27.02.2013

Kitap Okumak


Ne yazık ki birçok kişinin yaptığı bu... Sol tarafta "Okuyor görünmeyi istediğiniz ama okumak istemediğiniz kitaplar" var, sağ tarafta ise "Okumak istediğiniz ama okuyor görünmek istemediğiniz kitaplar" yazıyor. Kitap okumak bir özgürlük, kendimize verdiğimiz en güzel hediye, ne diye kısıtlayalım ki kendimizi. İnsanları okuduklarına göre eleştirmek yerine bir şeyler okuduklarına mutlu olmak lazım. Bırakın isteyen, istediğini okusun; okudukça kendine yararlı olanı, keyif vereni, ufkunu genişleteni ve daha nicesini keşfedecektir kişi zaten.



4 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum. mesela Grinin elli tonunu okuyanların eleştirilmesi çok saçma :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar hakkında olumsuz eleştiriler yapmak çok doğal ve aslında önemli de ama kişi bir kitabı okumak istiyorsa bunu özgürce okumalı; beğenir, beğenmez ya da başarılı veya başarısız bulur. Sonuçta onu okuduktan sonra bunlara karar verecektir kendisi zaten =)

      Sil
  2. Ne güzel söyledin. Ben uyuzluk olsun diye insanların üstlerine vazifeymiş gibi okuduğum için eleştirdikleri türden kitapları gözlerine iyice soka soka okuyorum. :D

    YanıtlaSil
  3. Çok yerinde bir tespit olmuş, yeter ki insanlar okusun, ne okudukları çok da önemli değil. Hem kimin ruhunu nasıl doyuracağını biz nasıl bilebiliriz ki!

    YanıtlaSil