23.02.2013

Once Upon a Time (2. Sezon)

Yazacaklarım Once Upon a Time dizisi hakkında SPOILER (dizi hakkında ayrıntılı bilgi) içermektedir; o yüzden diziyi takip etmeyi düşünüyorsanız ya da henüz son yayımlanan bölüme kadar gelmediyseniz dikkatli olun, izleme keyfiniz kaçmasın ;)


Bugün son yayımlanan bölümü izledim ve şunu söyleyeyim izlerken yerimde duramadım! Rumpelstiltskin kesinlikle benim en sevdiğim karakter bu dizide. Regina, Mad Hatter, Ruby onları da çok seviyorum ama Rumpelstiltskin bambaşka. Manhattan bölümünde Rumpelstiltskin'le ilgili biraz daha derine inmemiz ve bilgi edinmemiz çok güzel oldu ancak Bae'in kim olduğunu sonunda öğrenmemiz, hatta Henry ve Emma'nın da bu olaya dahil olması, inanılmaz anlar yaşattı bana. Daha önce Bae'in Emma'nın eski sevgilisi olabileceği aklımdan geçmişti ama pek de ihtimal vermemiştim, ama olay öyle bir boyuta yükseldi ki bu bölümde sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Bae şimdi büyük ihtimal onlarla StoryBrooke'a gelir diye düşünüyorum çünkü işin içinde Henry var ancak Rumpelstiltskin'le ilişkisi pek iyi olmayacak görüldüğü üzere. Rumpelstiltskin'in bu bölümde geçmişiyle ilgili çok güzel detaylara girildi, nasıl sakatlandığı, karısıyla ilişkisinin nasıl bozulduğu, seçimleri... ama hiçbiri kâhinle yaptığı görüşmeler gibi çarpıcı değildi tabii. Kâhinin son sözleri onu genç bir çocuğun oğluna götüreceği ama bunun yaratacağı sıkıntılar üzerine yaptığı yorumun Rumpelstiltskin  üzerindeki etkisi ve verdiği cevap çarpıcı oldu; "I'll kill him then". Bu gelecekte oluşabilecek sıkıntılara gönderme olabilir, gerçekleşmeyeceği düşünülebilir ama Rumpelstiltskin'in yaşadıkları ve yaşayacakları onu nereye götürür bilinmez. Çünkü işler öyle karıştı ki; bir tarafta fasulyeler, bir tarafta Regina ve Cora ve belki de en önemlisi kasabadaki yabancı. Ah o mesele yok mu... Kasabadaki yabancı ile olayı gerçek dünyanın Storybrooke'u öğrenmesine taşırlarsa inanılmaz keyfim kaçacak, bunu gerçekten hiç istemiyorum. Gerçek dünyanın Storybrooke'a girmesi demek herşeyin daha da karışması, masalsı havanın yok olması demek. Eğer iş diyarlardan haberdar olmalarına ve belki de fasulyelerden haberdar olmalarına varırsa çok can sıkıcı olur. Herşey masal karakterleri arasında gelişsin istiyorum ben, gerçek dünyanın karmaşası, günümüz modern insanı, olaylara müdahale eden hükümetler, başkanlar... vs. off şimdiden sıkıldım. Bunları düşünmek bile istemiyorum, diziyi bu kadar çok severken ondan soğumak da istemiyoru doğrusu. 

Gelecek bölümün adı The Queen is Dead. Bu bölüm ismi bana Cora'yı düşündürüyor; Regina ile hançerin peşine düştüler, Rumpelstiltskin kasabaya dönecek v onunla mücadele edecekler ve biri Cora'yı öldürecek gibi fikirlerim var ama spoilerdan uzak duruyorum ve birşey okumadım bu konuyla ilgili bakalım olaylar neyi gösterecek.

Regina da içindeki kötülükten nasıl kurtulamıyor =) Gerçi ben onun kötü hallerini çok daha fazla seviyorum ya ama bu nedenle yok olsun da istemem tabii. 

Dizide geri dönüşler, olaylar ve karakterler arasındaki bağlantılar öyle zekice kurgulanıyor ki bu diziye sevgim her geçen gün daha bir artıyor, çok keyif alıyorum. Sanırım bu dönemde izlemekten en zevk aldığım dizi de budur, bakalım gelecek bölümler neyi gösterecek.


7 yorum:

  1. Coookk seviyorum bu diziyi :) ve ben de rumplestiltskin'i tek geçerim. Son bölümü daha izleyemedim meraklardayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rumplestiltskin yoğunluklu bir bölüm olduğu için son bölüme bayılacaksın o zaman ;)

      Sil
  2. Bende bayılıyorum bu diziye. Son paragrafa özellikle katılıyorum. Geçmişlerine o kadar güzel bir kurguyla iniyorlar ki hiçbir şey tesadüfi olmuyor. ^^

    YanıtlaSil
  3. Yaa hani Henry dedi ya " Sen benim babam mısın ?" diye orda ki an çok hoşuma gitti. Henry'nin doğal karşılaması falan :)) Henry daha kötülerini de gördü gerçi ... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henry çok tatlı, çok zeki bir çocuk :) Gözlerim doluyor benim böyle anlarda :P

      Sil
  4. Kraliçe'nin ölmesi dizinin heyecanını azaltır mı bilemem ama bence KESİNLİKLE ölmeli!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Regina'yı çok seviyorum ama Cora cidden tehlikeli. Yine de ölmesin, dizide kötü karakterler olsun istiyorum :D

      Sil