23.04.2012

Kız Ve Kurt - Sarah Blakely-Cartwright ve David Leslie Johnson


Orijinal ismi: Red Riding Hood (#1)
Yazar: Sarah Blakely-Cartwright ve David Leslie Johnson
Çeviren: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur
Yayınevi: Artemis
Tür: Fantastik, genç-yetişkin
Seri: Birinci Kitap
Sayfa sayısı: 328

Tanıtım Yazısı: Valerie'nin kızkardeşi güzel, zarif ve hoş bir kızdı. ölmeden önce. Demircinin yakışıklı oğlu Henry, Valerie'yi teselli etmeye çalışsa da, genç kızın kalbi bir başkası için çarpıyordu. Kasabadan dışlanmış ormancı Peter için. Peter, Valerie'ye evinden çok uzaklarda başka bir hayat vaat ediyordu. Kızkardeşinin ölümünden sonra Valerie'nin hayatı kontrolden çıkmaya başlamıştı. Kurt, aylık bir kurban verilerek kuşaklardır belli bir mesafede tutuluyordu. Ama artık hiç kimse güvende değildi. Uzman bir Kurt avcısının gelişiyle, kasabalılar yaratığın aralarında yaşadığını öğrendiğinde kasabadaki herkes şüpheli durumuna düşecekti. Çok geçmeden yaratığın sesini duyabilen tek kişinin Valerie olduğu ortaya çıktı. Kurt, kanlı ay kaybolmadan önce Valerie'nin teslim olması gerektiğini söyledi... Yoksa Valerie'nin sevdiği herkes ölecekti.

Kapak Tasarımı: Benim çok sevdiğim bir kapak tasarımına sahip bu kitap, daha ilk gördüğümden beri beğeniyorum. Özellikle kırmızının hem kapakta hem de kapağı açınca karşınıza çıkan sayfada kullanılmış olması çok güzel. Artemis Yayınları'nın kapakları daima güzel oluyor zaten bu konuda çok başarılılar, hep özen gösteriyorlar.

Yorumum: Kitabı okuyalı baya oldu ancak ben daha yeni vakit bulup yorum yapabiliyorum. Bu kitabı geçen seneden beri çok merak ediyordum, yabancı bloglarda defalarca görmüştüm ve okunacaklar listeme eklemiştim, sonra filmi çıktı ancak ben kitaptan önce film izlemeye daima karşı olduğum için önce kitabı okuyup sonra filmi izlerim demiştim. Daha sonra epey bir zaman geçti ancak ben bu seneki Tüyap Bursa Kitap Fuarı'ndan alabildim kitabı, iyi de oldu indirimli almış oldum bu çok istediğim kitabı. 

Bu kitabı okuduğumu blogda yazdığımda çok olumsuz yorumlar aldım, filmi beğenilmemiş, kitabı beğenilmemiş... Ben de kitabı ilk elime aldığımda konunun ağırlığından şikayet etmiştim hatta bir vlogda umduğum gibi değilmiş demiştim ama sonra yanıldığımı farkettim. Bir süre sonra kitap öyle akıcı bir hale geldi ki kitabı elimden bırakmakta zorlandım. Kız ve kurdun hikayesi bambaşka bir efsaneye dönüştü ve benim de fikirlerim tamamiyle değişti. İyi ki olumsuz yorumlara kulak tıkamışım, iyi ki filmi önceden izlememişim dedim doğrusu. 

Ben çok büyük bir keyifle tamamladım bu kitabı ve keşke serinin ikinci kitabı da hemen çıksa dedim. Filmi ise hala izlemedim, yarattığım dünyayı yok etmesini istemediğim için pek izleyesim yok ama belki izlerim bir ara.

Kırmızı başlıklı kız en sevdiğim efsanevi karakterlerden biridir, bu yeniden anlatım güzel ve farklı bir örnek olmuş, okumaya değer.

Puanlama:




5 yorum:

  1. İnsanların filmi neden beğenmediklerini anlamıyorum,bence çok başarılı bir kuşku filmiydi. Kitaba gelirsek,kalın bir kitap değil,konusu sıkıcı değil.Bence okunmalı bu kitap,Listeme eklerdim.(Kitap Günlüğü 2 haftadır yok!)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu kitabın öncelikle filmini izlemiştim sinemada ve filmi çok beğenmiştim.ama nedense kitabını o kadar sevemedim.belki ilk önce senin gibi okuyup öyle izlemeliydim :)
    ama kitap çıkana kadar film gider diye de bekleyemedim.böyle sabırsız bir yapım var :D
    her şekilde bu kırmızı başlıklı kız efsanesini ben de öğrencilerim de çok seviyoruz.
    keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de tam heyecanla başlıyacağım sırada filmine bigöz atıyım dedim.Yorumlara bakarken kitabın sonunu öğrendim.Ve buhayatımdaki en büyük hayalkırıklığı :(

    YanıtlaSil
  4. Tanıtım için teşekkürler bu tarz kitapları severim.Listede...

    YanıtlaSil
  5. Yorumlarınız için çok teşekkürler! Kırmızı Başlıklı Kız efsanesinin bu farklı anlatımını sevmişiz demek ki;)

    YanıtlaSil