2.02.2015

Ocak Ayında Okuduklarım


Bir önceki yazımda neler okuduğumu yazmıştım aslında hatta birçok kitabı aynı anda okuduğumdan kitap bitiremediğimi de yazmıştım =D Ocak ayında yeni bir yıla girmemizle birlikte herşey daha yeni, daha heyecan verici olunca "Onu da okuyayım, onu da tamamlayayım..." derken fazla heyecan yaptım sanırım =D Yine de hayatımdan memnunum bakmayın böyle konuştuğuma; tamamlamak zor olsa da bolca okumak keyif veriyor bana ;)

Peki Ocak ayında neler okumuşum bir bakalım ;)

1. The Sandman, Vol.1: Preludes and Nocturnes


Çok sevdiğim Neil Gaiman'ın şaheseri The Sandman çizgi roman serisine daha önce başlamıştım, ama nerede kaldığımı bile hatırlamayacak kadar önce =) Bu seneki hedeflerimden biri de bu seriyi bitirmek ama en başından başlayarak okumaya karar verdim ve başladım. Böylelikle bu ay ilk bitirdiğim kitap da serinin ilk cildi oldu. Okuduktan sonra anladım ki zaten ilk cildi bitirmişim daha önce, ama hafızayı tazelemek çok iyi oldu. 

Neil Gaiman bilindiği üzere fantastik edebiyatın günümüzde önde gelen yazarlarından biri; kendi adıma da rahatlıkla benim en sevdiğim yazar diyebilirim. Dilini, yaratıcılığını ve geniş kitlelere hitap ediyor olmasını çok seviyorum. The Sandman serisi ise yetişkinlere hitap eden bir çizgi roman serisi. Özellikle bu cildin ilk hikayelerini çok seviyorum; Dream Lord'u tanımak, The Endless'la yavaş yavaş tanışmak çok heyecan vericiydi benim için. 

2. The Sandman, Vol.2: The Doll's House


Ve sonra tabii ki ikinci cilde geçtim hemen =D Büyük bir keyifle bu cildi de bitirdim; bir de arada bağımsız hikayeler var ve benim en sevdiğim de bu ciltte yer alıyor; Shakespeare, Chaucer... konuk oluyor hikayeye ;) 

Fantastik edebiyatı ve bu türde çizgi roman okumayı sevenlerin zaten haberi vardır bu seriden ama henüz okumamış olanlara tavsiyem olsun ;)

3. Doctor Who: The Tenth Doctor Vol.1


Eğer beni uzun süredir takip ediyorsanız Doctor Who'yu ne kadar sevdiğimi biliyorsunuzdur =D ve eğer bilmiyorsanız en sevdiğim Doctor da The Tenth ;) Yeni seride hikayesini tek okumak istediğim Doctor da pek tabii kendisi =) Gördüğünüz üzere üçüncü kitabım da yine bir çizgi roman ;) İlk cildi okudum ama başlanıç olarak çok çekici bulmadım. Yine de zihnimde her an yankılanan The Tenth'in sesi ve hiç yadırgamadığım şekilde olaylara dahil oluşu okumaya devam etmem için bir neden ;) 

Ocak ayını 3 çizgi romanla kapamışım. Bunlar dışında okuduğum bir iki roman var, pek tabii bitiremediğim için bu listeye dahil değiller. Çok verimli gözükmese de benim için güzel bir ay oldu ;) 

Son olarak bu hafta birşey denemeyi planlıyorum ama bakalım başarılı olabilecek miyim =D Bu hafta her gün bloga vakit ayırmak ve en azından bir yazı paylaşmak istiyorum. Her ne kadar vakitsizlikten şikayet etsek de her gün elimizde telefonlarla boş vakit geçirdiğimiz onca zaman yok mu =D Pek tabii günün yorgunluğunu atmak için ona da ihtiyaç duyuyor insan ama biraz daha sevdiğim şeylere vakit ayırmaya çalışacağım ;)

Ocak ayında siz neler okudunuz, istediğiniz gibi bir ay oldu mu? Yorumlarınızı bekliyorum! ^o^

Sevgiler.

6 yorum:

  1. Ne güzel okuyabilmişşin bunları .. Zaman ayırıp ben de daha fazla okuyabilmek için çabalayacağım :)

    YanıtlaSil
  2. benim kalem kutumun aynısı içindekiler dahil:)

    YanıtlaSil
  3. Neil Geiman hiç okumadım, merak ediyorum :) Hangi kitabından başlamamı önerirsin? Ben de Agatha Christie'nin Beklenmeyen Misafir ve İlhami Algör'ün Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku kitaplarını okudum Ocak ayında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok soruluyor ama cevap vermekte zorlanıyorum bir ayrım yapamadığım için =) En iyisi konularına bakıp, size hoş geleni seçmeniz;)

      Sil
  4. bu sene sandmani ben de okumak istiyorum :). ben de nerede kaldığımı hatırlamıyorum, bir de türkçesini de orjilanini de okuyordum bir ara hangisinde nerede kaldım hiç bilmiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de nerede kaldığımı hatırlayamadığımdan tekrar en başından başladım ama iyi oldu bir bakıma şimdi daha iyi gidiyor ;)

      Sil