14.01.2013

2013 Çizgi Roman Okuma Hedefi


Kitap severler genelde "reading challenge" yapmayı ya da Türkçesi "okuma hedefi" koymayı severler, en azından ben seviyorum ve görüyorum ki goodreads ya da vikitap gibi sosyal kitap ağlarında da pek seviliyor =) Ben de bu gece sevdiğim bir blogda çizgi roman hakkında bir şeyler okurken aklıma bu geldi, okuma hedefimin yanında bir de çizgi roman okuma hedefim olsun, bunu herkesle paylaşayım ve isteyenler katılsın dedim.

Ben çizgi roman ya da grafik roman okumayı çok severim, eğer sizde benim gibi bundan hoşlanıyorsanız siz de belirli bir okuma hedefi belirleyebilir ve bu etkinliğe katılabilirsiniz, ben de çok memnun olurum (yukarıdaki resmi de kullanabilirsiniz). Eğer blogunuzda ya da başka bir yerde bundan bahsederseniz bana da yorum bırakmayı unutmayın, ben de sizin hedefinizi öğrenmeyi çok isterim ;)

Biliyorsunuz çizgi romanlar çok ince sayılara sahip olabiliyor, grafik romanlarsa onlara nazaran bir roman kalınlığında oluyorlar. Ben ortalama bir hedef koyuyorum kendime ve diyorum ki;

2013 Çizgi Roman Okuma Hedefim: 200

Evet güzel bir hedef belirlediğimi düşünüyorum, bundan az da olabilir fazla da olabilir önemli değil; beni mutlu eden okuma keyfimi ve şevkimi artıran bir hedef koymuş olmak, bu açıdan bu tür etkinlikleri çok seviyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum, keyifli okumalar!


7 yorum:

  1. Ben de çok severim çizgi roman okumayı ama daha ziyade mangalara bayılırım! Daha kolay bulunabilir olsalar keşke... Ben de manga okuma hedefi mi koysam ki kendime?
    Umarım hedefine ulaşırsın, iyi okumalar! :)

    YanıtlaSil
  2. @subirikintisi Manga ben de severim, aslında onları da bu başlık altına ekleyebiliriz;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, zaten hep çizgi roman başlığı altında oluyorlar. :) Ama ben yine de sadece manga hedefi koydum kendime, 50 manga, volume olarak değil de seri olarak direk. Fikir için çok teşekkürler! :)

      Sil
    2. Rica ederim, ne güzel olmuş;) Üstelik seri olarak, harika!

      Sil
  3. Çocukluğumdan kalma çizgi roman okuma sevdam var ancak uzun yıllardır nedense ihmal etmiştim.
    Erin Hunter'in 'Savaşçı Kediler'ini okudum aylar önce.
    Şimdi de elimde Poe'nun 12 hikayesinin çizgi romana dönüştürüldüğü kitap var. Bakmaya kıyamıyorum diyebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten insan güzel bir çizgi romanı eline aldığında ona bakmaya bile kıyamıyor ;)

      Sil
  4. Bir de Semra Can'ın 'Böyleyken Böyle' isimli karikatürlerinin toplandığı bir kitabını okudum. Kedileri çok sevdiğimden çizimleri de çok sevdim.

    YanıtlaSil