29.07.2015

Noktaları Birleştirme Kitapları

Boyama kitaplarında birden bire bir patlama olunca kitapçılara girer girmez karşımıza çeşit çeşit konularda, rengarenk boyama kitapları çıkar oldu. Ben eskiden internetten sevdiğim resimlerin çıktısını alır, boyardım hatta burada blogda da paylaşmıştım, oldukça keyifli oluyordu ama sonrasında bu boyama kitaplarının çeşitlenmesi büyük bir kolaylık sağladı. Birbirinden ilginç ve rengarenk kitaplar keyifli, stressiz ve huzurlu anlar yaşamamıza yardımcı oluyor. Açıkçası ben ülkemizde böyle farklı hobi kitaplarının yaygınlaşmasından büyük bir mutluluk duyuyorum.


Domingo Yayınevi de yakın zamanda böyle harika bir hobi kitabı çıkardı. Küçükken 1'den başlayıp noktaları birleştirerek elde ettiğimiz resimleri çizmeyi çok severdim. Şimdi bunun yetişkinler için bir versiyonunu çıkarmışlar. Domingo Yayınevi'nin 1000 Nokta serisi aynı zamanda çizimlerin bir eskize dönüşmesini sağlayan, ortaya sanat eserleri çıkarmış olma hissi veren çok güzel bir seri. İlk kitabı ise "İkonlar".


Gördüğünüz üzere benim ilk tamamladığım ünlü isim Charlie Chaplin oldu. Gri ve Siyah boyama kalemiyle de bitirince biraz renklendirdim, fotoğrafda çok şahane çıkmasa da yakından bir sanat eseri çıkarmışım gibi mutlu ediyor beni =D 1000 noktalı oluşu biraz zamanınızı alıyor ama inanın o an herşeyi unutuyorsunuz ve kendinizi kaptırıyorsunuz =) 


Geçenlerde Affectum Libris Yayınevi'de böyle "Noktadan Noktaya" isimli bir kitap çıkardı. Bu da epey kalın ve farklı konularda resimlere sahip bir kitap. Dün elime aldığım için tamamlanmış bir resmin fotoğrafını koyamadım buraya ama edebi, mimari veya sanatçılar üzerine birçok noktalı çizim var içinde, oldukça keyifli.

Hobi kitaplarını sevenlere bu noktaların da bağımlılık yaptığını söyleyebilirim =) 

Sevgiler.


8 yorum:

  1. Boyama kitaplarına ilk başta tepkili yaklaşanlardanım ben de.Belki de çok popüler olduğunu düşündüğüm içindir.Sonrası malum elime aldım ve bırakamadım:D Noktaları birleştirmeyi küçükken o kadar severdim ki, fotoğraflarını görünce yerimde duramadım.En kısa zamanda ben de edinmeyi düşünüyorum:) Bu güzel paylaşım için teşekkürler Güngör Abla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım hoşuna gider bu kitaplar da ;)

      Sil
  2. Noktaları birleştirme kitapları daha eğlenceli gibi geliyor bilgilendirme için çok teşekkürler hemen almalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da sanki daha eğlenceli geldi =) Rica ederim ;)

      Sil
  3. Boyama kitaplarından sonra gelen güzel bir kitap olmuş :) sizi takipteyim ilginizi çekerse blogumada beklerim http://petunyanincizimaceralari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Bende de bikac boyama kitabi var. Acikcasi modaoldugundan beri pek serinim. Itici gelmeye bile basladi desem yeridir. Ancak 1000 nokta gusel digerlerinden farkli geldi. Ikon olmasi da daha bi guzel sanki ^^

    YanıtlaSil
  5. noktadan noktaya kitabının sayfalarının arka yüzleri boş mudur acaba 1000 nokrada boştu ama bunu yakından görmedimde..

    YanıtlaSil