23.08.2013

Yaz Okumaları


Ah şu güzelim kitap ne süründü benim elimde! Zaten blogumu takip edenler aşina bu seriye ve özellikle bu kitaba =D Bu sene okuyamama problemi yaşadığım günlerde başlamıştım bu kitaba, çünkü seriyi çok seviyorum ve bu kitap da yardımcı olur demiştim ama olmadı. Çok güzel olmasına rağmen bunu da okuyamadım ama bitti bitecek derken geçen gün en sonunda bitirdim kitabı =)) Bu seriyi çok seviyorum, bu Ayın Kız Kardeşleri serisinin 3. kitabı ve 3. kız kardeşin ağzından hikayeye devam etmek onun bakış açısını da öğrenmek çok keyifliydi. Böyle fantastik kurguyu; cadıları, vampirleri, kurtadamları... vs. seviyorsanız bu kız kardeşleri de sevebilirsiniz. Benim elimde Türkiye'de çıkmış bütün kitapları var serinin ve sırada en sevdiğim kız kardeş var ama biraz ara verip özlemek istiyorum;)

Ve sonra ne zamandır elimde bekleyen Ara Dünya'ya başlayayım dedim. Neil Gaiman'ı seneler önce ilk Sandman serisiyle sevmiş ve kesinlikle her kitabını okurum diyeceğim yazarlardan biri olmuştu. Fuarda bu sene elimde olmayan kitaplarını almıştım, yavaş yavaş okuyorum hepsini ama hepsi ayrı bir keyif. Bu kitap ise daha bilim kurgu ağırlıklı ve inanılmaz keyif alıyorum okurken. Bilim kurgu ve fantastik kurgu benim sen sevdiğim türler ve Neil Gaiman'da bu türün kesinlikle en iyi yazarlarından.

Bu da dün gece instagram'da paylaştığım fotoğraf. Yaz geceleri buzlu su eşliğinde okuyarak geçiyor demiştim. Tatilimin bitmesine az kaldı, Eylül'de başlıyorum o zamana kadar böyle devam eder;) Uyku düzenim bozuldu zaten geceleri çok sıcak oluyor, genelde sabaha karşı uyuyup, öğlen kalkıyorum ;) İş başlayınca bir kaç gün acayip zorlanacağım gibi geliyor ;)

Siz  de bu yaz gecelerini okuyarak mı geçiriyorsunuz, gece uyumadan önce okumayı sever misiniz?

Sevgiler






7 yorum:

  1. Okumaya zaman ayırabiliyor olmanız süper. Ben de akşam kitabımı alıp yatayım diyorum bir bakmışım pc nin başında gece yarısı olmuş. :(( Kutluyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler=) PC başından ayrılmak çok zor oluyor gerçekten ;)

      Sil
  2. Merhaba...Yazın bu sıcak günlerinde gecenin en huzurlu vakitlerinde balkonda kitap okumak ki yıldızların gölgesinde,,,önümüz sonbahar kuytu bir parkta bir kitabı yaşamak ; sessizlik ve hafifçe esen bir rüzgar, yeşilden sarıya dönmeye başlayan yapraklar,,,ve kış ;pencere önü bir fincan çay kahve eşliğinde yağmurun sesini dünyanın en güzel ezgisi yaparak kitap okumak...Tüm bunların toplamı huzur ve mutluluk...Neyi özledim ki ben şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. Bir Neil Gaimen daha... Bu adamın kitaplarını okumak bir bana nasip olmuyor :( Gidip bi iki kitabını almama rağmen seri devamlarından zaman ayıramıyorum.. Tek ümidim söyledikleri kadar iyi olmaması :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Matmazel Too Ben kendisini Sandman çizgi romanları sayesinde tanımıştım ki en önemli eserleri onlardır bence =) her kitabını alıp severek okuyacağımı bildiğim nadir yazarlardan =)

      Sil