8.01.2015

2015 Ajandalarım


Defterleri, kalemleri, bol bol yazmayı bu kadar seven ben elbette tek bir ajanda ile yetinemedim yine bu sene de =) Nedendir bilemiyorum ajandaları, takvimleri pek seven bir insanım. Babam işi gereği eskiden her sene çeşit çeşit ajanda getirirdi eve hatta defterden çok ajanda kullanırdım o dönemde; belki bu nedenle biraz da seviyorum ajandaları ama plan program yapmayı da seven bir insan olduğumdan ajanda, takvim veya planlama işi gören defterleri, kırtasiye ürünlerini pek seviyorum.

Zaten tek tek açıklarken de göreceksiniz ama önceden belirteyim, pek tabii her biri farklı bir görev üstlenmiş durumda. Normalde defterlerimde de aynı şeyi yapıyorum; düzeni sevdiğimden genelde defterlerimin de hepsini farklı amaçlarla kullanıyorum.


Her biri farklı bir görev üstlense de bir tanesi ana grevi üstlenen, her sene özenerek seçtiğim ve içine temel olarak o gün yapmam gerekenleri veya yaptıklarımı yazdığım ajandam oluyor. Bu sene de bu görevi üstlenen ajandam geçen seneki gibi Keskin Color markasına ait bu sert kapaklı ajanda oldu. Geçen sene büyük boy pembe renkli olanını almıştım. Boyutu güzel olsa da gerçekten biraz ağır bir defter olduğundan bir süre sonra çantamda taşımakta zorlanmıştım ve maalesef benim için işlevselliğini yitirmişti. Bu sene farklı hatta çok farklı; desenli, desensiz, renkli, büyük, küçük... vb. bir sürü ajanda baktım ama son anda hatta Ocak ayının ilk günlerinde birden bu ajandayı almaya karar verdim. Bir şeyi çok istediğim de çok mutlu oluyorum ben yani genel olarak kararsız olduğumdan bu defteri böyle birden karar verip çok istemem ve hemen koşup almam mutlu etti beni =D



9x14 cm. boyutlarında, dışı beyaz içi 70 gr. Krem Ivory kağıt, lastikli ve her güne 1 sayfa ayrılmış bir ajanda. Geçen sene kapak rengini pembe seçtiğimden bu sene bir değişiklik yapıp beyaz seçtim; zamanla biraz kirlenebilir ama önemli değil benim için ;) Açıkçası tahminimden de çok sevdim ve bu boyutu çok da kullanışlı oldu benim için.


Son olarak arka kapakta bir cep mevcut; ben böyle ceplere bayılıyorum ve buraya günlük notlarımda kullanabileceğim bazı etiketlerimi koydum, muhtemelen küçük post-itler de ekleyebilirim.


Diğer ajandam bir sürpriz aslında. Çok sevdiğim bir arkadaşımın hediyesi oldu bu ajanda; benim zaten almayı düşündüğümü biliyordu ve bana yeni yıl tatilinden dönerken almış. Bu Kırmızı Kedi Yayınevi'ne ait bir ajanda, ilk gördüğüm andan beri çok beğenmiştim. Gerek kapağı, gerek iç dizaynı herşeyiyle harika bir ajanda.


Ve bu ajandayı ne amaçla kullanmaya başladığımı da bu fotoğrafta görebilirsiniz =) Blog planlarımı yazmak için harika bir ajanda olacağını düşündüm ve bunu da o amaçla kullanıma açtım. 



Sayfa düzeni blog notlarımı, planlarımı yazmak için çok elverişli ve ajandanın arka sayfalarında adeta bir küçük not defteri kalınlığında not alınabilecek sayfalar mevcut ki bu da çok kullanışlı olacak benim için;)


Her haftanın sonunda yer alan kedilerle ilgili minik alıntılara da bayıldım =^o^=


Son ajandam belki daha önce de fotoğraflarını gördüğünüz bu cici ajanda ya da belki planlama defteri diyebiliriz. Bunu alalı epey oldu; markası "Barunson" ve kullanımı epey keyifli. En güzel yanı tamamiyle istenilen zamanda kullanılabilir olması; içi özelleştirilebilir bir yapıda tasarlanmış.




Gördüğünüz gibi hem ay ve gün tarihlerini siz yazabiliyorsunuz, hem de arka sayfada mevcut olan "Memo" kısmına not alıp "Remember Things" kısmına hatırlamanız gerekenleri listeleyebiliyorsunuz. Bu ajandamı da evdeki çalışma masamın üzerinde kullanmaya başladım. Daha küçük notlar alabiliyor ya da hızlıca hatırlamam gerekenleri kısa bir şekilde yazabiliyorum.

2015 yılında kullanmayı planladığım ajanlarım bunlar. Epey memnunum şu an bu ajandalardan ve umarım etkili bir sonuç alabilirim, istediğim gibi kullanabilirim ;) 

Siz bu sene nasıl bir ajanda seçtiniz? Benim gibi planlama amaçlı farklı ajandalar da kullanıyor musunuz? ;)


13 yorum:

  1. Son gösterdiğin ajanda nerden bulabiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Bursa'da bir kırtasiyede denk gelip aldım, başka nereden bulabilirsiniz bilemiyorum. İnternette "Barunson Weekly Scheduler" diye aratın bir isterseniz.

      Sil
  2. Beklenen yazi :) Ozellikle haftalik masa ajandasini cok merak ediyordum. Gule gule kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son sizin blogunuzda arayış içinde olduğumu yazmıştım =D Ama yine Keskin Color'da karar kıldım, iyi de oldu ;) Çok teşekkür ederim ;)

      Sil
  3. Ajandalarınız çok hoşuma gitti. Ben geçmiş senelerde cnbc-e dergisinin ajanlarını kullanıyordum ve genellikle dolmuyordu. Bu sene http://www.gipta.com.tr/images/02_KIRTASiYE_Ajanda%20eKTLG/files/mobile/index.html#29 bu ajandanın küçük boyundan aldım kahverengi. Bu sene doldurmayı istiyorum. İyi seneler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gıpta markasını da çok seviyorum ben, bunları görmemiştim çok güzelmiş, siz de güle güle kullanın ;) Bu arada cnbc-e dergisinin ajandalarını ben de çok severdim ;))

      Sil
  4. ben de kedili ajandayı kitapçıdan kısa bir süre görmüş ve beğenmiştim.. burada içini de gördüm artık gönül rahatlığıyla alabilirim..
    haftalık ajandaya bayıldım :D
    defterler harika değil mi??

    YanıtlaSil
  5. ben de keskin color büyük boy ajandalardan aldım ama inanılmaz hafif defter kapağının materyalinden ötürü. Ne deniyor ismine bilmiyorum. Bir de sinek sekiz'in ajandalarından aldım çok güzel. Özellikle yıl sonunda doldurmalık çok güzel sayfaları var sonunda. Bu sene yürüdüğüm yollar, tanıştığım insanlar, pişirmeyi öğrendiğim yemekler gibi. :) Çok canım çekti ben de defter postu hazırlayacağım. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Sinek Sekiz'in o ajandasını ben de merak ettim şimdi, çok güzelmiş :D Evet defter postu isteriz :))

      Sil
  6. Hayirli olsun..gule gule kullaninin.....

    YanıtlaSil
  7. ece ajandası, oldukça fahiş bir fiyatla giriş yaptı hayatıma ama geçen sene üç ayrı deftercik kullanıp bütün önemli randevularımın tarihlerini birbirleriyle karıştırınca kendimi bunu yapmaya mecbur hissettim. ben sarı renkli ve ortadan lastikli olanını aldım, farklı tasarım ve renkler mevcut.
    geçen yıl moleskin'in küçük prens ajandasını almıştım, çantamda taşıyamadım, sonra yazmaya kıyamadım ve resmen elimde kaldı. not defteri olarak kullanıyorum şu an.
    bir de minik not defterleri var ya, deffter markalı, pek ucuz ve pek pratikler.
    kalem kağıt dünyasına hasta, kırtasiye reyonlarına deli gömleğiyle sokulması gereken biri olarak sizleri de bilgilendirmek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ajandası'nın o ortadan lastikli olanlarını ben çok sonradan gördüm ama çok güzel görünüyorlar =) Deffter markasının o not defterlerini ben de çok seviyorum, çok kullanışlılar =) Teşekkür ederim yorumunuz için, kırtasiye severlerin farklı yorumlarını almak çok güzel oluyor ;)

      Sil