23.12.2013

Yolun Sonundaki Okyanus - Neil Gaiman



"Efsaneleri severim. Ne yetişkinler ne çocuklar için yazılmışlardır. Bu tür ayrımların ötesindedirler. Neyseler odurlar."

"Kitap okurken hiçbir şeyden korkmazdım."

" Sana çok önemli bir sır vereceğim: İçlerine baktığında, yetişkinler de yetişkin değildir. Dışarıdan, büyük, düşüncesiz veya ne yaptığını bilen kişilermiş gibi görünebilirler. Ama içleri çocukken nasılsa öyledir. Senin yaşındayken nasıllarsa öyledirler. Doğruyu söylemek gerekirse, artık yetişkin kalmadı. Koca dünyada bir tane bile yok."

" Yetişkin vücutlarına hapsedilmiş çocuklar mıydı yani hepsi? Uzun ve sıkıcı yetişkin kitaplarının içine saklanmış çocuk kitapları mıydılar?" 

Keyifle okuduğum bir diğer Neil Gaiman kitabıydı Yolun Sonundaki Okyanus; hatta en sevdiklerimden biri oldu. Gaiman'ın her kitabında o ince detaylarla bezenmiş harikulade alternatif dünyaları ve karakterleri görmek çok hoşuma gidiyor.

Şimdi tekrar elime daha önce yarım bıraktığım American Gods'ı aldım. Sanırım Gaiman'ın bir sözüydü; kitapların da cinsiyeti var diyordu ve American Gods'ın erkek olduğunu söylüyordu, belki de bu yüzden beni şu ana kadar en zorlayan kitabı bu oldu Gaiman'ın =) Bakalım nasıl gidecek ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder