20.01.2015

Kitap ve Çay


Kitap okumak keyifli ama okurken birşeyler içmek ve hatta yemek o keyfi biraz daha artırıyor diyebilirim =D en azından benim için öyle =) Pek tabii kitaplarımıza eşlik eden en güzel içecekler de sanırım çay ve kahve. Kahve içmeyi severim; özellikle de Türk Kahvesi =) ama sanırım hiç bir zaman tam olarak bir kahve sever olamayacağım =) Gerçekten görüntüsü, kokusu, tadı çok hoş geliyor ama günde 1 bardaktan fazla içemeyeceğim bir içecek benim için kahve ama çay öyle mi? Çay bambaşka... =)


Çay içmeden güne başlayamayanlardanım ben de. Mutlaka kahvaltı ile birlikte bir ya da iki bardak çay içmek iyi geliyor. Sonra da gün içinde içilen keyif çayları... Tabii çay dediğim de öyle herhangi bir çay değil, mutlaka siyah çay ve tercihen kokusuz =) Yani bildiğiniz klasik Türk çayı desem pek yanlış olmaz heralde =) Kupa'da da seviyorum çay içmeyi ama en vazgeçilmezi büyük veya küçük cam bardakta çay ;)


İşte ben çayı bu kadar sevince genelde kitap okurken yanında da mutlaka bir bardak çay oluyor. Başta da dediğim gibi birçok kitap sever sanırım kitabın yanında bir içecek olmasını seviyor; böylelikle keyifli anı daha da güzelleştiriyoruz.

Ben okurken çay içmeyi sevenlerdenim, peki siz okurken bir şeyler yiyip içmeyi seviyor musunuz? Favoriniz neler? ;)


20 yorum:

  1. Tamamen aynı fikirdeyiz , kokusuz siyah çay. Gerçi ben kaçak çay denilen , doğu illerinden getirilen çayı da seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben cayı biraz ılık severim.Öyle ağız yakan olmayacak.İçince insanın ağzında hafif bir sızı bırakacak o kadar.Ama her zaman da bardağımda çay bırakırım.Sonuna kadar içemem nedense,annem de bu duruma hep kızar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de illa ki sıcak sıcak içeceğim, ılındı mı içemiyorum :D

      Sil
  3. ben kitabın yanına içecek-yiyecek bir şey okuyunca önce onu bitiriyorum :D :D pek yan yana durmuyorlar anlayacağın :)
    kahve olur,çay olur..sonra küçük atıştırmalıklarda güzel gidiyor :)
    kitapla kalın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet küçük atıştırmalıklar özellikle pek iyi oluyor =) Kitapsız kalmayalım! =)

      Sil
  4. Kahve konusunda size katılıyorum, kokusu çok hoşuma gitse de çok tüketemiyorum ama çay hem okurken hem çeviri yaparken en iyi arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay her koşulda en iyi arkadaş oluyor gerçekten de ;)

      Sil
  5. Benim de favorim, bloğumun adından da anlaşıldığı gibi, çay :)
    Ben kahveyi sevmiyor değilim ama, en azından kitap okurken daha samimi bir havaya sokuyor çay. Bi de tabi bittikçe yenisini doldurma fırsatı var. Kahvede öyle değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım bir de o açıdan çok kahve tüketemiyorum; çayı birkaç bardak içmek iyi geliyor ;)

      Sil
  6. kahve yada çikolata iyi gidiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve ve çikolata da çok muhteşem bir ikili gerçekten de ;)

      Sil
  7. tam bir çaysever olmama rağmen kitap okurken en çok sevdiğim içeçek kesinlikle ılık bir süt.. :)
    ayrıca ilk fotoğraftaki sete bayıldım, sanırım english home, acilen ben de edinmeliyim <3

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet English Home'dan kuzenimin hediyesi, epey oldu alınalı ama umarım bulursunuz ;) Ilık süt hiç aklıma gelmemişti ama kesinlikle katılıyorum o da harika bir içecek kitapla birlikte. Özellikle uyumadan yatarken kitap okurken seviyorum süt içmeyi ^o^

      Sil
  8. Günde 1 kupa çay 1 kupa da kahvem mutlaka olur ^_^ Bir şeyler yiyip içmeyi de seviyorum ama kitaba dökülmesinden tedirgin olduğum için dikkatim dağılıyor. O yüzden içmek daha keyifli geliyor ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de döke saça yiyebiliyorum =P Ama birşeyler içmek her zaman daha keyifli ;)

      Sil
  9. Ben tam olarak sendenim gerçek bir çaykolik :) Tek farkım çayın her türlüsü kabulum bitki çayı, yeşili, siyahı kokulusui kokusuzu oh mis. Bir de kitabım varsa benden mutlusu yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayın her türlüsünü içebilmeyi ben de isterdim, çok da denedim ama tek içebildiğim bitki çayı ıhlamur, o da ancak hastayken =/

      Sil
  10. bende çaya bayılırım. yazını okurken amann tam da ben dedim :)) bazende yemek yerken yanımda arkadaşım yoksa kitap okuyorum.yalnızlık duygum anında geçiyor :)

    YanıtlaSil
  11. Kahve de çayda favorim kitap okurken :) ama nedense çayı yanında atıştıracak bir şeyler olmadan içemiyorum :) ıhlamur ve yeşil çayı da çok severim :) kahve de mutlaka Türk kahvesi olacak sizin gibi :)

    YanıtlaSil