25.04.2016

Büyünün Rengi (Diskdünya #1) - Terry Pratchett


Uzun zamandır başlamak istediğim bir seriydi Diskdünya. Terry Pratchett'la tanışmam Neil Gaiman'la birlikte yazdıkları Kıyamet Gösterisi kitabıyla olmuştu. O kitaba bayılmıştım ve Neil Gaiman'la ortaya çıkardıkları bol esprili, eğlenceli yapıt Terry Pratchett'ı da sevmeme ve diğer yapıtlarını merak etmeme neden olmuştu.

Geçtiğimiz aylarda D&R ve Enpara ortak kampanyası sayesinde pek güzel bir indirim yakalamıştım ve sonunda Büyünün Rengi ile Diskdünya serisine de başlama kararı aldım. Seri çok uzun bir seri olduğundan devam kitaplarından hiçbirini almadım, önce ilk kitabı okuyup devam edip etmeyeceğime karar vermek istedim.



Sonunda Mart ayında başlayıp bitirdim  kitabı ama epey uzun sürede okudum bu incecik kitabı. Tam beklediğim gibi oldukça eğlenceli, esprili bir fantastik hikayeydi Büyünün Rengi. Terry Pratchett'ın gerçekten çok eğlenceli ve zekice yazılmış esprilerle zenginleştirilmiş bir dili var, okurken keyif almamak mümkün değil. Peki neden uzun sürede okudum?

Kişisel nedenleri geçip kitapla ilgili olanlardan bahsedecek olursak, öncelikle Terry Pratchett okuduğum en zengin dile sahip yazarlardan biri. Oldukça yaratıcı, dönüp dolaşıp aynı şeyi söylemeyen, dolu dolu yazan müthiş bi kelime haznesine sahip bir yazar. Kesinlikle kafayı vererek okumanız lazım. Bu beni gerçekten çok etkiledi, yoğun bir zamanda kafamı toplayıp uzun bir süreçte okusam da inanılmaz bir keyif aldım okurken. Çok detaylı ve fantastik kurgunun özü geniş bir hayal dünyasına sahip bu hikaye sürükleyici ama bolca detaylar üzerinde düşündürücüydü. Zengin karakterlerine ve olay örgüsüne de bayıldım.

Kısacası kitap hakkındaki görüşüm, beklediğimden daha da dolu dolu bir hikayeyle karşılaştığım ve böylesine yetenekli ve zeki bir yazarın elinden çıkmış bir kurguyu okuduğum için benim için benzersiz bir okuma deneyimi oldu diyebilirim. Şu an için seriye ara veriyorum, çünkü elimde okumak istediğim sırada bekelyen çok fazla kitap var, biraz onları azaltıp yenileri almak lazım =) Ama Diskdünya evrenine adım attığım için çok mutluyum.



Kitap hakkında Türkçe bilgi için >> http://www.vikitap.com/kitap/Buyunun-Rengi-Diskdunya-Serisi-1-48842

Kitap hakkında İngilizce bilgi için >> https://www.goodreads.com/book/show/34497.The_Color_of_Magic


4 yorum:

  1. Listeye bir kitap daha ekliyoruz o zaman :D

    Ya bu arada bu fotograflar ıcın ne kadar vakıt harcıyorsunuz kı bu kaar guzel oluyorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım =) Çok teşekkürler, genelde gün ışığında ve beyaz fonda özellikle çok iyi çıkıyor fotoğraflar ve ben de biraz ışık ayarlarıyla oynuyorum ya da filtrelerle ;)

      Sil
  2. Böyle bir seriden haberim yoktu. Yeni bir şey öğrenmiş oldum ve merak ettim gerçekten. Listeme ekleyeyim, elimdeki kitapları bitirdikten sonra okuyacağım. Çok güzel olmuş incelemeniz, keyifle okudum. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım siz de beğenerek okursunuz =)

      Sil