25.04.2013

Kitap Okumayı Sevdiğim Yerler

Çok sevdiğim bir Booktuber/Blogger'ın bu konuda videosunu izledim ve ben de blogumda bundan bahsedeyim bugün diye düşündüm. Bu arada sevdiğim bu Booktuber'ın videolarını izlemek isterseniz, işte kanalı: About Happy Books :)


Kitap okumak için belli bir yere ihtiyaç yok aslında, belki de her yerde kitap okuyabiliriz ancak kişiden kişiye değişiklik gösterebilir bu durum. Ben en çok evde oturma odasında koltukta okumayı seviyorum. Yanıma bir içecek, not defteri, kalemler almadan da edemiyorum. Koltuğa ayaklarımı uzatıp sessizlikte keyifle kitap okumak gibisi yok; ;)


Eskiden çoğunlukla çalışma masamda okurdum ancak şimdilerde bilgisayar çok dikkatimi dağıtıyor, o nedenle çalışma masamda okumak pek mümkün olmuyor.


Gece yatarken de kitap okumayı severim ama ne yazık ki şu sıralar günün yoğunluğu ve yorgunluğu çok olduğundan yatarken ancak 1-2 sayfa okuyabiliyorum, inanılmaz uykum geliyor devam edemiyorum.

Yolculuk yaparken kitap okumayı severim, en iyi vakit değerlendirme yöntemlerinden biri bana göre. İster metroda, ister şehirler arası ya da içi otobüslerde olsun uzun mesafe gidiyorsam okumayı çok seviyorum. Ancak bunun da kötü bir yanı olabiliyor bazen, ne yazık ki her zaman olmasa da midem bulanabiliyor ve bulanırsa çok rahatsız oluyorum.


İş yerindeyken aralarda okumayı seviyorum. Bazen vakit bol olursa çok keyifli oluyor çay kahve eşliğinde kitap okumak =)


Bir de mesela açık havada, kafelerde, çay bahçelerinde okumak var ki bayılıyorum ben buna. Uzun zamandır yapamadım, haliyle kış ayları pek mümkün olmuyor ama şimdi bahar geldi, yaz geliyor ve bu sene böyle daha çok kitap okumak istiyorum açık havada. Mesela sahilde okumak ne güzel olur, nasıl özledim :))

Ben yanımda mutlaka kitap taşırım ki her an okuyacak fırsat çıkabilir karşıma :)
Siz en çok nerede kitap okumayı seviyorsunuz? =)



13 yorum:

  1. ben kışın hep yatağımda, kalorifere yapışık okudum. şimdi ise favori mekanım salon koltuğuna kıvrılıp bir yandan dışarıyı izleyip, bir yandan da okumak. hele geceleri harika oluyor :)

    bu arada fotoğraflar harikaa ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin bir de çok güzel bir mutfak köşeniz vardı ;) Pencere kenarı da gerçekten keyifli oluyor, benim şu anki evimde mümkün değil ama eskiden çok severdim ben de;) Teşekkürler ;)

      Sil
  2. Görseller ve yazınız çok keyifliydi. Ancaaak kedili kupaya BA-YIL-DIM. Bir de çantaya:)))
    Kupayı nereden aldınız acaba?
    Keyifle kullanın, maşallah.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pardon kedili kupalara yazmalıydım:))
    Çantayı da nereden aldınız acaba?:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupalar Migros'tan ;) Çanta hediye ama Oysho'dan alınmıştı ;)

      Sil
  4. görseller ve yazı süperdi aynı fikirdeyim artık sahilde okuma vaktim geldi :)bunun için kütüphane ziyareti bile yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa kütüphanede okumanın da ayrı bir keyfi var ama ben yapmayalı yıllar oldu şimdi o geldi aklıma ;) Keyifli okumalar ;)

      Sil
  5. gorsellerın hepsı somıne karsısında bakmalık :)

    YanıtlaSil
  6. Tramvayda;ayakta,otururken olmam ya da tramvayın kalabalık olması farketmez.Kısacık ders aralarında kantinde,dersten sıkılmışsam sıra altında,öğretmen olarak tenefüste öğretmenler odasında.Kütüphanede,parkta,sahilde,odamda,güzel müziklerin çaldığı kafelerde,kitapçılarda,sahaflarda,birini dikilmiş beklerken bir köşede,durakta,yolculuklarda,piknikte...sanırım ayırt edemiyorum,her yer.Benim okumayı sevdiğim belirli yer yok,ben kitap okumayı çok seviyorum.Yeter ki fırsat çıksın yanımda kitabım olsun okurum,bunun için senin gibi temkinliyim,çantamda hep kitabım olur;kitabım kalın olsa bile umrumda olmaz,ona göre büyük çanta alırım.(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru çoğu zaman ben de kitabıma göre çanta alıyorum ;)) Dediğin gibi en güzeli "kitap okumayı sevmek" ;)

      Sil
  7. Kitap okumayı sevdiğim yerlerin çoğunu yazmışsınız zaten cevabı da "her yer" olacak herhalde sorunun :) Kitap okumayı seven biri midesinin bulanmasını da göze alarak bazen hoş bir manzarayı izlemek varken tercihini kitap okumaktan yana kullanarak da kendini belli ediyor..Kütüphaneler(bu konuda şanslıyım, 3 tane büyük kütüphaneye yakınım iş/ev dolayısıyla) kesinlikle çokça güzel oluyor ama kitabın yanında bir şey içemiyorsunuz :) Parklar ve çimen üstü de güzel hele ki ayakkabılar da çıkmış, ayaklar toprağa değmişse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru kütüphanelerde birşey içememek kötü sonuçta kitabın yanında bir çay ya da kahve olmadan olmuyor ;))

      Sil