30.07.2014

Sıcak + Tatil =)

Madem sıcak, madem tatil o zaman bloga yeni yazıyı gece yazarım ben de =D

Öncelikle herkese iyi bayramlar, iyi tatiller; ben bu kadar tatil dediğime göre tatil benim için de başlamış olabilir mi? Evet doğru; uzun ve yorucu bir iş yılının ardından çok şükür tatile girdik. Umarım tatil bekleyen, yapmak isteyen herkes şöyle güzel bir tatil yapabilir;)

Benim "güzel tatil" anlayışım sağlıklı, mutlu, bol kitaplı, yazılı / çizili ve enn önemlisi "dinlenmeli" geçmesini ümit ettiğim günler ;) Çünkü yeni iş yılı için bol bol enerji toplamak istiyorum ve umarım bunu başarabilirim.


İşte bunu yapmak; güzel bir kitabın içinde kaybolmak. Dün geceden beri Taht Oyunları'nı okuyorum -- okudum demek daha doğru olur çünkü sonunda bitirdim =D Uzun soluklu bir okuma oldu. Kitabın kalınlığı, karakterlerin çokluğu vs. hiçbiri okuma hızımı etkilemedi aksine şaşırtıcı şekilde çok daha rahat ve akıcı bir okuma oldu benim için. Daha önce yazmıştım sanırım; kitaba başlamadan önce diziyi izlemiş ve bir süre sonra beğenmeyip bırakmıştım ama bu sene kitabı okumaya karar verdim ve iyi ki de okumuşum hatta ya okumasaydım! Büyük eksiklik olurdu benim için; çünkü şu an 1996 basımı bir seriye bu kadar geç başlamış olmak bile üzüyor beni.



George R. R. Martin'in epik fantastik kurgusu muhteşem ötesi bir güzellikte; ben fantastik okumayı seviyorum ama epik kurgu olunca çok daha hoşuma gidiyor. Son 100 sayfa 1 günde su gibi akıp giderken; aynı anda hem ağlattı, hem heyecanlandırdı, hem içimi öfkeyle doldurdu... bu kadar yoğun duyguları ardı ardına bana yaşatan pek fazla kitap yoktur sanırım. Fantastik eserlerde uzun seriler makbul oluyor genelde =D ben de korksam da hep bu uzun serilerin içinde buluyorum kendimi =)) Neden korkuyorsun derseniz gidişattan derim ve bir de tabii popülist kitleden =) Popüler olanın peşinden o kadar çok giden oluyor ki yanlış dalgalara kendimi kaptırmak istemem. Ama bu kitabı okuduktan sonra insan böyle bir kurguyu oluşturan yazarın dehasından nasıl şüphe eder ki? Tabii ki büyük bir keyifle seriye devam edeceğimi düşünüyorum ve birçok kişinin aksine epey geriden gittiğim için de spoilerlardan uzak duracağım ;)


Şimdi insan kendi fotoğrafını kıskanır mı? =D Kıskanır efendim; saatler oldu bunu paylaşalı ama rahat koltuğumdan kalktım, kitabımı bitirdim ya tekrar aynı yere dönüp geceyi okuyarak geçirmeyi düşünüyorum =D O zaman ben okumaya devam edeyim, ama tatilde bol bol blogda görüşmek üzere ;)


10 yorum:

  1. Ben de bu seriye başlamayı düşünüyorum ama serinin henüz sonlanmamış olması biraz geri durmama neden oluyor. Serilerin yeni kitabını beklemek kadar sinirimi bozan şey çok az. Ama belki yazından bu kadar heveslenince başlayabilirim :) eline sağlık yorumun için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz ağır okuduğum ve önümde okuyacak çok kitap olduğu için çok endişelenmiyorum seri için şu anda ama dediğin doğru şu an son kitabı okumuş olanlar büyük bir sabırsızlıkla bekliyor ve bu da gerçekten zor oluyor bazen =)

      Sil
  2. iyi bayramlar. ben de bir solukta okuyup çok beğenmiştim bu kitabı. :) ama seriyi daha bitiremedim, son kitabını hala okumaya fırsat bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim seriyi bitirmem için de daha çok yol var bakalım =) İyi okumalar hepimize ;)

      Sil
  3. Seriyi cok uzun zaman once bitirmis biri olarak diyorum ki, yapmayin, etmeyin, okumayin... daha once harry potter okurken yapmis oldugum bitmemis bir seriye baslama hatasini tekrarladim. Orada son iki sene gecmemisti, burada durum daha da vahim. Cikmasi gereken iki kitap var ve normalde 2013de cikmasi gereken 6. kitap 2015den once gelmeyecek ve martin efendi hala pismis pismis ne zaman cikacaksa o zaman cikacak diyor. Kendisi tam bir trol ve medya maymunu oldugundan serinin 2020den once bitmesi imkansiz gibi.

    Ha bir de seriyi bitiremeden olmesi durumu var ki eminim bu durumda benim gibi onu cehennem bulup tekrar oldurecek milyonlarca insan var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neil Gaiman bu konuya çok güzel bir cevap vermişti şurada: http://journal.neilgaiman.com/2009/05/entitlement-issues.html Yani dediği gibi, "George R.R. Martin is not your bitch." =) Adam isterse 2020'de çıkarır, isterse ölür; biz de olduğu kadar okuruz ;)

      Sil
    2. Aslında George R.R. Martin''in kitap bitmeden ölmesi durumu için aldığı bir tedbir var. Kitap için bir ekip oluşturmuş ve ölmesi durumunda o ekip, onun önceden verdiği talimatlar ile devam edecekmiş. :))

      Sil
    3. Evet sanırım ben de bunu bir yerde duymuştum, ne kadar başarılı olur bilemem ama bir şekilde sonlanır =)

      Sil
  4. Robert Jordan Time Of Wheel'i bitiremeden ölünce seriyi bitirmek Brandon Sanderson'a kalmıştı o yüzden bu tarz şeyler daha önce de oldu elbette, yine olabilir...

    Neil abime şu konuda katılıyorum yazarlar makine değiller elbette. Ancak "George R.R. Martin is not your bitch." ise durum biz de Martin'in oyuncağı değiliz. Otursun sabah akşam kitap yazsın demiyorum zaten. Ancak martin'in olaya yaklaşımı verdiği cevaplar artık sinir bozucu bir hal almaya başladı.

    Ben kitapları çok hızlı bir şekilde 2013 yazında okudum. Kitapları alalı çok uzun bir zaman olmuş olmasına karşın özellikle o zaman okudum çünkü 6. kitap The Winds of Winter 2013 sonunda çıkacaktı. Sonra 2014 başına, sonuna ertelendi durdu son durumda 2015'ten önce gelmeyeceği kesin ve Martin'in yaklaşımı, "will be done when it's done" olarak. Ben o kitapları tekrar okumak zorunda kalacağım mecburen ve yine mecburen 7. kitaptan önce tekrar okumak zorunda kalacağım. Beni tanıyanlar ayrıntılara ne kadar takıntılı olduğumu ve hiçbir şeyi atlamadığımı bilirler. Sıkıntım aynı şeyleri tekrar okumak zorunda kalmak.

    Ha Martin'in trollüğü ve medya maymunu olması da yazarlığından ayrı bir şey. gerçi yazarlığını da eleştirirdim de gerek yok. Kendisi Gandalf Khazad dum'da ölmeliydi dediğinden beri benim için adam değildir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha so it's your problem Snape ;D O kadar takıntı yapma bence nasılsa okudukça hatırlanıyor ya da bir okuma günlüğü gibi birşey tutmak lazım bu durumda =)

      Sil