31.08.2013

Kitap Alışverişi, Okuduklarım, Okuyor Olduklarım


Geçen Pazartesi şöyle bir çıkayım kitapçıları gezeyim dedim. Gezdim, dolaştım harika kitaplar gördüm, aklımda da herhangi bir şey yoktu böyle terapi gibi geliyor insana. Sonra en son bu iki kitabı görünce hemen alayım dedim, tam benlik kitaplar;) Sonrasında da yorulup böyle güzel bir kahve keyfi yaptım. Aaa unutmadan aynı gün birkaç SabitFikir sayısı daha buldum, 2. el de değil 2 tane de onlardan aldım, tam koleksiyonluk dergi, o kadar seviyorum ki.


Bu fotoğraflar da dün geceden. Ara Dünya kısa bir sürede bitti. Benim alışkın olduğum Neil Gaiman tarzından oldukça hatta epey bir farklıydı zaten kitap tam anlamıyla bir bilim kurgu eseri. Ortak yazarın olmasının da bir etkisi var elbet bunda ve açıkçası "seri" olduğunu bilmiyordum bu kitabın; o yüzden tam anlamıyla büyük bir kurgunun başlangıcıydı hikaye. Beğendim mi evet güzel bir bilim kurgu, bilgi dolu ve devam edilince daha da keyif alınabilir ama seri olduğunu bilmediğim için arka kapak yazısından farklı şeyler düşünmüştüm hakkında. Yine de keyif aldım ama sıkı bir bilim kurgu severseniz tavsiye edebilirim, çok fazla ayrıntı hakim kitaba.


Bu arada ebook olarak Hermann Hesse'nin Knulp isimli kitabını bitirdim. Knulp harika bir hikayeye sahipti ve Hesse'nin okuduğum ilk kitabıydı. Dili çok keyifliydi ama Knulp karakterini öyle sevdim ki okumak ve bu karakteri tanımak büyük bir keyif verdi bana. 


Kitap bitince kitaplığın önüne geçip ne okusam diye iki saat dikilmek ve sanki bir kütüphanedeymişçesine, kitapları ilk kez görüyormuşçasına inceleyip, bakıp, karar vermek çok keyifli oluyor ;D Yine bir bilim kurgu seçtim kendime; Altıkırkbeş Yayınları'ndan Null-A Dünyası yazarı A. E. van Vogt. Kitap hakkında fazla bilgim yok zaten okumadan fazla bilgim olmasını istemem hiçbir zaman;) Arka kapakta yazanlar zaten oldukça ilgi çekici;) Ben bilim kurguyu çok severim; bu dalda çok önemli dizileri filmleri takip etmişliğim var ama kitaplar açısından daha da fazla okumam lazım=))

Tatil süresince yazmaya üşendim durdum bloga =)) Bakalım pazartesi iş başlıyor, umarım bir düzene oturtabilirim ama instagramda daha sık bir şeyler paylaşıyorum, hesabınız varsa oradan da takip edebilirsiniz;)

Siz neler okuyorsunuz bu günlerde?



12 yorum:

  1. Bende elimde kalem, yanımda etiketle okumayı severim, sürekli işaretler notlar...hiç işaretlemediğim ya da not almadığım kitabı pek sevmemişimdir zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ben de yazarım, not alırım başka türlü sevmem;))

      Sil
  2. Bende ara dünya'yı bu akşam bitirdim yorumunu bekliyorum benimle aynı şeyleri düşünüyor musun diye çok merak ettim de :) Bitirince bende bilimkurgu arayışı içine girdim o kadar güzeldi ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazdıklarımdan fazlasını söyleyemeyeceğim sanırım ama keyifli olmasına karşın ben seriden ziyade tek bir roman olarak okuduğumu sandığımdan pek yetmedi bana;)

      Sil
  3. Kahve ve kitap aman Allahım ne keyiftir...Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kahveyi dışarıda içmiştim ama gerçekten güzeldi;))

      Sil
  4. Çok güzel kitaplar okuyorsun Güngör.

    aynen kalemler, not kağıtları beraber yaşıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemsiz, not kağıtsız olmuyor gerçekten de;))

      Sil
  5. Melek'i okuyorum DEX'ten, ayrıca çok güzel kitaplar okumuşsun gerçekten. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melek bende de var ne zamandır bekliyor bakalım ben ne zaman okuyacağım;) Teşekkür ederim, keyifli okumalar;)

      Sil