21.02.2015

DIY / Kendin Yap: Santoro Gorjuss Kitap Ayracı


Santoro Gorjuss ürünlerini pek seviyorum ama ülkemizde biraz pahalı olan bir marka ve yalnızca kitap ayraçlarına da o kadar para vermek istemiyorum ben doğrusu =) Böyle olunca ayraçları kendim yapayım istedim ve açıkçası sonuçtan epey bir memnun kaldım =) Eğer siz de beğenirseniz oldukça kolay bir yapımı var tabii ki ;)

Gerekli Malzemeler:

Eğer mümkünse yapışkanlı fotoğraf kağıdı, yoksa normal bir fotoğraf kağıdı ya da her hangi bir kağıt da olabilir ;)

Fon kartonu (renkli, desenli veya beyaz)

Makas veya falçata

Uhu (yapışkanlı fotoğraf kağıdınız varsa gerek yok)

Kurdela veya renkli ip (isteğe bağlı)

Öncelikle Santoro Gorjuss karakterlerinden istediklerimizi bilgisayarımıza kaydediyoruz ve sonra yukarıda belirttiğim kağıt türlerinden birine çıktılarını alıyoruz. Resimleri kolaylıkla bulabilirsiniz; ben Pinterest'teki bu linkten seçip kaydettim.

Elimizdeki renkli, desenli veya düz beyaz fon kartonuna çıktısını aldığımız resimleri yapıştırıyoruz. Bu noktada ben kitap ayracı yaparken fotoğraf kağıtlarına çıktı almayı tercih ettiğimi belirteyim; hem daha parlak hem de daha canlı oluyor ancak eğer elinizde böyle bir kağıt yoksa normal A4 fotokopi kağıdı da işimize yarar ;) Eğer yapışkanlı kağıt tercih ettiyseniz fon kartonuna yapıştırmak bir nebze daha kolay oluyor ama diğer türlü uhu da işimizi görüyor pek tabii ;)

Fon kartonuna yapıştırdığımız resimleri kestikten sonra üst kısımlarını bir delgeçle delip buraya renkli ip ya da kurdeleler bağlayabilir ve ayraçlarımızı süsleyebiliriz. Videoda gördüğünüz üzere ben öyle yaptım ;)

Oldukça kolay bir ayraç yapımı; ben özellikle bu karakterleri pek sevdiğim için nasıl yaptığımı sizlerle paylaşmak istedim ve küçük de bir video hazırladım ;) Umarım beğenmişsinizdir ;)

Sevgiler,




5 yorum:

  1. Çok hoşuma, gitti çok beğendim :) En kısa sürede yapmayı deneyeceğim :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok mutlu oldum, teşekkürler ^o^

    YanıtlaSil
  3. Yine ben , yapıyorsan , yapmak istersen tatlı bir kitap mimi var :)

    http://mehtapvekitap.blogspot.com/2015/02/kitap-mimi-deep-tone.html

    YanıtlaSil