28.01.2016

2016 Ajandam, Günlük Etiketlerim (İlk Aliexpress Alışverişim)


Merhaba,

2016'ya girdik ama ben ajandama daha yeni kavuştuğum için bu yazıyı da yeni yazabiliyorum =) Yıllar önce Etsy'den içini dilediğim gibi doldurabildiğim--yani tarihler ve bir sürü ekstra bilgi de dahil olmak üzere-- bir ajandam vardı. Onu o kadar severek kullandım ki, şu an bir günlük gibi olduğundan hala saklıyorum. O ajandanın güzelliği aynı zamanda kitap, film, alışveriş... yazıları gibi birçok şeyi de kaydedebileceğiniz, her sayfasında minik farklı resimler olan dolu dolu bir ajanda oluşuydu. Etsy'deki satıcı yanında günlük etiketlerini ve kartlığını da hediye ediyordu. Biraz pahalı bir ajandaydı ama belirttiğim nedenlerden ötürü verdiğim her kuruşa değmişti.

Son yıllarda da Aliexpress'te Ebay ya da Etsy'de gördüğüm ürünlerin benzerlerine denk geliyordum, epey de uygun fiyatlara satılıyor biliyorsunuz ki. Daha önce hiç alışveriş yapmamıştım Aliexpress'ten ama en sonunda satıcıların güvenilir olması için yorumları/yıldızları inceleyip beğendiğim birkaç ürünü sipariş verdim. Bunlardan biri de ajandam ve fotoğrafta gördüğünüz etiketler oldu =) Ajanda bu uzun uzun anlattığım ajandaya benziyordu, bir denemekten zarar çıkmaz dedim ve aldım =)


Etiketleri ajandadan daha önce aldım ve ajandayla takım olduklarını farketmemiştim bile. Önce etiketler, sonra da ajanda elime geçince takım olduklarını görüp mutlu oldum =)


En başta yıllık plan sayfası yer alıyor.


Sonra her aya özel liste yapabileceğiniz sayfalar var.


Sonrasında aylık plan sayfası var. Gördüğünüz üzere ayları, yılları, günleri...  kendiniz yazabiliyorsunuz ve istediğiniz sene kullanabiliyorsunuz, ya da istediğiniz ayla da başlangıç yapabilirsiniz.


Burada da ajandanın haftalık plan sayfası var, yine istediğiniz detaylarla doldurabiliyorsunuz =) Benim eski ajandam biraz daha dolu doluydu hava durumu gibi detaylar da vardı ama buna da istediğimi kendim ekleyebilirim sonuçta, o nedenle bu sayfaları da sevdim =)


Son olarak ajandanın sonlarına doğru böyle ekstra bilgileri, anılarınızı ya da notlarınızı kaydedebileceğiniz sayfalar yer alıyor. Ben bu sayfaları da çok seviyorum.


Kişisel bilgiler bu tip ajandalarda hep ajandanın sonunda yer alıyor, bunda da aynı şekilde.


Ve son olarak arka kapak =)

Kısaca aldığım fiyat epey uygun olduğu ve seveceğim türde bir ajanda olduğu için mutluyum. Eleştirebileceğim tek nokta kalitesi. Daha doğrusu kağıt kalitesi size eskiden daha pahalıya aldığımı söylediğim ajanda kalitesine sahip değil. Bu da bana Aliexpress'teki ürünlerin bazılarının taklit olabileceğini ve bu nedenle çok uyguna satıldığını düşündürttü. Yine de kötü taklit değil, ucuz malzeme de denilebilir ve bu benim için sorun değil, ben yine de beğendim =)

Etiketlerde ise kalite gayet iyi, memnun kaldım.

Ajandayı aldığım fiyat: $3.98 (Ben aldığımda, şu an fiyatı farklı gözüküyor) ve benim aldığım adres: http://www.aliexpress.com/item/Cute-Diary-Notebook-Red-Hat-Girl-printing-Agenda-Weekly-Planner-notebook-sale/32472235200.html 

Etiketleri aldığım fiyat: $1.26 (Ben aldığımda, şu an fiyatı farklı gözüküyor) ve benim aldığım adres: http://www.aliexpress.com/item/Cute-Cartoons-Photo-Album-Diary-Decorative-Stickers-For-Scrapbooking-Kawaii-Sticker-On-Paper-PONY-BROWN/32508726672.html

Aliexpress'ten iki alışverişim daha oldu, onlar henüz elime geçmedi. Bu arada ürünler sitede belirtildiği üzere tahmini 1 ay diyor, benim de elime 40-45 gün arası geçti, dediğim gibi daha gelmeyenler de var. Ama daha önce de bu şekilde Ebay'den yaptığım alışverişlerim olmuştu, normal bir süreç aslında.

Kısacası mutlu bir alışveriş oldu benim için. Beklemeyi pek seven biri değilim ama yine de memnun kaldım aldıklarımdan ve Aliexpress'ten yine alışveriş yapabilirim; çünkü aynı ürünleri Türkiye'de üzerine epey bir fiyat koyarak satıyorlar ve ekstra para vermektense beklemek bana göre daha iyi.

Siz Aliexpress'ten alışveriş yaptınız mı, memnun kaldınız mı?




23 yorum:

  1. Ayy çok şirineler bunlar :))
    Ben daha çok ebay dan alıyorum sticker, defter, kalem, kitap. Onlarda sorunsuzca elime ulaştı, hemde çok kısa sürelerde.
    Ali'den almadım, ama bana uzun geldi 40-45 gün açıkçası.
    Neyse en azından gelmiş takılmadan.
    Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim =) Ben de daha önce hep ebay'den alıyordum, onlar da sorunsuzca geldi hep, Aliexpress belki de tam yeni yıl dönemine geldiği için bir yoğunluk olmuştur diye düşündüm, birşeyler daha aldım bakalım oradan hesaplayacağım =)

      Sil
  2. Ay çok tatlı :).
    Sayfa düzeni de çok kullanışlıymış, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Harika gerçekten Güngör'cüm güle güle kullan, ben de bu tip ajandalara bayılıyorum:) ben aliexpress'ten hiç kırtasiye ürünü almadım, seramik bardak ve bir de takı kutusu almıştım, ikisi de çok kaliteli ve güzeldi..:)

    YanıtlaSil
  4. yaa çok tatlı şeyler güle güle kullan

    YanıtlaSil
  5. Yaa tesadüf, aynı ajandadan ben de sipariş etmiştim sene içinde. Fakat gelince kullanmaya kıyamadım :D. Duruyor öyle, arada bir açıp bakıyorum içine o kadar ^^ güle güle kullanın ^,^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden insan kolay kıyamıyor böyle sevimli şeylere =) Teşekkür ederim =)

      Sil
  6. Nedense ajanda kullanmaya bir türlü alışamadım. Daha çok kendime aldığım not defterlerini kullanırım. Sanırım bu birazda gazetecilik dönemimden kalma bir alışkanlık. Küçük postitler ve güzel sağlam bir not defteri yetiyotr çoğu zaman. Ancak böyle yazılarını okudukça merak etmiyor da değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zaman zaman yapıyorum açıkçası onu; bazı ajandalarım da o nedenle boş kalıyor =) Ama tabii hangisi kolayımıza geliyorsa öyle yapmak lazım =)

      Sil
  7. Aliexpress ten önceden fazlasıyla alisveris yapardik. Babam oradan kendine 3 tane bot almisti abim de bir sürü mont..(yalniz kiyafet alacaksaniz olculere dikkat edin) ve bence cok guvenilir bir site cunku satilan urunden menun kalmazsaniz sikayet ediyorsunuz ve sikayet ettiginiz satici bu sitede bir daha satis yapamiyor.bu da onlarin isine gelmedigi icin sahtekarlik gibi bir olay yok. Sadece beklemek biraz zor. Yine de hersey hesapli .bence denemeyenler denemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güvenilir olmasına ben de dikkat ettim; ödeme yaparken de güvenli bir sistemleri var =)

      Sil
  8. Ya baa-yıll-dıım! Maşallah diyim, güle güle kullan ^o^ Fiyatı hakikaten uygunmuş ^-^

    YanıtlaSil
  9. Ben de bir kere Aliexpressten alışveriş yapmıştım ve benimki de 40 gün falan sürmüştü. Gelme süresi oldukça uzun gerçekten ama fiyatının uygun olması nedeniyle tercih ediyorum yine de ben :D
    Defterin çok tatlı, güzel anılarla doldurursun umarım ^_____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem fiyatları uygun hem de çok güzel ürünler var gerçekten de =) Çok teşekkür ederim =)

      Sil
  10. Ajandan çok güzelmiş. İyi günlerde kullan. Ben her sene klasik ajandalardan kullanırdım. Bu sene süslü kapaklı, gösterişli ajandalara heves ettim ve 85 liraya bir ajanda sipariş ettim. Şu an onu kullanmaya çalışıyorum ama yıllardır kullandığımdan farklı bir tarz olduğu için henüz alışamadım ve sanırım alışamayacağım. Şimdi o kadar para verdiğime yanıyorum. sen çok uygun fiyata almışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de aklınızda kalmamış olur bu ajanda da ve belki sene içinde kullandıkça daha da seversiniz =) Teşekkür ederim =)

      Sil
  11. Bu tür sevimli şeylere bayılırım. Güle güle kullanıııın :)

    YanıtlaSil