Yazar: N.K. Jemisin
Çeviren: Kader Çekerek
Yayınevi: DEX
Tür: Genç Edebiyat, Fantastik, Epik Fantezi
Seri: Birinci Kitap
Sayfa sayısı: 400
Tanıtım yazısı: Ya iki ruhun olduğunu keşfetseydin?
Tanrılar ve faniler, güç ve aşk, ölüm ve intikam.
O, hak ettiği mirası ve intikamını alabilecek mi?
Yeine, Kuzey Tepeleri'ndeki vahşi Darr halkının reisi. Annesi hanedanın merkezi Gökşehir'e çağırıldıktan kısa süre sonra gizemli bir şekilde öldü. Yeine'in matemi sürerken tüm evreni yöneten büyükbabası Kral Dekarta Yeine'i varisi ilan etti. Ama Yüz Bin Krallık'ın hükümdarı olabilmek hiç de kolay değil. Yeine kendini çok güçlü rakiplerle, Tanrılar ve yaratıklarla dolu zorlu bir mücadelenin içinde buldu.
Yeine'in tek istediği annesini kimin öldürdüğünü bulmak ve intikamını almak. Bunun için de Göksel Üçlü'nün neden savaştığını çözmesi gerekiyor. Karanlık Tanrı Nahadoth, Aydınlık Tanrı Itempas ve Alacakaranlık Tanrısı Enefa ona bu mücadelede hem yardımcı hem de düşman olacak, Yeine Tanrılara bile güvenmemeyi öğrenecek. Aşk, Yeine'i hiç beklemediği bir anda kıskıvrak yakalayacak ve kabullenmesi zor gerçeklerle yüz yüze getirecek.
Fantastik edebiyata yepyeni bir soluk getiren Yüz Bin Krallık; N.K. Jemisin'e, 2011 Locus ve 2010 Romantic Times ödüllerini; Hugo ve Nebula adaylıklarını kazandırmış şaşırtıcı bir ilk roman ve Miras Üçlemesi'nin ilk kitabı.
"Eğer cinayet, ihanet ve sırlarla dolu, çözülmesi zor hikâyeleri seviyorsanız, bu romanı kaçırmayın."
Brent Weeks,
New York Times
"Sizi hayrete düşürecek eğlenceli, ürkütücü, sürükleyici olaylar ve sürpriz sonlar..."
Publishers Weekly
"Bazı kitaplar iyidir, bazıları muhteşem, çok küçük bir kısmıysa gerçekten önemlidir, Yüz Bin Krallık işte bu son gruba dahil."
Bookpage
Neden Okudum? Epik fantezi benim en sevdiğim, okumaktan keyif aldığım türlerden biri. Yüz Bin Krallık'ın DEX'ten tanıtımını gördüğüm ve hakkında fikir edindiğim anda kitabı okumayı çok istedim. Özellikle yukarıdaki tanıtım yazısındaki yorumları da görünce okumamak olmazdı.
Kapak Tasarımı: Yüz Bin Krallık'ın çok güzel bir kapak tasarımı var, fantastik dünyayı ve hikayenin içeriğini çok güzel yansıtıyor. Hep diyorum ya fotoğraf kapaklardan ziyade ben bu tarz illüstrasyonları daha çok seviyorum. Çekici bir anime erkeği görseli de gizem katmış kapağa, çok sevdim=)
Yorumum: Yüz Bin Krallık son zamanlarda okuduğum en harika kitaplardan biri oldu. Epik fantezi okumayı sevdiğimi söylemiştim ama Yüz Bin Krallık bu türün gerçekten iyi bir örneği. Eğer tanıtım yazısını okuduysanız hikaye hakkında fikir edinmişsinizdir, ben özet yazmayı sevmiyorum ve bu yazımda spoiler da vermek istemiyorum, kısaca düşüncelerimden bahsedeyim.
Öncelikle hikaye ve kurgu dediğim gibi çok başarılı ancak bu kitaba en büyük başarıyı katan bence yazarın dili. Yazar birçok genç yetişkin yazın türü örneğinden farklı bir tarz seçmiş, edebi bir dille anlatmış aslında hikayeyi. Güzel betimlemeler, yaratıcı yazım tekniğiyle birleşmiş ve adeta okuyucuya meydan okuyan bir yazın ortaya çıkmış. Bu kitabı bu kadar çok sevme nedenlerimin başında da bu geliyor zaten.
Yeine, Tanrılar, Arameri ailesi ve diğer bütün karakterler tek tek farkındalık yaratıyor kitapta. Benim favori karakterim ise tabii ki Karanlık Tanrı Nahadoth =) Kitapta karakterler arası ilişkiler olay örgüsünü güçlendiriyor, hikaye ise bu sayede adeta bağımlılık yapıyor, bu yüzden birçok defa elimden bırakmakta zorlandım kitabı.
Hikayenin en sevdiğim yanı yaratılan dünya oldu; Göksaray daha hikayenin en başında okuduğum diğer birçok kitap mekanları arasında en favori mekanlarımdan biri oldu. Ayrıca Göksaray'ın en önemli yanı ise Enefadehlerin (Tanrılar) de orada olmasıydı. Tanrılar gerçekten orjinal karakterler olmuş, onlar hakkında birşeyler öğrendikçe öğrenesi geliyor okuyucunun.
Hikayenin esrarlı tarafı, her an birşey olacak duygusunu yaratması ve okuyucuyu tetikte tutması gerçekten çok güzel. Yazarın başarılı bir şekilde geliştirdiği hikayesi dediğim gibi adeta bağımlılık yapıyor, şimdiden ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.
Puanlama:
bu kitabı bende çok merak ediyorum, listeme ekleyeyim ^^
YanıtlaSilben de tam bir game of thrones hayranıyım. kargaların ziyafeti sırada, onları bitirebilirsem bunu da merak ettim doğrusu. sevgiler...
YanıtlaSilolcayinwinterfall.blogspot.com
slm güngör . kitap üçlememi? yoksa adımı böyle? çünkü üçüncü kitabı bir türlü bulamıyorum. 2. kitabı 2013 de çıkmış . 3 yılda bir tane daha yazardı herhalde.
YanıtlaSilMerhaba, evet kitap üçleme hatta Goodreads'te The Kingdom of Gods ismiyle yer alıyor ama Türkçe'ye çevrildi mi bilmiyorum, internetten kontrol ettim göremedim ben de =/
Sil