21.05.2015

İlk Aşk - John Green

İlk Aşk John Green'i tanımak için konusuna bakarak aldığım bir kitaptı. Yoğunluktan biraz elimde süründü ama dün gece bitirdiğimde iyi ki okumuşum dediğim bir kitap oldu yani çok beğendim.

Instagram'da bu kitabı okuduğumu ilk paylaşığımda çoğunlukla olumsuz yorumlar aldım, hatta sonraki paylaşımlarımda da devam etti bu. Kimi yorumlar tanıdığım kişiler tarafından geldi ki ne derlerse desinler yorumlarını görmek mutlu ediyor beni ama tanımadığım bir çoğunluk var ki genelde hem olumsuz hem de hoş olmayan bir eleştirel yaklaşımda bulundular. Daha kitabı elime alır almaz benim hevesimi kaçırmaya çalışır derecede yorum yapılması çok hoş değildi açıkçası. Neyse ben kitabı neden beğendiğimi açıklayayım size. Kitap üstün zekalı bir çocuğun bir kez daha terkedilmesiyle sonuçlanan aşk hayatının onu nereye götürdüğünü esprili ve bolca matematiksel bir dille anlatıyor. Matematiksel kısımları yorucu ya da anlaşılmaz gelebilir ama genel olarak Colin ve yakın arkadaşının diyalogları, hayatlarını değiştiren dönüm noktaları ve bu gençlerin geleceğini belirleryen deneyimleri okurken bana keyif verdi. Öyle ki çoğu zaman kahkahalar attım Colin ve Hasan'ın diyaloglarına. Kısacası John Green'in dilini ve yarattığı karakterleri sevdim, diğer kitaplarını da eğer ilgimi çekecek konulara sahipse okumak isterim.



Kitap genç yetişkin türünde belki de bu nedenle yalın ve sürükleyici anlatım diliyle daha çok gençlere hitap ettiği düşünülüyor. Ancak dünya üzerinde bu türü severek okuyanlar yalnızca gençler değil ki zaten ben hiçbir kitabın belli bir yaş aralığına hitap ettiğine inanmıyorum bir edebiyatçı ve 31 yaşında bir kişi olarak. Çocuk kitaplarını hala severek okumuyor muyuz? Okumaktan keyif aldıktan sürece dilediğimiz kitabı okumakta özgürüz =)

Eğer konusu ilginizi çekerse pek tabii tavsiye ederim okumanızı.

Sevgiler.


3 yorum:

  1. Dili o kadar samimiydi ki :) Argo sözcükler her yere serpiştirilmişti ama kitabın içeriğinden belliydi genç yetişkin türü olduğu.Ben bunun farkında olarak okudum ve yazımı çok keyif verdi.
    Bloguma beklerim :)
    http://dusesingunlugu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Kitabın kapağı o kadar sade ve renkli ki,ilk başlarda çocuk kitabı sanmıştım. Sonra yazarın adını görünce kendime geldim. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben özellikle Colin'in anagram yapışına hayran kalmıştım, ayrıca bir sürü değişil bilgi de veriyordu, dialogların komikliğine değinmiyorum bile :DD

    YanıtlaSil