. Cok guzel edebiyat incelemeleri iceriyor. Ayrica favorim tabi ki cogito. Gelmis gecmis en dolu en doyurucu dergilerden biri.
    Dijital ortamda bir ara dergi degil ama eski Yaprak gazetesinin sayilarini bulup kurcalamistim, harikaydi. Ikinci yenicilerin yayinladigi ve yazdigi 1 yapraklik bir gazeteydi. Tavsiye ederim bulabilirseniz. Dijital dergilerle ilgili yazinizi bekliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil