18.08.2013

Okuduklarım & Okuyor Olduklarım


Dün Fahrenheit 451'i bitirdim, oldukça kısa bir kitapmış. Okumak oldukça keyifliydi, zaten konusuna hakim olduğum bir kitaptı ancak uzun zamandır okumak isteyip de okuyamadıklarım arasındaydı. Kitapların yakıldığı, bilginin çürütülmek istediği bir dünyada farkındalığa ulaşan bir adam bize de toplum üzerinde ne kadar baskı, hakimiyet kurulmaya çalışılsa da hala bir umudun var olduğunu gösteriyor. Ray Bradbury'nin okuduğum ikinci kitabıydı, ilk okuduğum kitaptan da bir ara bahsetmek istiyorum çünkü aynı zamanda harika bir grafik roman. Ray Bradbury sevdiğim yazarlar arasındaki yerini aldı, evde elimde bir kitabı daha olması lazım ama mutlaka okumaya devam edeceğim bu yazarı.

Bu arada uzun süredir ebook okumuyordum, Fahrenheit 451'i tabletimden okudum, çok keyifli oldu, böyle okuma yapmayı özlemişim. Ebooklarımı karıştırırken Hermann Hesse'nin Knulp'u gözüme çarptı ve dün gece diğer kitap biter bitmez ona başladım. Oldukça keyifli bir önsöz okudum öncelikle ki bu da yazarı şimdiden  çok seveceğimi gösterdi bana. Knulp keyifli başladı, kısa bir kitap kısa sürede de biter diye düşünüyorum. 


Bunların dışında okuduğum başka kitaplar da var; farklı türlerde birkaç kitabı aynı anda okumayı seviyorum. Bunlardan biri daha önce de bahsettiğim Yazarın Odası. Çok sevdim bu kitabı da, ünlü yazarlarla yapılan söyleşileri okumak çok keyifli, bolca not alıyorum. Zaten bu tarz kitapları çok seviyorum.

Şimdilik okuduklarım ve okuyor olduklarım bunlar, siz neler okuyorsunuz?

İyi pazarlar.


9 yorum:

  1. Güngör Abla ben sesin yazılarını özlüyorum ya:) Ben de Paranormal serisinin Benim İçin Öl kitabını okuyorum ve seriyi kesinlikle tavsiye ediyorum^^
    ( bu da ilk kitabı hakkında yorumum:
    http://yazyagmurlari.blogspot.com/2013/08/benim-icin-ol-kitap-yorumum.html )Mutlu kal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim =D Ayrıca tavsiye için de teşekkürler, benim de merak ettiğim bir seri, sevgiler;)

      Sil
  2. Merhaba...Sırf kitap okumak için tablet almıştım bende ama sadece bir kaç yabancı dilde hikaye dışında okuyamadım...alışamadım yani :)Fahrenheit 451 şüphesiz iyi bir kitap ama sınırlarımızı zorlayacaksak George Orwellin 1984 ve Hayvan çiftliği ve de en önemlisi Ursulanın Mülksüzler adlı eserini mutlaka okumalısınız...Ben de sizin gibi bir kaç kitabı aynı anda okumayı seviyorum.Genelde iki kitap oluyor.Şu an Dostoyevskinin Budala ve Tom Robbinsin Parfümün Dansını okuyorum...Bir klasik ve bir yer altı edebiyatı...Dostoyevskiyi tartışmaya gerek yok sanırım.Açıkçası Suç ve Cezayı okuduktan sonra bir daha okumayacaktım Dostoyevskinin herhangi bir eserini.Çünkü Suç ve Ceza o kadar iyiydi ki yazar bambaşka bir güç oldu dünyamda ve başka bir yapıtında hayal kırıklıgına ugramaktan çekindim.Neyse ki Budalaya bir şekilde basladım ve gerçekten çok beğendim.Beni şaşirtmadı sevgili dostoyevski...Parfümün dansına gelirsek eski zamanlardan eski dünyalardan Alobar ve Kudrayla beraber upuzun bir yolculuk...Hiç bitmesini istemediğiniz...Bir gün bloğum olursa eğer bende yazarım insallah sizin gibi güzel güzel yazılar okuduklarımı anlattığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orwell'ın 1984'ü kesinlikle bir başyapıt ve açıkçası Fahrenheit 451'den daha güçlü olduğunu düşünyorum, ben de üniversitedeyken bir ders için okumuştum ama tekrar okumaya hayır demem;) Mülksüzler'i hala okuyabilmiş değilim, üzülüyorum ama ona da sıra gelecek elbet;) Suç ve Ceza'yı da çok severim, gerçekten bir yazarın bir yapıtını çok sevdiniz mi sonra hayal kırıklığına uğrama korkusu olabiliyor ama yazarı o kadar seviyorsunuz ki bu riski göze almaya değiyor;) Blog yazmaya fırsatınız olursa değerlendirin derim, paylaşmak sizler gibi güzel düşünceli, kitapseverleri tanımak çok güzel oluyor;)

      Sil
  3. Resimli kitap miydi adi tam bilemedim o listemde var ama hala edinemedim bile :(

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, nasılsınız? :)

    Türkçe e-kitapları nereden alıyorsunuz? Ben idefix ve d&r'a baktım ancak çeşitler çok az...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi ne yazık ki çeşitler çok az, ben de bir kısmını zaten arkadaşlarımdan edindim.

      Sil
  5. merhaba, Fahrenheit 451'in filmini de öneririm, izlemediyseniz. İlk lise yıllarımda izlemiştim, çok etkilenmiştim. Geçenlerde tekrar izledim, müthiş bir distopik filmdir, vurucudur.

    Bloğunuz çok keyifli, kalem sevdası bende de var. Ben kızıma alıyorum çeşit çeşit. Sırf görüntüleri bile mutlu ediyor insanı.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filminden haberim yoktu açıkçası, tavsiye için çok teşekkür ederim, severek izleyeceğime eminim;)

      Sevgiler;)

      Sil