7.02.2016

Şubat Kitap Alışverişi: D&R


Merhaba,

Daha Şubat ayının başındayız ama aylık kitap alışverişimi bu ay başka kitap almayacağımı düşünerek sıcağı sıcağına şimdiden yazabilirim diye düşündüm. Bir önceki yazımda bahsetmiş olduğum D&R alışverişim çok kısa bir sürede bir kitap eksik de olsa dün sabah elime geçti. Bu kadar hızlı olmalarına hem şaşırdım hem de mutlu oldum. Daha önce yazmıştım ama tekrar detay vermek adına neden bu alışverişi yaptığımı not düşeyim.

Aslında herşey bu fotoğrafta görmediğiniz, henüz elime ulaşmayan Doktor Moreau'nun Adası'yla başladı. Benim çok sevdiğim bir dizi olan Orphan Black'te önemli bir yer taşıyor bu kitap ve Orphan Black'in bu seneki yeni sezonu başlamadan, İthaki Yayınları da yeni basım yapmışken kitabı alayım istiyordum. Bursa'daki hiçbir D&R'da ellerinde bulunmadığını söylediklerinde yeni basım yapılmış bu kitabı bulamamak çok ilginç gelmişti ve internetten almayı kafaya koymuştum mecburen. Bir süredir almayı istesem de geçen gün D&R'a şöyle bir bakayım dedim ve %35 indirim olduğunu gördüm İthaki Yayınları'nda. Baktım birçok yere göre kitap epey uyguna geliyor, bu sefer almayı istediğim diğer kitapları da ekleyeyim dedim. Amerikan Tanrıları'nın güzel bir İngilizce basımı bende olsa da bu yeni basımı çok istiyordum, Kırılgan Şeyler ise 5 Şubat'tan önce ön siparişte gözüküyordu, yakın bir tarih olduğu için onu da attım sepete. Ve son olarak ne zamandır başlamak istediğim Diskdünya serisinin ilk kitabı da sepete girenlerden oldu. Ödemeye gelmeden eşim Enpara karta özel D&R'ın 25TL indirim yaptığını da söyleyince alışveriş benim için büyük keyif oldu. Yani kitapların üzerindeki fiyatlara bakarsanız toplam tutar neredeyse 1 buçuk kitap =) İşte kitap alışverişi böyle kârlı olunca pek mutlu oluyorum, güzel indirimler ya da imkânlar yakalayıp sevdiğimiz kitaplara kavuşmak pek güzel oluyor =) 

Bu arada yazıyı yazarken kontrol ettim Doktor Moreau'nun Adası'nı da bir gün arayla kargoya vermişler. D&R online alışverişle ilgili tek sevmediğim nokta hızlarıydı, bunu düzeltmeye mi başladılar acaba? =) 

Dün Neil Gaiman'ın Kırılgan Şeyler isimli öykü kitabına başladım. Beni takip edenler Neil Gaiman'ı ne kadar sevdiğimi bilirler, hemen her kitabını okurum diyebileceğim nadir yazarlardan. Bu kitabındaki bazı öyküleri daha önce okumuştum, böyle tek bir kopyada toplandıklarını görmek çok güzel =) 


Okuduğum ilk öykü de Zümrüt Dosya oldu; enfes bir Sherlock Holmes hikayesi, bayıldım, tadı damağımda kaldı diyebilirim. Kitaptaki birçok öykü gibi bu da ödüllü bir hikaye.

Herkese şimdiden mutlu, bol okumalı bir hafta dilerim.


6 yorum:

  1. D&R'in kargo olayı yavaş gerçekten. Bu sebepten genelde kitapyurdu'nu tercih ediyorum ben. İyi okumalar. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Neil Gaiman benim de favori yazarlarımdan. Bu ay ki okuma listemde de Amerikan Tanrıları kitabı bulunuyor ancak henüz almadım bile. Kırılgan Şeyler kitabını da bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ah ben de alayım bu öykülü kitabını ^_^ Keyifli okumaların olsunn :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    Dr ve Enpara kampanyasını güzel birleştirmişsiniz. Ben kampanyayı kullansam mı diye halen kararsız bir durumdayım. Amerikan Tanrıları yazarın çok övülen bir ktiabı, ben daha önce hiç yazarın kitabını okumadım. Yorumladığınızda bir fikir sahibi olacağım. Doktor Moreau'nun Adası benimde okuma listemde olan bir kitap. Filmini izlemiştim küçükken, şimdi kitabınıda okumak istiyorum. Bu sene bir H.G.Wells kitabı okuduğum için bu kitabı seneye attım. Yeniden baskısının yapılmış olması da güzel. Keyifli okumalar...

    YanıtlaSil