13.01.2016

2016 Goodreads Okuma Hedefim


Her sene yılın ilk günü yapmayı en sevdiğim şeylerden biri de Goodreads'e girip yeni yıl hedefimi koymak =) Takip ettiğim kişiler ne hedefler koymuş onlara da bakmayı seviyorum. Bu sene gördüğünüz üzere nispeten ulaşılabilir bir hedef koydum, böyle diyorum çünkü daha büyük rakkamlar koymayı severim ben genelde =D 

50 kitap ayda yaklaşık 4 kitaba denk gelen güzel bir hedef bence. İlk olarak bir çizgi roman okudum, zaten çizgi romanlar daha kısa ve daha çabuk okunabilir oldukları için bu çizgide çabuk ilerliyorsunuz, bu nedenle olur da hedefime erken ulaşırsam sayıyı artırırım diye düşünüyorum ;)

Ben planlar yapmayı hedefler koymayı seviyorum, her zaman hedeflerimize ulaşamayabiliriz ama yine de faydalı ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum ^-^

Siz Goodreads'te ya da başka bir yerde/şekilde bir okuma hedefi belirlediniz mi?


21 yorum:

  1. Ben de cok seviyorum yıllık hedefleri :-) gecen sene 50 kitabi gecince cesaret gelip sayiyi 10 arttirdim :D
    Kat be kat fazlası diyelim, dileyelim :-)
    Iyi okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsınız =) Evet umarım kat be kat fazlası olur =) Size de iyi okumalar =)

      Sil
  2. Ben böyle şeyler yapamıyorum. Bu sene aylık hedefler koymak gibi bir hedefim var :), sadece okuma hedefi olarak değil ama. Goodreads challange fikrine ise hala alışamadım nedense.
    Hem böyle hedefler beni biraz geriyor, hem de o hedefe ulaşmaya takılmak istemiyorum çünkü takılırım büyük ihtimalle :).
    Bir de Kasım-Aralık aylarında özellikle instagramda, hedefine ulaşmak için kısacık kitaplar okuyan o kadar çok insana rastladım ki daha da soğudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla hedefe ulaşmak için okumak bence de saçma ve anlamsız. Ben motive edici bulduğum için çok hoşuma gidiyor =) Bence aylık hedefler koymak da çok iyi, ben plan yapmayı sevdiğimden her ay kendime öyle aylık hedefler koyarım, keyifli oluyor =) Goodreads'e bi bak ama bence, o gün okuduğum kitapta geldiğim sayfayı bile yazmak eğlenceli geliyor bana, keyifli bir site ;)

      Sil
    2. Aslında ben de bu yıl için kendime Goodreads'ı kullanma hedefi koyayım en iyisi :) Bir türlü ısınamadım o siteye. Eskiden arşiv takıntım vardı, seneler önce siteyi görünce çok sevinmiştim oradan tutabilirim diye ama tabi ki Türkçe kitapların hiçbiri yoktu, doğru düzgün kullanamayınca bıraktım.
      sonra birkaç kez ara ara girip biraz vakit geçirdim ama sonunda nedense hep kaldı öylece. Aslında evet okunmayı bekleyen kitapları bile kaydetmek motivasyon olur :)

      Sil
    3. Yechis, pardon sohbetinize dalıyorum ama eğer bu tarz bir site arıyorsanız 1000 kitap var Türkçe olarak. Bütün Türkçe kitaplar da var sitede. O siteyi tavsiye edebilirim.

      Sil
    4. Yok Goodreads'e de tüm kitapların farklı baskıları eklenmiş, Türkçe baskıları da var artık. Benim bahsettiğim şey baya önceydi, 5-6 sene olabilir, o zaman yoktu :)

      Sil
  3. Ben maalesef İngilizce bilmediğim için Goodreads'i kullanamıyorum ama Vikitap ve 1000 Kitap gibi kitap sitelerinde kendime 73 kitap hedefi koydum. Beş günde bir kitap okurum diye hesapladım. Umarım hedefinden de fazla okuduğun bir yıl olur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sizin için de öyle olur, keyifli okumalar =)

      Sil
  4. Benim de hedefim 40 kitap, 4'ünü okudum şimdiden. Geçen yıl hedefi tutturamayınca bu sene işi başından sıkı tuttum :) Siz de hedefinize ulaşırsınız umarım, bol kitaplı günler.

    YanıtlaSil
  5. Ben 45 hedef koydum. Geçen sene çok şeyler olmuştu hayatımda o yüzden kitap okumaya çok vakit ayıramamıştım ve hedefimi tutturamamıştım ama bu sene kararlıyım. İnşallah hedeflerimize ulaşırız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet inşallah hedeflerimize mutlu bir şekilde ulaşırız bu sene =)

      Sil
  6. Bu sene 20 Kitap hedef koydum ben de:)

    YanıtlaSil
  7. Ben 45 dedim, dedim demesine de bilemedim :/ :)

    YanıtlaSil
  8. Geçen seneki elli kitap hedefimi aşınca bu sene kendime yetmiş kitaplık bir hedef koydum Goodreads'te. Şimdilik yoğun bir okuma tempom yok ne yazık ki ama bu hedefi tamamen yaz ayına güvenerek koydum :D Umarım hedefinize ulaşabilir, bol okumalı bir yıl geçirirsiniz :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 70-100 hepsi gayet iyi hedefler =) Umarım sizin için de bol okumalı ve hedefinize rahatlıkla ulaştığınız bir yıl olur =)

      Sil