3.11.2013

Diziler

Buradaki diziler "yabancı diziler" öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Yabancı diziler her zaman hayatımın önemli bir parçası oldu, ne kadar geriye gidebilirim bilmiyorum; Alf, Cosby ailesi hatta Yalan Rüzgârı ve benzersiz Brezilya dizileri (Maria gibi) ile büyüdüm diyebilirim; yani 83 doğmlu birisinin izlediği birçok ünlü yabancı diziyi izlemişimdir.

 Ama işin en güzel yanı ilk gençlik yıllarında tanıştığım diziler tabii ki; o zamanlar Cnbc-e henüz Kanal e olarak anılıyordu ve birçok güzel diziyi sansürsüz, orjinal haliyle cesur bir şekilde verebiliyordu =) Hatta The X-Files o zamanlarda TGRT'deydi de sonradan Cnbc-e vermişti diye hatırlıyorum. Tam anlamıyla ilk gençlik yıllarım Cnbc-e dizileriyle geçti diyebilirim; fanı olduğum ve unutamadığım onca güzel dizi var. Ne yazık ki zaman ilerledikçe insanlar farklı alışkanlıklar ediniyor; bir zamanlar sansürsüz ve rahat bir şekilde keyifle dizi veya filmleri tvden izlerken bir bakıyorsunuz, sansürler, yasaklar insanların bu keyifli ve zararsız alışkanlıkları üzerinde de olumsuz etkilerde bulunuyor. Yasaklamaların ve sansürlemelerin büyük bir etkisi tv dünyasından yine büyük bir kitleyi uzaklaştırdı. Bir diğer neden de tabii ki daha kolay, hızlı ve etkili internete ulaşım yöntemleri; bu sayede çeşitli şekillerde istediğiniz dizi ya da filme ulaşabiliyorsunuz.

Alışkanlıkları değiştirmek kimi zaman keyifli, kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. İşin özgürlüklerin kısıtlanmasıyla farklı bir yönde özgürlüklerin gelişmesi tarafı ayrı bir tartışma konusu tabii; ben bu konuya en azından şimdilik deyinmeyeceğim ki bu yazıyı yazma amacım da bu değildi zaten ama ne düşündüğümü az çok tahmin etmişsinizdir diye düşünüyorum;)

Benim dizi izleme alışkanlıklarım da hem bu anlattığım etmenlerin etkisiyle hem de iş hayatına atılmaya başladığım ve bu yönde çok çalışmanın getirileriyle epey değişti. Bir dönem yalnızca bir- iki diziyi bile zor takip eder oldum, ama bir taraftan da biraz seçici olmaya başladım. Bu geçtiğimiz yaz uzun seneler sonra ilk kez 1 aya yakın bir tatil dönemim oldu ve genellikle evde geçirdiğim için istediğim birkaç diziyi izlemeyi başardım ki en önemlisi blogumda yeni bölüm sayacını da gördüğünüz Doctor Who =) oldu.

 Senelerce izlememiş olmanın resmen acısını çıkardım ve ben de herkes gibi 23 Kasım için sabırsızlanmaktayım şu anda :D Doctor Who'nun etkisiyle, dizinin bir yan dizisi diyebileceğim Torchwood'a başladım ki inanılmaz keyifli bir dizi ancak araya başka şeyler de girdiğinden biraz ağır ilerliyorum ;))

 Geçen sene sanırım tek takip ettiğim dizi Once Upon a Time oldu; farklı ve benim sevdiğim türde bir dizi olduğu için izlemekten epey keyif aldım. İkinci sezon başladı ancak henüz bir bölüm izledim, ona da devam edeceğim tabii ki;) Bu dizinin popüleritesi yeni bir yan diziyi doğurdu; Once Upon a Time in Wonderland. Alice'i çok sevmeme rağmen ön yargılıyım bu diziye karşı, iki kurgu aynı anda"çok iyi" devam edebilir mi? Bilemiyorum, ama bir ara şans vermek gerek.

 Sonrasında yaklaşık bir ay önce New Girl'e başladım; Zooey Deschanel'e bayılırım ama bu diziyi neden zamanında izlemedim bilmiyorum, tanrım inanılmaz komik, eğlenceli ve şahane... bir dizi :D Uzun zamandır en keyif aldığım komedi bu oldu diyebilirim rahatlıkla, onda da yeni bölümü beklemekteyim;)

 Geçen hafta Dracula başladı ki hem isminden hem vampirlere bayıldığımdan hem de Dracula rolüne J. Rhys Meyers'i çok yakıştırdığımdan  diziye başladım ve bugün 2. bölümü izledim. Şimdilik fena değil ama çok çok iyi bir dizi olduğunu da düşünmüyorum, zaman gösterecek, umarım mahvetmezler diziyi.

 Son olarak bu hafta sonu Witches of East End'e başladım; bu bir kitap uyarlaması ve gençlik dizisi kıvamında diyebilirim."Cadı"ları sevdiğimden ve zaten fantastik türe bayıldığımdan ilk 3 bölümü izledim, keyifli bir dizi şimdilik devam etmeyi düşünüyorum.

Bunlar dışında izlemek istediğim diziler var mı, ah elbette var,yeni, eski..:D Ama uzun zaman sonra bu kadarına bile vakit ayırabildiğime şaşarken bilemiyorum izlemek istediğim diğerlerine yetişebilir miyim =) Yine de kitap okumanın yanı sıra en sevdiğim diğer şeyin bu dizileri izlemek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ara ara eskilerden ve yenilerden de bahsedeceğim ama tahmin edersiniz ki kitaplarda sevdiğim türler, burada da kendini gösteriyor genellikle;)

*Resimler google arama sonuçlarından alınmıştır.

5 yorum:

  1. Her ne kadar kanal e dönemlerine yetişemesemde (91 doğumluyum) ben de CNBC-e ile büyüdüm. Özellikle yaz tatillerine bayılırdım. Dizilerin tekrarını izlemek bile benim için bir zevkti. Özellikle hafta sonları sabah erkenden kalkar Catdog izleyerek güne başlar sonrasında TV'nin başında ayrılmazdım. Son yıllarda maalesef çok fazla takip edemiyorum CNBC-e'yi. Daha çok internetten takip etmeye çalışıyorum. Favori dizim: Doctor Who :) Doctor Who'ya bayılırım :) Her neyse çok keyifli bir yazı olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Ben de aynılarını yapardım ve evet Doctor Who bir numara ;))

      Sil
  2. Sanırım ben de Doctor Who'ya başlasam çok sevicem hissediyorum. Once Upon a Time'ı seviyordum fakat 2. sezonunda kurgu kötü ilerlemiş bence o yüzden bıraktım üzülerek. New Girl konusunda sana katılıyorum çok eğlenceli bir dizi, Zooey Deschanel'ı ben de çok severim. Son olarak Witches of East End'e baktım fakat ilk 10 dakika sonunda kapattım sevemedim bilmiyorum önyargılı mı yaklaştım, annelerinin gözünün parladığını hatırlıyorum o komik gelmişti :) Nasıl şu an devam ediyor musun sen bu diziye?

    YanıtlaSil
  3. Çok dizi var ya. :)

    Türk mü izlesek yapancı mı? :)

    Ve derken hepsi kaynıyor. Ama yine tv açık olunca yerli diziler izleniyor. :)

    Kafa Dergi ve Ters Düz'e bekliyorum. Dizilerden hoşlanıyorsanız Ters Düz'ün konsepti size çok iyi gelecektir! :)

    YanıtlaSil
  4. Doctor Who gerçekten çok iyi:) Baş karakterin en çok değiştiği dizi olmasına karşın hiç bir zaman hayal kırıklığı yaşatmayan her zaman kendini izlettiren bir dizi:)

    YanıtlaSil